20-09-06

Hoofddoekjes in Borgerhouts districthuis.Tot grote ergernis van de Borgerhoutse bevolking worden ze aan de loketten van het administratief centrum geholpen door twee dames met hoofddoek.
De dames zullen hun werk ongetwijfeld goed doen, maar omdat er geen religieuze symbolen in publieke overheidsplaatsen mogen vertoond worden, vraag ik mij af waarom hoofddoekjes dan wel mogen. Wanneer bepaalde gemeenschappen geschokt reageren op een kruis aan de muur, waarom wordt een geschokte Borgerhoutenaar dan niet ernstig genomen? Waar blijft het respect tegenover onze cultuur en de oorspronkelijke bevolking van Borgerhout?

Op de districtraad werden de klachten voorgelegd door de fractie van het Vlaams Belang. Het antwoord was, dat het verbieden van een hoofddoek enkel kan wanneer er een uniforme kledij voorgeschreven wordt voor alle ambtenaren.
Onzin natuurlijk, want op het stadhuis van Antwerpen is het wel verboden. In Lokeren heeft burgemeester Antheunis (VLD) het eveneens verboden. Ja, zelfs in het seculiere Turkije is het verboden...


Willem Voet (Vlaams Belang) had hierover al eerder een schriftelijke vraag gesteld, en gevraagd het arbeidsreglement aan te passen, maar kreeg toen net hetzelfde antwoord.

“Volgens het arbeidsreglement zijn hoofddeksels toegestaan, tenzij het personeelslid verplicht is een uniform te dragen.”, zei districtsvoorzitter Marivoet (Sp.a) “Bovendien hebben districten geen bevoegdheid over personeel en dus ook geen eigen arbeidsreglement.”

SP.a’er Marivoet vond dat het maar beter om dat punt van de agenda te schrappen en erover te zwijgen. Typisch socialistisch, steek je kop in het zand en het probleem verdwijnt vanzelf. Tot groot ongenoegen van districtschepenen Paridaens (N-VA) en Van den Brande (CD&V), die uit protest de vergadering verlieten.

Op de vraag van een journalist van GvA zegt Walter Van Den Branden (CD&V), “Wij krijgen enorm veel klachten van bewoners die aanstoot nemen aan de hoofddoeken van die dames, maar tijdens het meerderheidsoverleg werd duidelijk dat hierover niet kon worden gediscussieerd, daarom zijn wij opgestapt.”

Onafhankelijk Marokkaans districtraadslid Sidi Habibi zei dat het Vlaams Belang weer praktijken uit de jaren '40' wou toepassen en mensen stigmatiseren zoals de nazi's destijds een gele ster op de Joden plakten.
Eigenaardig om dat te vernemen uit de mond van een islamleraar die de hele dag niets anders doet dan kinderen onderrichten in haat tegenover joden en andersgelovigen, en die naast de koran ook meestal nog de Arabische vertaling van ‘Mein Kampf’ in de kast hebben staan.
Hij verliet daarop de raad met in zijn zog zijn landgenoot Borgerhout Bewust, El Kebdani. De andere partijen bleven zitten.

Eerlijk gezegd zou ik het even respectloos vinden tegenover de Borgerhoutse bevolking indien alle mannelijke ambtenaren een klak, hoed of pet zouden dragen tenzij het bij een uniform hoort. Het enige verschil is dat zij beseffen dat het onbeleefd is en de nieuwkomers blijkbaar niet.

00:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor de reclame ik las ergens "groot ongenoegen"...

Gepost door: tiberius | 20-09-06

Gele sterren... Ik zou zeggen dat die hoofddoekjes dezelfde stigmatiserende werking hebben als de genoemde gele sterren. Alleen moet een mens geloven dat die hoofddoekjes een kwestie van vrijwilligheid zijn ... (dat geloven de vrouwen in kwestie na jaren hersenspoeling waarschijnlijk zelf)

Gepost door: Björn Roose | 20-09-06

Vrijwillig of klop krijgen. Gisteren stond in de krant dat een Marokkaans meisje in Hoboken werd geslagen door drie landgenoten. Ze stond aan de lichten te wachten om over te steken toen ze haar begonnen te beschimpen omdat ze geen hoofddoek droeg en te westers gekleed ging. Ze was niet op haar mondje gevallen en er ontstond een woordwisseling. Dat beviel die gasten niet en ze hebben haar dan maar naar aloude islamitische traditie afgetroeft.

Gepost door: Janice | 21-09-06

jvcivslwkjdvhiuzvnb, kjoFIPf$^v ob

Gepost door: uhyususi_ | 09-03-07

De commentaren zijn gesloten.