01-10-06

Nieuws uit Borgerhout

Gisteren werd weeral eens een oudere dame aangevallen in de Fonteinstraat. Behalve dat ze flink werd toegetakeld werd ook haar tas gestolen. Uiteraard komt dit niet in de krant.


In de Borgerhoutse kookclub ronselde de lokale VLD vrouwen om migranten Nederlands te leren. Iemand voelde zich daartoe geroepen en meldde zich...tot ze de papieren onder de neus geduwd kreeg die ze moest tekenen. Daarin stond: VERPLICHT EEN HOOFDDOEK DRAGEN.
Uiteraard heeft de eventuele kandidate afgehaakt.
De rollen worden hier werkelijk omgedraaid. Inplaats dat de nieuwkomer zich aanpast aan het gastland, moeten het gastland en zijn bewoners zich aanpassen aan de nieuwkomers.
En dan maar zeveren over 'integreren'.
Zo zal het nooit lukken.


Maar er is inderdaad ook goed nieuws. Mijn oriëntatievermogen laat veel te wensen over. Ik heb daar altijd al last van gehad. Toen ik even in de wirwar van straatjes achter de Turnhoutsebaan in het donker niet meer wist waar ik mij auto had achtergelaten, moest ik de weg vragen. Een net gezin met drie kinderen waarvan ik enkel aan het accent kon horen dat ze van vreemde origine waren hebben mij zeer vriendelijk terug op de goede weg gezet. Dan denk ik, verdorie, waarom kunnen ze niet allemaal zo zijn? Dan zouden we toch heel wat minder problemen hebben?

23:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Borgerhout Twee fietsers die botsen en er enkele schrammetjes
aan overhouden, dat staat wél in de gazet, een oudje dat laffelijk beroofd werd niet!

Voor kliniclown te worden moet je tegenwoordig een diploma pedagogie kunnen voorleggen en een
opleiding volgen, om allochtone vrouwen Nederlands
te leren heb je geen diploma nodig maar is een
hoofddoek voldoende! Apenland...

Gepost door: Metten | 03-10-06

Nieuws uit Borgerhout!! Proficiat! U hebt dus werkelijk contact gemaakt met die rare wezens die men "allochtonen" noemt.U trok uw stoute schoenen aan en stapte op hen af om de weg te vragen.U viel waarschijnlijk bijna achterover toen ze u beleefd antwoorden dit bovendien in het Nederlands.Dez leken niet in het minst op de allochtonen waar u dagelijks in de media over hoort , die antwoorden niet vriendelijk en spreken slecht Nederlands.Welkom in de realiteit. Waarom kunnen ZE allemaal niet zijn zoals u? dan zouden we toch veel minder problemen hebben? Maar dat kan helaas niet mensen zijn verschillend.
Mvg,

Gepost door: mo | 10-11-06

LEES DIT GOED nu zijn jullie ne beetje overdreven gegaan hoor met al da comentaar en jah moeste julliedie woorden egt gebkruiken oke kzou maar OPPASSEN kben ne marokkaan van borgerhout enkben 18

Gepost door: omar | 31-05-07

borgerokko he ik zen zelf van borgerhout dind jemagoem ni te veel showkes fucking belge dind jemagoem en drari mlih ma

Gepost door: mo | 28-06-07

meen jullie da julie belge zijn niks gwn met jullie komen taar
jullie zeggen altijt makake van tegewoording ma heb julie julie eige aleens bekeken ????

Gepost door: leila | 06-06-08

Kan iemand de twee laatste bijdragen eens vertalen? Ik geloof dat Leila vraagt of ze 'mag kakken' ofziets???

Gepost door: Janice | 06-06-08

WE LOSSEN HET OP! We hebben een WC-madam verwittigd.
Die zorgt dat het probleem wordt opgelost!

