06-09-06

Op zoek naar een adres in Antwerpen.

Een tijd geleden reed ik nog eens door de Carnotstraat, wat je daar allemaal ziet lopen is ongelooflijk. Ik vraag mij af waar die mensen ineens allemaal vandaan komen? En waarvan leven zij? Wat hopen ze bij ons te vinden?

Terwijl ik stond te wachten en mij afvroeg waarom vreemdelingen gewoon hun auto in het midden van de weg laten staan om een babbeltje te slaan met een landgenoot, was er aan de andere kant, bij de tramhalte, een zwarte aan het proberen zijn vuilzak in het piepkleine gele vuilbakje te duwen. Natuurlijk kreeg hij er niet alles in en viel de rest gewoon op de weg, maar zonder nog even om te kijken ging hij weg. Niet haastig ofzo...nee, gewoon, alsof het hier een godvergeten gat in Afrika is waar je alles zomaar op straat kwijt kunt.

In de gemeentestraat viel nog iets anders op. Want je ziet wel wat als het verkeer strop zit...
Een oudere dame wou de tram opstappen en werd brutaal opzij geduwd door twee (duidelijk) Marokkaanse jongeren. Die hadden blijkbaar heel veel haast en door de stress vergaten ze waarschijnlijk te betalen, want ik zag hen meteen plaats nemen.
Ik moest ergens naartoe in de buurt van de Handelsstraat, dus draaide ik naast het Atheneum af maar verder wist ik niet precies waar ik moest zijn. Ik reed naar het Sint Jansplein en zette mijn auto daar een aan de kant om de weg te vragen. Maar niemand die voorbij kwam begreep Nederlands. Tot ik in de verte twee blonde vrouwen zag. Ik was er zeker van dat zij de enige Vlaamse vrouwen waren in de buurt die mij verder konden helpen, dus liep ik naar hen toe, maar... ze spraken enkel Russisch.

Ik gaf het maar op en liep ik terug naar mijn auto om van daar uit een vriendin op te bellen die niet zo ver daar vandaan woonde. Maar tot mijn grote verbazing was er ondertussen een dronken (of gedrogeerde) Afrikaan op de koffer van mijn auto gekropen en lag daar zijn roes uit te slapen.
Uiteindelijk, en ik was echt ten einde raad, want die kerel wou niet wijken...kwam een poetsploeg van ’t Stad op de plein gereden en hebben ze mij verlost van mijn ongewenste vracht.

Waarom trekken mensen nog naar verre oorden om een beetje avontuur te beleven? Ga eens een dagje stappen in Antwerpen...

14:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Antwerpen Dat zijn van die dingen die ik elke keer zie als ik toevallig in Antwerpen MOET zijn. Gelukkig hoef ik er de weg niet te vragen, want ik ken Antwerpen als mijn broekzak omdat ik er ben geboren en getogen. Ik heb er 25 jaar geleden mijn "schup afgekuist" en het is er niet beter op geworden.

Gepost door: Metten | 06-09-06

klik! Volgende keer een fototoestelletje meenemen.

Gepost door: Tissuebox | 06-09-06

@ Hugo Van Minnebruggen Antisemitisme en leugens zijn hier niet toegestaan.

Gepost door: Janice | 06-09-06

Antwerpen Ik ken mijn weg ook goed in Antwerpen, maar het Van Steenplein kende ik niet. En daar moest ik zijn. Hugo zal het niet geloven, maar ik was er uitgenodigd op een Marokkaans feest. En hij zal het nog minder geloven wanneer ik zeg dat de derde generatie het ook niet meer zit zitten met al die nieuwe 'vreemdelingen'. Maar toch was het (tot mijn grote verbazing) zo.

Gepost door: Janice | 06-09-06

Nog vergeten... Je mag eens twee keer raden op wie ze gaan stemmen, Hugoke!!!!

Gepost door: janice | 06-09-06

censuur Als je me gaat censureren Janice, ben ik hier zo weg. Ik zal je wel elders bekampen waar JIJ het niet bent die de censuurschaar hanteert. Salut en de kost. Ik kom hier nooit meer terug.

