15-09-06

Jood zeggen mag van het CGKR niet meer.

Iedereen weet ondertussen dat ik pro joods ben. Dat is niet van gisteren maar dateert al uit mijn kindertijd. Ik had een joodse hartsvriendin 'Esthere' van in de kleuterklas die jammer genoeg tijdens haar tienerjaren door een zwaar autoongeval om het leven kwam.
Waarschijnlijk ben ik opgevoed met bepaalde waarden, want mijn grootvader hielp al joodse mensen naar Londen vluchten tijdens de oorlog.
Bovendien weet iedereen al intussen dat het blogje "http://het-ander-klokje.blogspot.com/" van mij is.

Nu lees ik op de site van Jurgen Verstrepen het volgende:

CGKR gaat nog meer uit de bocht...Zoals jullie weten ben ik voorstander en medestander van Israël en van de Joden. In het verleden zegde ik dikwijls dat je met die gestapo-overheidspolitie van het centrum tegen racisme en jarre jarre jarre... dat je wel weet waar je begint ... maar nooit waar je eindigt. Nu is het al zover. Het woord 'joden' is volgens de gedankenpolizei van het CGKR.... niet echt toegelaten! Opletten op je woorden is dus de boodschap. Zeg niet bruine (brood) maar .... Meer lezen op deze weblog.
KLIK HIER

Ongelooflijk...zit daar nog iemand met hersenen? Ik denk dat Henri Rosenberg nu plat ligt van 't lachen.

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Heb uw bericht geleend. Mevr Janice ik heb op mijn site een verwijzing gezet naar uw artikel hier. Ik hoop dat u dat niet erg vindt. http://soswatch.skynetblogs.be/

Het CGKR begint stilaan te flippen. Waar zijn ze mee bezig? dit begint te ruiken naar puur fascisme. Waarom zouden die mensen zich geen Jood meer mogen noemen. Dat is toch geen belediging?

Gepost door: WB | 15-09-06

Janice vind dat niet erg De waarheid moet onthuld worden, over de rode en de rode gedachtenpolitie, hoe meer top 10 blogs hier aanmee doen hoe beter.
En gelukkig is aff op vakantie he, kunnen wij hier is ongestoord de waarheid onthullen zonder gemanipuleerde aff-zever.

Gepost door: erik de ridder | 15-09-06

De waarheid Nee natuurlijk vind ik dat niet erg, iedereen moet weten dat enkel racisten menen dat iemand of een gemeenschap bij naam noemen 'racistisch' is.

Joden zijn fier op hun jood zijn en ik vraag mij af waarom dat beledigend zou zijn.

Gepost door: Janice | 15-09-06

les Juifs aussi "..des acheteurs Allemands, Flamands et même quelques hommes politiques.... notamment de riches Anversois… les Juifs aussi…"

Zoals het in SOIR MAGAZINE nr 3871 er in't Frans bijstaat wordt er gesuggereerd dat 'de' joden allemaal rijk zouden zijn (geef toe, een hardnekkig vooroordeel van alle tijden) en ik kan best begrijpen dat mensen daar aanstoot aan hebben genomen.

Overigens heeft de Soir na een vraag van het CGKR haar excuses aangeboden. Zaak geklasseerd: niks verboden om het woord 'Jood' te gebruiken, als dat wel zo zou zijn kan mijn website morgen opgedoekt worden want het woord joden, jood, jodin, joods komt er zowat 10.000 x in voor.

Gene paniek Janice en volgende keer eens wat anders lezen dan die rioolweblog van ene JV.

Gepost door: thePiano | 16-09-06

En dit dan? "Wij vinden inderdaad dat de vermelding "Joden" tot verwarring kan leiden. Enerzijds omwille van de context van het artikel die kan doen geloven dat alle Joden rijk zijn, hetgeen een klassiek vooroordeel is. Anderzijds omdat de aanduiding van Joden als specifieke groep tot de conclusie zou kunnen leiden dat deze personen geen Duitsers, Vlamingen of Antwerpenaars kunnen zijn."

Gepost door: Janice | 18-09-06

Geschokt. Ik ben ook van mening dat men mij geen BELG meer mag noemen, anders zou men denken dat men bij die specifieke groep geen Vlamingen meer kan vinden.

Gepost door: Janice | 18-09-06

zolang ze maar konsekwent zijn Zolang ze maar konsekwent zijn en dus ook het gebruik van moslim (omdat het met terrorist verbonden wordt), en christen (omdat je dan aan de Christelijke milities in Libanon denkt) en eigenblijk ook Amerikaan (vanwege agent orange, napalm en andere biologische oorlogsvoering) niet meer mag gebruiken.

Gepost door: Paul van Rossum | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.