Gepost door: Dick | 06-06-08

???????????? Sorry maar ik vind jullie reacties toch zeer infantiel zijn. En ik heb het vooral over de reacties van Janice en Dick. De media laat enkel zien wat de mensen willen zien. Maar bijna alle mensen die jullie "allochtone" noemen zijn hier geboren en getogen. Ze spreken zelfs beter Algemeen Nederlands dan "autochtone". En ja er zijn er die de taal nog niet goed beheersen, maar ik ben er zeker van dat ze hun best doen om zo snel mogelijk Nederlands te leren. En ja in elke gemeenschap heb je rotte appels, zowel bij de allochtone als bij de autochtone. Soms vergeten jullie dat wij ook maar mensen zijn. Jullie verwachten dat we ons aanpassen aanpassen aanpassen. Maar aub laat ons gewoon ons zelf zijn. Waarom moeten wij gaan leven als andere. We zijn hoe we zijn en jullie moeten ons zo accepteren punt!

Gepost door: Marokkaanse | 06-06-08

@Marokkaanse Jullie zijn inderdaad ook mensen.
Maar ik begrijp niet waarom jullie de mensen hier zo haten, misprijzen en verachten.
Sommigen tonen dat uitdrukkelijk, anderen hebben dat gewoon in zich: een meerderwaardigheidsgevoel.
Dat is de oorzaak dat mensen zich onveilig voelen,
als je ooit eens bedreigd bent geweest, bestolen of aangevallen voel je je niet meer prettig in je eigen stad.
Als mensen in het buitenland worden aangevallen of zelfs gedood, is dat hun zaak: ze moeten daar maar wegblijven.
Maar wij hebben toch nog het recht om in ons eigen land te wonen, in onze eigen stad te vertoeven.
Daarvoor hebben mensen hun hele leven gewerkt, veel belastingen betaald aan een overheid die hen in de steek laat en besteelt langs alle kanten.
Daar zit de kern van het probleem!
Voor de rest is iedereen welkom, maar de elementaire regels van de menselijkheid moeten wel gerespecteerd worden, niet alleen hier, maar overal.
Er kwam een strenge wapenwet maar velen lopen hier met messen rond en gebruiken die ook.
De overheid laat dat toe. Waarom?
Waarom is er eigenlijk politie?
Wat doen ze? Wat mogen ze doen zonder zelf beschuldigd te worden van rascisme. Ondervragen en laten lopen (als ze ooit iemand te pakken krijgen!)

En NEEN, het is niet prettiger beroofd te worden door iemand die correct Nederlands spreekt!

Gepost door: Dick | 07-06-08

Het probleem is de mensen - ik praat over elke mens die hier in Belgie woont- praten telkens over allochtoon en autochtoon. Dat zou eigenlijk niet mogen. Wij zijn allemaal Belg. Iedereen wil het beste voor ons land "België". En ja er zijn mensen die zicht beter voelen dan andere. Maar die heb je in alle landen en culturen.

Ik ben ook al eens aangevallen geweest, ze hebben ook al eens ingebroken bij ons. Maar wij zeggen toch ook niet dat alle Belgen dieven zijn of alle Belgen zijn pedofielen gewoon omdat er een paar viezeriken hier rond lopen. We moeten gewoon stoppen met elkaar te stigmatiseren. We moeten leren samenleven en niet elkaar proberen veranderen.

En ja wat de politie betreft, ik denk dat die mensen hun job doen. Maar je moet ook niet verwachten dat de politie elke mens op straat gaat controleren of ze een mes op zak hebben. De mentaliteit van de mensen hier moet gewoon veranderen. Men moet inzien dat niets kan opgelost worden met geweld. En ik geloof dat er een tijd komt waar iedereen samen gaat kunnen leven. Zonder vooroordelen, zonder valse beschuldigingen enz.

Als je het wil weten, het is helemaal niet prettiger om aangevallen te worden door iemand die wel Nederlands spreekt. Een ik spreek uit ervaring!!