Gepost door: thePiano | 06-09-06

amai Dat wordt hier met de dag extremer uwe praat, maar zo haal je veel bezoekers he, ik ben er eens een week afgegooid voor het woord m*k*k en dat was dan nog ironisch bedoelt.
Maar ja Vlaams Belanger voor iets he, Pim Fortuyn kon het beter zeggen hoor. In Nederland had je ook al lang een kogel gekregen vrees ik.

Gepost door: erik de ridder | 07-09-06

censuur Ja Piano, Vl belangers staan op de eerste rij om te roepen als ze gecensureerd worden. Maar zelf zijn ze niet vies voor enige censuur toe te passen. Waar is de tijd van Karel Dillen, die elke beleding als een eretitel zag. De tijden zijn verandert, het Belang ook.

Gepost door: anti-censuur | 07-09-06

Is dat censuur? Laat ik even duidelijk zijn. Ik censureer geen vrije meningsuiting, maar wel leugens en laster en racistische uitspraken tegen om het even welke bevolkingsgroepen. Zeker wanneer ik pertinent weet dat het onwaarheden zijn, dan wil ik het hier niet op mijn blog. Het is hier geen forum waar schelden de norm is. Ik zal in geen geval antisemitische uitspraken dulden, ook geen racistische moppen over Marokkanen,Turken, Amerikanen, Nederlanders en Jakkemakken, of het nu van extreem links of rechts komt maakt mij niet uit.
Blijkbaar kunnen weinigen het verschil herkennen tussen kritiek op een gevaarlijke religie, terrorisme, fundamentalisme of een 'identiteit'.
Wat ik schreef is de waarheid. Illegalen en asielzoekers worden hier gedumpt en aan hun lot overgelaten tot groot ongenoegen van de autochtone bevolking, want niemand leert hen hoe ze zich hier moeten gedragen. En niemand vangt hen op. Wie het zeker wil weten kan het navragen bij die mannen die het plein kwamen kuisen met zo'n wagentje met grote borstel vooraan.
Links ziet vooral het eigen voordeel dat ze kunnen halen door mensen van vreemde origine hier te dumpen en te laten verkommeren in armoede zonder dat zich daar iemand iets van aantrekt. Nee...als ze maar stemmen binnenhalen...en ze hen kunnen ge-of misbruiken en ze te laten dansen wanneer zij fluiten.
En indien er nog eens een omfloerste doodsbedreiging staat, zoals hieronder het geval is door ene Erik De Ridder, dan dien ik een klacht in.
En Hugo, je hebt tot nu toe al zeker je best gedaan om mij ergens anders te belasteren. Ik dacht dat die zever nu eens eindelijk zou ophouden, maar blijkbaar heb ik mij vergist. Je hebt je wonderbaarlijk goed aangepast in linkse middens.

Gepost door: Janice | 07-09-06

Zionisten @Janice: "Ik censureer geen vrije meningsuiting, maar wel leugens en laster en racistische uitspraken tegen om het even welke bevolkingsgroepen."

Leg mij eens uit waarom kritiek op zionisten antisemitisch zou zijn. Jij bent een zionist maar toch geen jodin? Ten andere kijk eens op mijn site de artikels omtrent 'Joden tegen het Zionisme'. Dat zijn dan ook allemaal antisemieten zeker, of heb je daar een andere naam voor? Dit weekeinde komt er nog een derde artikel bij en een vierde over de 'Joodse vredesbeweging' in de VS, Europa en Israël. Blijkbaar ben ik lang niet de enige die kritiek op het zionisme heb.

Niet alle zionisten zijn joden en niet alle joden zijn zionisten, vergeet dat nooit! Dat het VB alleen de zionistische joden voortrekt is logisch. De zionisten willen alle joden terug naar Israël halen, en het VB wil alle 'onaangepasten' terug naar eigen land. De rest van de joden heeft het VB het vliegend sch*t aan.


Gepost door: thePiano | 07-09-06

Eigen uitleg ( Dat het VB alleen de zionistische joden voortrekt is logisch. De zionisten willen alle joden terug naar Israël halen, en het VB wil alle 'onaangepasten' terug naar eigen land. De rest van de joden heeft het VB het vliegend sch*t aan.)

Jij hebt toch voor alles je eigen uitleg, hé! Wat een agument... Treurig is dat...

Ik ken een deel Antwerpse joden en geen enkele ontkent het bestaansrecht van Israël. Jij ontzegt hen zelfs het recht op verdediging tegen terroristen die gesteund worden door Iran met als doel de aandacht weg te trekken van hun nucleaire plannen.

