21-09-06

Rellen in HongarijeIn Hongarije is het niet meer zo erg geweest sedert ze het communistische juk van de Sovjet Unie hebben afgeworpen in 1956.
Meer dan 10.000 demonstranten, die vooral rondom de parlementsgebouwen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest staan, eisen het vertrek van de premier Ferenc Gyurcsány. De premier heeft in een bandopname toegegeven gelogen te hebben tijdens de verkiezingscampagne, maar hij weigert op te stappen.

In de opnames die bekend werden via de Hongaarse radio, was te horen dat op een bijeenkomst van de socialistische partij, premier Gyurcsany toegaf te hebben gelogen om de verkiezingen te winnen. Verder zei hij nog dat 'ze er een potje hadden van gemaakt en dat ze ondertussen vier jaar lang niets gedaan hebben. Niets anders dan gelogen.
"Het was volledig duidelijk dat wat we zeggen, niet klopte", aldus de premier.

Wat zijn wij toch een braaf en verdraagzaam volkje, denk ik dan bij mezelf.

Verhofstadt heeft de verkiezingen gewonnen met een rechts programma en voert een links beleid uit. Bovendien liegt hij al vanaf het begin van zijn eerste legislatuur.

Hij begon al meteen bij de aanvang van zijn paars-groene regering toen hij staalhard bleef ontkennen dat hij de Waalse steun voor zijn regering had afgekocht met enkele Vlaamse miljarden extra voor het noodlijdende Franstalige onderwijs.

Sindsdien is hij niet meer gestopt. 200.000 banen creëren? Belastingsvermindering? Minder criminaliteit? (je merkt dat toch?) Minder vennootschapsbelasting (maar aan de andere kant onkosten niet meer aftrekbaar maken). Bedrijven naar belgië lokken? (geen enkel bedrijf is naar hier gekomen).

Ik hoef het niet allemaal op te sommen, u voelt het zelf wel n uw portemonnee. Alles in veel duurder geworden en de meeste mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.

Maar zoals een echte Vlaming berusten wij in ons lot. Wij komen niet op straat om ontslag te eisen van de Verhofstadtjes, de Onckelinxen, de Dewaels, de Reynders of de De Mots. Nee, wij laten ons alles welgevallen, want wie durft reclameren is een 'verzuurde' en een 'onverdraagzame'.

17:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Nero Was het niet keizer Nero die zei: "Geef het volk brood en spelen, dat ze mij gerust laten!"

Gepost door: Metten | 21-09-06

"rechts" verhofstadt een "rechts" programma? wat een giller.
hij had een liberáal programma. Minder belastingen heeft niks met rechts te maken. Rechts gaat over hoe belastingen wél besteed moeten worden, en da's gans anders dan momenteel gedaan wordt..

nationalistische groet

Gepost door: flamingant | 22-09-06

Hongarije Ja,wij zijn een braaf volkske.
Maar ja,Hongaren zijn dan ook afstammelingen van de Hunnen!

Gepost door: Ruzgar | 24-09-06

Nu weer Brussel http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_265194.html?wt.bron=homeArt1

Gepost door: Jane | 26-09-06

Flamingant Verhofstadt is aan de macht gekomen met een rechts programma. Dat zeg ik niet alleen, maar ook Frank Vanhecke die samen met mij aan het programma de Zevende Dag deelnam in 2000. Hij ging toen in debat met Karel De Gucht en haalde een VLD verkiezingspamflet uit zijn zak waar louter VB-ideeën op stonden. De Gucht zat toen even met zijn mond vol tanden en probeerde het debat een andere wending te geven, maar heel Vlaanderen heeft het toen gezien. Bovendien moet je maar de Burgermanifesten van verhofstadt lezen en dan weet je wat ik bedoel.
(een citaat staat hier trouwens ergens aan de zijkant)

Gepost door: Janice | 28-09-06

De commentaren zijn gesloten.