Gepost door: Marokkaanse | 07-06-08

Marokkaanse of Vlaamse? Het is zo typisch dat jullie, die duidelijk de taal kennen, intellectueel en maatschappelijk op een ander niveau staan dan de allochtonen waarmee de meeste mensen in aanraking komen of waarmee 80 % van onze gevangenissen gevuld zijn, de problemen onderschatten of zelfs weg wuiven.
Elke keer beschuldigen jullie de autochtone bevolking inplaats van toe te geven dat er iets aan de opvoeding schort, en dat jullie jongeren de gegeven kansen in dit land niet grijpen (onderwijs o.a.) en vaak op de criminele toer gaan. Dat je werd aangevallen door iemand die Nederlands spreekt kan zijn, maar lijkt mij zeer ongeloofwaardig, want ik denk niet dat die persoon, als hij Vlaming zou zijn, een lang leven beschoren is.

Je vindt mijn antwoord infantiel? Hoe kan je anders reageren op dergelijke reacties? Ga eens kijken wat er bv. op Maroc.nl staat. De haat tegenover het land en de maatschappij waarin ze wonen en leven druipt er gewoon af. En alhoewel jullie niet, zoals de joden die hier 60 jaar geleden arriveerden vanuit Polen, in jullie eigen onderhoud kunnen voorzien, gaan jullie ons uitschelden voor racisten inplaats van dankbaar te zijn voor de geboden kansen en voordelen die jullie in het thuisland helemaal niet hebben en ook nooit zullen krijgen.

Iedereen is anders en wij moeten dat maar aanvaarden, zeg je? Wij moeten helemaal niets. Wij willen dat onze mensen zich in hun wijk en woning nog thuis voelen en dat kunnen ze niet meer. Meer en meer voelen mensen zich een vreemdeling of een toerist in eigen land. Als je in Antwerpen of oud-Borgerhout een voet buiten je huis zet, ben je niet meer in een westerse - Vlaamse gemeente, maar ergens in een kashbah, waar een wirwar van mensen in vreemde kledij je onder de voet lopen, naar je spuwen, je van het voetpad drummen en je uit je wijk wegpesten.

Al te vaak vergeten jullie dat het net die mensen zijn die zorgen voor jullie welvaart. Al te vaak vergeten jullie dat de ouders en de grootouders van die mensen met bloed en tranen de huizen hebben gebouwd waarin jullie nu leven.

Als er dus al iemand iets zou 'moeten', dan zijn jullie het. Om de woorden van de Australische president even te citeren 'Als jullie het hier niet goed vinden, zijn wij zo democratisch dat jullie de vrijheid hebben om het hier terug af te bollen en naar huis te gaan".

In 1962 woonde er één Marokkaan in Antwerpen en die komt binnenkort spreken in de Roma, misschien doe je er goed aan eens even te gaan luisteren. Hij kwam destijds nog om te werken en de eerste generatie Marokkanen kwamen zelden of helemaal niet voor in de criminaliteitsstatistieken. Ze hadden er gewoon geen tijd voor.

Het is opvallend dat het vooral mensen zijn die hier geboren werden die zich weigeren aan te passen, weigeren te leren of te werken en vaak criminele feiten plegen of voor overlast zorgen.

Wat is dat toch met de Riffijnen waarvan de twee andere Berberse stammen evengoed afstand van nemen? Jullie werden onderdrukt in eigen land, opstanden werden bloedig neergeslagen en in een land waar jullie het goed kunnen hebben, slagen jullie er niet in om ook maar de minste moeite te doen.

Aanpassen, integreren, en emanciperen, anders zal het nooit lukken. Dan mag de overheid nog zoveel straffen voor autochtonen uitvinden die de moed hebben het aan te klagen, en mogen ze er nog zoveel geld tegenaan gooien met weer maar eens een nieuwe peperdure campagne die niets uithaalt. Dat maakt het voor de autochtone bevolking alleen maar onbegrijpelijker en moeilijker om te slikken, want zij betalen zoals steeds het gelag.