Weet je, Hugo? Jij begint soms op een ernstige manier een debat, maar dan sla je er meteen weer een persoonlijke aanval tussen dat alles teniet doet wat je eventueel ervoor schreef.

In ieder geval, ik heb geen interesse in wat anderen denken over de joden zo lang ze hen met rust laten. Ik heb al joodse vrienden sedert de kleuterklas dus wat jij, De decker, de socialisten of Stormfront hierover denken laat mij Siberisch koud.

Gepost door: Janice | 07-09-06

Janice zwaanst @Janice: "Ik ken een deel Antwerpse joden en geen enkele ontkent het bestaansrecht van Israel. Jij ontzegt hen zelfs het recht op verdediging tegen terroristen die gesteund worden door Iran met als doel de aandacht weg te trekken van hun nucleaire plannen."

Wat ik niet gezegd heb fantaseer jij er weer bij. Uiteraard sta ik achter de onafhankelijke staat Israël èn het recht op zelfverdediging. Maar wel bij voorkeur een staat waar iedereen gelijke rechten en plichten heeft. Jij met je VB begrijpt onmiddellijk wat dat betekent.

Ik ken een aantal joden in Antwerpen die het bestaansrecht van Israël helemaal nièt erkennen, net zolang totdat de Messias is gekomen. Steek je licht maar op bij de chassidische joden van Satmar. Ipv altijd het gezelschap van je vriendenzionisten (à la Prof. Rosenberg) op te zoeken kan je daar 'een ander joods geluid' horen. Je bent nooit te oud om te leren.

Gepost door: thePiano | 07-09-06

Hmmm... Denk je nu echt dat ik dat niet weet, Hugo?

Als je zoveel interesse hebt, heb ik hier een site voor jou waar alles duidelijk instaat. Het is speciaal voor scholieren, dus daarom ook heel klaar en duidelijk.

http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/7243268/

12 poorten van Zion - 12 stammen en waarschijnlijk veel meer verschillende overtuigingen.

Gepost door: Janice | 08-09-06

Laster Hey Janice,
dat de Piano het niet kan nalaten vuilnis en laster te verspreiden over zijn vijanden kan je tegenwoordig ook op be.politics lezen.
Even copy and paste van deze nieuwsgroep naar hier:

>thePiano schreef:
>
> Een voorbeeld is bv
> Janice Laureyssens, die een manège en landgoed op den buiten bezit en
> al jaren gekend is voor haar moslimfobie en er enkel websites over
> openhoudt die ze zelf helemaal volklad met de goorste vuilnis die je
> maar kan bedenken.

Tja, er valt niet te lachen met die van Blokwatch, Janiceske.
En dat van een oud-Tak aanhanger.

Gepost door: Jan Van Brabant | 09-09-06

Joden @Janice: "12 poorten van Zion - 12 stammen en waarschijnlijk veel meer verschillende overtuigingen."

Inderdaad, waarmee je bevestigt dat niet alle joden Zionisten zijn en je erkent dat er integendeel veel (joodse) anti-Zionisten bestaan. Ik heb gisteren nog een interview met de bekende anti-zionist Prof. Yakov M. Rabkin aan de site toegevoegd. Interessante lectuur voor je.

Over de verdeeldheid van de joden circuleert een typische (joodse) grap die als volgt gaat.

'Een joodse rabbijn weet te ontkomen op een zinkend schip en spoelt aan op een onbewoond eiland in de oceaan. Prompt bouwt hij er een synagoge en even later nog een tweede synagoge er vlak naast. Heel veel later komt een schip voorbij en de rabbijn wordt gered. De kapitein van het schip en zijn crew staan wat raar te kijken naar de bouwsels van de rabbijn en vragen hem: "Waarom heeft u twee synagogen gebouwd, u bent toch maar alleen?" De rabbijn antwoordt: "Dat klopt, in de ene synagoge ga ik altijd bidden en in de andere kom ik nooit binnen." ;)

Gepost door: thePiano | 10-09-06

@Jan van Brabant Ja, ik wist het nog niet, maar ik schrik er niet van. Ik ben al heel wat gewoon van Piano, die ik nochthans zes of zeven jaar geleden als een charmante man had leren kennen. Maar je ziet, je kunt je vergissen in sommige mensen.
Ik zou ook vuil kunnen spuwen, want ik heb heel wat van zijn vroegere schrijfsels bijgehouden, maar ik wil mij niet verlagen op zijn niveau.
Toch even een rechtzetting, bij die eerste ontmoeting heeft hij heel wat over zichzelf verteld...
Vandaar weet ik ook dat hij niet een oude TAK-aanhanger was, maar een oude VMO-aanhanger. Waarschijnlijk mogen ze dat bij Blokwatch niet weten.

