14-09-06

vrt-despoot Tony Marie dient klacht in.

VRT-baas Tony Mary sleept de Vlaamse regering en de raad van bestuur van de VRT voor de rechter. De gedelegeerd bestuurder vindt dat zijn bevoegdheden geschonden zijn. Hij had een contract afgesloten met Belgacom zonder het voor de beheerraad te brengen. De uitzendingen van 'Flikken' zouden dan eerst door 'betalend' Belgacom worden uitgezonden en pas veel later door de publieke staatstelevisie vrt.

"Dat kan niet", zei Geert Bourgeois, minister van media. En ook de raad van bestuur was het hier niet mee eens.

"De Raad van de VRT heeft maandag beslist dat tussen de VRT en distributeurs alleen overeenkomsten kunnen afgesloten worden die het basisprincipe respecteren dat VRT-programma's slechts betalend 'on demand' worden aangeboden nadat zij eerst lineair en kosteloos zijn verspreid," meldde de voorzitter van de raad.

Het betalend aanbieden van de achtste reeks van Flikken aan de abonnees van digitale TV, alvorens uit te zenden op het open net, staat volgens de Raad van Bestuur haaks op de publieke opdracht.

Als we zien wat er nu nog op televisie wordt aangeboden aan interessante programma's vrees ik dat we binnenkort geen andere keuze zullen hebben dan te betalen. Laat hen dan de linkse en geldverslindende vrt maar meteen opdoeken.

16:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mary Ik denk dat meneer Mary het een beetje te hoog in zijn hoofd heeft. Eerst betalen wij belastingen, waarmee VRT-programma's gemaakt worden en dan moeten we nog eens betalen voor onze aansluiting bij BelgacomTV en dan moeten we nog eens betalen om het programma te kunnen bekijken!?

Gepost door: MediaFlandria | 14-09-06

Tony Marie Soms heb ik de indruk dat hij op zijn ontslag uit is. Ze zullen hem wel een flinke duit moeten uitbetalen en dan zit hij op rozen. Waarschijnlijk is dat zij bedoeling.

Gepost door: Janice | 14-09-06

Commerce De VRT is niet enkel een politiek correcte rooie burcht maar is ook goed op weg een commerciële omroep te worden ipv een openbare omroep te zijn.

Gepost door: Metten | 14-09-06

Tony Mary @Janice
Dat denk ik ook

Gepost door: MediaFlandria | 14-09-06

Ontslag Hij krijgt nu wat hij wil. Ontslag. Alleen is er niet voldoende geld om hem uit te betalen. Eigenschuld, dikke bult...ze moeten maar geen contracten opstellen waarin ze zoveel geld beloven.

Gepost door: Janice | 15-09-06

Onkelinx Om in het rode sfeertje te blijven, de waarheid over de vorige huwelijken, met islamieten op mijn blog, gisteren P. Janssens en vandaag Laurette Flater Onkelinx, we mogen niet discrimineren, dus na de Vlaamse nu het Waalse prive-leven van de rode rakkers ontbloot.
ps: als piano het prive-leven van Janice mag ontbloten, mag ik dat ook van de rode he, of niet soms!!!

Gepost door: erik de ridder | 15-09-06

Mijn privéleven Daar valt niet veel te ontbloten, hoor! Dat is heel gewoon.

Gepost door: Janice | 15-09-06

er loopt van alles fout met het 19.00u journaal De vrt is aan het degraderen!
Vandaag in het journaal van 19.00u.... "fishing"
Het was wel degelijk PINCHING !!!!!
Trouwens, wat is er aan de hand met de omschakeling van de reportages?
In het 19.00u uur journaal loopt het elke dag fout.
De kerel achter de knoppenkast moet worden buitengesmeten !

Gepost door: marc | 19-07-07

profiteurs het is schandelig dat een progamma zoals vlaanderen vakantieland mensen heel de wereld rondstuurt voor voor een half uurtje tv er zijn veel mensen die nooit op vakantie kunnen en die zogenaamde reporters worden er nog voor bztaald ook

Gepost door: andre anckaer | 21-10-07

De commentaren zijn gesloten.