12-09-06

Klein rekenfoutje...800 miljoen.

Verhofstadt zal zich vandaag niet zo goed voelen veronderstel ik. Want door een fout bij de administratie zijn de inkomsten uit de personenbelasting voor dit jaar met 800 miljoen euro tot 1 miljard euro overschat. Een heel pak verschil met het tekort van 4,5 miljard euro waar hij naarstig naar op zoek is om zijn begroting te doen kloppen. Maar toch... Die putten moet dus eerst nog gedicht worden alvorens met de begroting van volgend jaar te beginnen.

Het kabinet van Financiënminister Didier Reynders, dat de fout bevestigt is optimistisch en heeft goede hoop dat er weinig extra besparingen zullen nodig zijn om de kloof weg te werken. Waar hij die ‘besparingen’ wil doen heeft hij er niet bij gezegd. Vlaanderen, de melkkoe van België, zal er wel mogen voor opdraaien.

De regering heeft ondertussen al bijna het hele Belgische patrimonium verpatst om de begrotingen te doen kloppen. Ook het gebouw van Financiën in Sint-Gillis werd daarom verkocht en moeten ze nu terug huren van een Panamees offshorebedrijf. Net zoals de Belgacom pensioenen werden gebruikt om Verhofstadt met een mooi resultaat te laten uitblinken in Europa. Maar het is niet alles goud wat blinkt. Dus enig wantrouwen is op z'n plaats. Want Verhofstadt wil maar pas de begroting bekend maken op 10 oktober, dus twee dagen na de verkiezingen.
Met goede resultaten zou hij zeker en vast vóór de verkiezingen op de proppen komen.

13:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Flitspalen Tijd om de filmrollekes weer in de flitspalen te steken, ze hebben een klein miljard euro tekort en 't is de schuld van de dienst IT...

Gepost door: Patrick Moons | 13-09-06

Flitsen Ik dacht gisteren net hetzelfde. We zullen op onze tellen moeten passen.

Gepost door: Janice | 13-09-06

De commentaren zijn gesloten.