Gepost door: Janice | 11-09-06

inderdaad moesten we nu eens de dotatie van het VB gebruiken om al die jonge mannen een deftige opleiding te geven dat ze van straat kunnen. Zou dat geen goed plan zijn. Dan zou het geld van de belastingbetaler tenminste nog nuttig besteed kunnen worden.

Gepost door: dorian | 11-09-06

We??? Je vergeet wel dat die 'dotatie' wordt betaald door de kiezers van het Vlaams belang, dus waarschijnlijk niet door jou.
Wat die deftige opleiding betreft - iedereen krijgt hier dezelfde kansen in het onderwijs - ofwel neem je de geboden kansen of je gebruikt de schoolbank om op te slapen. In ieder geval krijgen vreemdelingen hier heel wat meer kansen dan in de thuislanden, want wanneer het hier zo slecht zou zijn tussen al die 'racisten' zouden ze wel gek zijn om hier te blijven, niet?

Gepost door: Janice | 12-09-06

Vuil spuwen @janice: "Ik zou ook vuil kunnen spuwen...."

Je bent weer goed bezig. Vuil spuwen is dingen vertellen die niet waar zijn. Begin al maar eens te zeggen waar ik dat zou doen. Typisch gebrek aan VB'rs: gebrek aan fatsoen, integriteit en waarheidslievendheid.

Bovendien, je verwijt mij dat ik ooit in die bruine drek stond waar JIJ thans al dubbel zolang als ik tot over je oren inzit. Ben je wel gelukkig met jezelf? Want in feite zou je jezelf nu veel harder moeten haten dan dat je mij haat, want... ik ben er vanaf!, maar jij zit er veel dieper in dan dat ik er ooit inzat en je hebt je aldus hopeloos gecompromitteerd.

Trouwens, waarom ben ik slechter dan jij? Omdat ik jouw habitat (de sossen) me tot de mijne heb gemaakt en jij de jouwe hebt ingeruild voor extreemrechtse VL-nationalisten? Wie is er op dit ogenblik erger aan toe denk je?

Maar ik wil je wel waarschuwen met de lessen die ik voor mezelf heb getrokken. De dag dat je uit het VB stapt, kom je nooit ergens nog politiek aan de bak, tenzij je die slappe kopij van het VB, de N-VA 'elders' wilt noemen. Je carrière is levenslang verbrand. Tegenover iemand uit de VLD, de SP.a of gelijk welke andere partij, kan altijd overal terecht zelfs bij het VB. Maar naar het VB is altijd een politiek doodlopend straatje.


Gepost door: thePiano | 12-09-06

@Piano Als je over mij leugens gaat vertellen, Piano, dan noem ik dat vuil spuwen.
Ik verwijt je helemaal niets, ik reageer gewoon. Ik heb je al eerder gezegd dat jouw ideologie van destijds niet de mijne is. Ik heb je ook al gezegd dat het VB van nu, niet meer het VB is van tien of twintig jaar geleden. Anders zouden mensen zoals Jurgen Verstrepen, Bruno Valkeniers en nog vele anderen er niet zijn bijgekomen. Ik heb je ook al gezegd dat mijn ouders weliswaar voor de oude BSP hebben gestemd en dat ze mij naar socialistische vakantiekampen stuurden, maar toen was ik amper 8 en 9 jaar. Ik herinner mij alleen nog dat ik daar heel ongelukkig was, en ik herinner mij ook nog de dictatoriale leiders die de hersenen van al die kinderen probeerden te brainwashen.
Alles wat katholiek of rechts was, werd vergeleken met baarlijke duivels.
Toen ik twaalf was, moest mijn vader als Belgische militair naar Duitsland. Verder heb ik mij weinig of niet in politiek geïnteresseerd, laat staan veel over gehoord. Toen ik later ging werken voor een multi-national zat ik soms drie maanden in Parijs, of in Zwitserland... Dus voor politiek had ik geen tijd.
Pas door Leuven Vlaams werd ik wakker geschud, omdat ik daar toen een vriendin ging bezoeken en met haar iets ging drinken in Leuven. We werden door Franstalige rijkswachters met de matrak buiten geklopt... alhoewel we niet bij de betogers waren.
Pas toen ben ik beginnen veranderen.
Wat mijn carrière betreft. Die heb ik al gemaakt. Het zou maar erg zijn indien ik op mijn leeftijd nog zou moeten beginnen. En ik kan er wel bijvertellen dat ik héél, héél hard gewerkt heb.

