12-09-06

Euronews in het Arabisch

De EU Observer meldt dat de Europese commissie 5 miljoen wil investeren in kanaal Euronews dat ook zou worden uitgezonden in het Arabisch – maar ze moeten enkel nog het nodige kleingeld vinden.

Margot Wallstrom vertelde de EU-Obsever journalist dat die uitzendingen in het Arabisch heel belangrijk zijn en dat het een ‘brug zou bouwen’ naar de moslimwereld. Soms vraag ik mij werkelijk af of ze dat nu echt geloven of dat ze gewoon zo naïef zijn.

“In het huidige klimaat waarin we leven is dit absoluut een goed idee,” verdedigde ze haar standpunt na haar meeting met het Europees parlementair cultuur comité.
Momenteel zendt Euronews al nieuws uit in zeven talen dat wordt verzorgd door een consortium van publieke zenders en kost nu al om en bij de vijf miljoen euro per jaar.

Het toevoegen van Arabisch op de lijst van talen – Engels/Frans/Duits/Italiaans/Portugees/Russisch en Spaans – zou betekenen dat er bijkomende investeringsfondsen moeten gevonden worden tussen de drie en vijf miljoen euro per jaar.
“We zouden onze financiële contributie aan Euronews kunnen verhogen,” zei Wallstrom, “het is wel duur maar het is doenbaar.”
Maar even later twijfelde ze aan de haalbaarheid van haar plannen en vroeg ze zich af waar ze het geld konden vandaan halen.

Andere lidstaten waren minder optimistisch en Engeland zei vlakaf dat het om een politieke stunt ging.

Wanneer er bijkomende talen moeten gezocht worden, zou ze beter eerst eens kijken in welke talen 'binnen' Europa er nog niet wordt uitgezonden, want Nederlands, een taal die toch tenslotte door 22 miljoen mensen gesproken wordt, is er alvast niet bij.

17:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Al EuroNews Ik vind het ergens wel een goed idee, dan is er toch een alternatief voor zenders zoals Al Arabya, Al Jazeera en Al hun vriendjes. Die hebben naart schijnt niet zo'n goede invleod op Moslims.
Maar idd, EuroNews mag er mss ook wel in het Nederlands komen, ook al ontvangen de meesten EuroNews niet eens via de kabel en ken ik EuroNews enkel van m'n oma die in Limburg woont ( en dus interkabel heeft, waarop EuroNews wél te zien is)

Gepost door: MediaFlandria | 12-09-06

De commentaren zijn gesloten.