28-09-06

Janssens is blijkbaar ten einde raad en valt Filip Dewinter aan.

Op de lokale radiozender Centraal heeft Patrick Janssens een felle uitval gedaan naar Filip Dewinter.
Hij draaide de rollen om en zei: "Het ergste dat ik Dewinter verwijt, is dat hij de mensen het recht ontzegd heeft trots te zijn op hun eigen stad of gemeenschap.
Als ik in het buitenland een Catalaan, een Schot, een Bretoen, een Corsicaan of een Bask tegenkom, dan kan die terecht fier zijn op zijn afkomst, regio of taal zonder dat dit gevoel besmet wordt met extreem rechts gedachtegoed. Als ik zeg dat ik uit Vlaanderen of Antwerpen kom, dan wordt die trots beschadigd omdat iemand dat gevoel besmet heeft met racisme en xenofobie. Dat is het ergste dat Dewinter gedaan heeft, hij heeft de stad en Vlaanderen beschadigd."

Hij bedoelt dat Filip Dewinter Antwerpen en heel Vlaanderen beschadigt, terwijl het in feite andersom is. Door het Vlaams Belang steeds af te schilderen als ‘extreem’rechts en Filip Dewinter als de ware demon, de kiezers uit te schelden voor ‘mestkevers’, nazi’s en fascisten hebben ze zelf Vlaanderen in een slecht daglicht geplaatst. Vooral door de mening van één miljoen kiezers te negeren denkt men in het buitenland ‘dat er wel iets fout moet zijn’.

Naar de aloude socialistische leuze: “Niet rood, geen brood”, zet men al jaren mensen onder druk om de kant van de ‘broodheren’ te kiezen. Wie niet in het gelid wil lopen wordt ongenadig afgemaakt.

Janssens noemt een Catalaan, een Schot, een Bretoen, een Corsicaan en een Bask als voorbeelden van mensen die fier zijn op hun afkomst, zonder dat dit gevoel besmet wordt met het extreem rechtse gedachtegoed. Zijn interpretatie van extreem-rechts is racisme en xenofobie en daar zou volgens hem het Vlaams Belang zich schuldig aan maken. Naïef, eerder achterlijk zou ik dit omschrijven. Het niet willen erkennen van de vele problemen in Antwerpen (en disctricten) is zelfs misdadig. Het is net omdat wij wel fier zijn op Antwerpen (maar niet op het bestuur) dat wij terecht wijzen op alles wat hier misloopt.

Het in de steek laten van de Vlamingen in de probleemwijken is een regelrechte schande. Het knuffelen van criminelen, het laten verloederen van Antwerpen, de vervuiling, de illegalen, de krotten. Niets wordt aangepakt.

Integendeel worden er steeds weer door belangengroepen grootschalige en geldverslindende knuffelprojecten op touw gezet voor één bepaalde bevolkingsgroep. Uit angst?
Blijkbaar wel. De haat gaat maar één richting uit. Naar diegenen die alles lijdzaam ondergaan, die geen geweld gebruiken, maar ook de kritiek niet sparen.

De Antwerpse schilder, Luc Tuymans gaf het in Knack toe. “0110 is wél tegen het Vlaams Belang.”
Het komt hier op neer dat je geen Noord-Afrikanen mag boos maken en stem dan vooral niet op het Vlaams Belang.
Hij zei letterlijk:” In het slechtste geval krijg je vormen van georganiseerd verzet, misschien zelfs tamelijk gewelddadige reactie. Ik vermoed dat menig winkelier zijn ruiten zal zien sneuvelen.”

Met andere woorden, wees dus een dhimmy, wees onderdanig, uit geen kritiek en maak hen vooral niet boos. Want de ‘sloebers’, zoals men ze nu noemde in de recente rellen in Brussel, nadat ze een winkel van de enige autochtone bewoonster in de fik hadden gestoken en enkele auto’s eveneens lieten branden omdat een crimineel in de gevangenis was overleden, gaf nog ons nog maar eens gelijk, dat angstig alles toegeven en onder tafel kruipen evenmin helpt. Ze hebben geen ‘opheffen van het ondemocratische cordon’ nodig om boel te schoppen.

18:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.