Ik zit er tot over mijn oren in? Ja, juist, maar enkel omdat ik het zelf wil en omdat er geen enkele andere partij voor de Vlaamse onafhankelijkheid is en geen enkele partij zich ook maar iets aantrekt van 'het eigen volk' (hoe cliché het ook mag klinken).
Dus eventueel overstappen naar een andere partij zou ik zelfs niet willen, ondanks dat het mij al twee keer gevraagd werd.

Gepost door: Janice | 13-09-06

Mnr Vir my as buitestaander (ek is geen Europeër, maar 'n Suid-Afrikaner van Noordwes-Europese herkoms) was dit nog altyd vreemd dat asielsoekers, vlugtelinge, immigrante en "illegales" so baasspelerig in hul gasheerlande is. Elke keer wanneer ek na die televisie-nuus kyk, sien en hoor ek hoedat allochtone die plaaslike bevolking terroriseer. Indien hulle (die vreemdelinge) in hul nuwe "vaderland" ontuis voel, of ontevrede is met die kultuur en gewoontes van hul gasheerland, waarom gaan hulle dan nie liewer terug na waar hulle vandaan kom nie? Of as dit té gevaarlik is om terug te gaan, waarom gaan hulle nie liewer na 'n ander Moslemland (as "illegales") waar hulle kan tuisvoel nie?
Indien 'n Westerling na 'n Moslemland sou verhuis en eis dat die Westerse kultuur in die gasheerland eerbiedig word, gaan die Moslemland se inwoners daarmee tevrede wees? Nee, stellig nie, want elke volk het sy eie land gekry om in te woon. Waarom moet mense, wat on-assimileerbaar is, altyd na vreemde lande verhuis, en dan daar wil maak en breek (baas speel) soos hy/sy wil?
Dat vindt ik helemaal onbegrijplik!!!
Peter Murray.

Gepost door: Peter Murray | 23-09-06

Antwerpen mooie stad ???? Wekelijks ben ik in Antwerpen en van die eens mooie stad,blijft er niet veel meer over,zakjes met stinkend vuil langs de huizen, chauffeurs van vreemde nationaliteit die aan alle verkeersregels hun laars lappen,en die nog hun vinger omhoog steken,ja waar gaan we naartoe de dag van vandaag moet men gewapend en goed beveiligt de weg op en ook in Brussel zetten de heren vreemdelingen alles op hun neus,dubbel parkeren onkundig rijgedrag,en hoeveel van die mannen betalen een verzekering,of schouwing niemand die dat DURFT te kontroleren of zijn rasisten,krijgen ook alle voordelen een sociale woning aan sterk verminderde prijzen,goedkopere elecktriciteit teveel om te noemen,en het ergste komt nog zwartwerken en hun winkels dan ze verkopen drie runderen per week 1 rund is aangegeven,dat alles is mogelijk bij de immigranten,zeg waar gaan wij Belgen naartoe ...we moeten verdraagzaam zijn maar loopt toch de spuitgaten uit ,en wij maar werken en belastingen betalen,en als argument wij hebben ze naar hier gehaald om te werken ???? hoeveel van al die immigranten werk hier ???? ja drugs en diefstallen overvallen en belastingontduiking,zijn wij de ezels dat vraag ik me werkelijk af,jammer voor onze nakomelingen die zullen de dupe zijn.......De Stier....Billyboy

Gepost door: billyboy | 29-09-06

leven gezellige boel daar, maar zo gaat het volgens mij in elke grote stad ;-)


http://www.gelder.tk/

Gepost door: sepie | 19-07-07

De commentaren zijn gesloten.