Gepost door: Janice | 07-06-08

niet alleen wij Denk je echt dat de autochtonen engeltjes zijn.,
Ik denk van niet daar kunnen ook grote criminelen tussen zitten. En de huizen die jullie hebben gebouwd, volgens mij zijn ze er voor in te wonen en je moet niet denken dat we hier gratis wonen wij hebben ook daar voor hard gewerkte of denk je dat we heel de dag maar thuis zitten.en allen van zelf gaat en ik ga ook naar school en studeer wel ik ga daar wel niet voor mijn tijd te verspillen en die ene Marokkaan die spreekt in roma dat heb ik wel al gezien toe het voor het eerst vertoond was want iemand van mijn familie deed daar aan mee en wij aanvaarden jullie ook wat wij gewoon willen is een beetje respect ik duren er vaar weden dat wij dat ook gaan doen niet iedereen even veel maar toch wel wat

Gepost door: malika | 07-06-08

@Marokkaanse U heeft inderdaad gelijk, tussen alle koren is kaf. Daarom ook dat wij als "autochtonen" ook iedereen niet over dezelfde kam scheren. We moeten inderdaad samenleven en dat kan perfect, maar men moet dan wel van het standpunt uitgaan "If you are in Rome do what the Romans do" en niet alle speciale voordelen gaan opeisen. Ik kan mij goed voorstellen dat u in België echt geïntegreerd bent en dat strekt u tot eer. Maar ik lees hierboven (Malika) "Want wij aanvaarden jullie toch ook", is volgens mij een verkeerde instelling, men is in België, dus men neemt de Belgische gebruiken over (quid men belijdt de godsdienst die men zelf wil). Men eist respect, maar respect kan men niet opeisen, dat moet men verdienen.

En u heeft gelijk, politie probeert zijn werk goed te doen, maar wordt tegengewerkt door een (inderdaad klein) gedeelte "allochtonen" (ik stigmatiseer hier geen enkele origine, bedoel zowel ex-oostblok als maghrebianen, als Aziaten).

U zegt "het is niet plezierig aangevallen te worden door iemand die Nederlands praat", kan ik volledig inkomen. Dus zal u het ook kunnen begrijpen hoe frustrerend het is, als iemand klacht indient tegen een agressor, men weet dat die opgepakt is en men ziet dat die een uur later terug vrij rondloopt (in opdracht van sommige politici), omwille van het feit dat politie niet mag reageren om niet beschuldigd te worden van "racisme".

Indien de respectloze minderheid (die dikwijls ook de "profiteurs" zijn), een beetje zou bijdraaien zou de huidige situatie kunnen omgedraaid worden in een" Win-Win" situatie.

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 07-06-08

Het is goed dat we even samen spreken op voet van gelijkheid. Neen, wij zijn niet ondergeschikt aan jullie.
Neen, jullie zijn niet ondergeschikt aan ons.
Wie heeft bovendien die vreemde woorden
autochtoon
en allochtoon uitgevonden?
Waarom werden de oude namen gastarbeiders en migranten onder de mat geveegd?
Omdat ze niet meer naar hier komen om te arbeiden?
Omdat die naam vernederend was?
Is iedereen dan die hier arbeidt, minderwaardig?
Zo wordt er ook voortdurend gesproken over jongeren, om niet te zeggen wie het werkelijk is.
Een doodslag wordt een incident, wie iets aanklaagt dat verkeerde is, noemt men iemand die verzuurd is en de grootste dooddoener is het begrip "racist" dat als het gebruikt wordt (heel dikwijls ten onrechte) dikwijls een verschillende lading dekt.
Iemand die betrapt wordt op diefstal, kan rustig degene die hem betrapte een racist noemen.
Zo wordt de dader slachtoffer en het slachtoffer wordt dader. Niet te verwonderen dat er regelmatig daders van kleine en zelfs grote misdrijven dan vrijgelaten worden op de samenleving (als ze al gevat werden!).
Heeft het dan nog zin naar de daders van een misdrijf te zoeken.
Zullen we dan alles maar laten zoals het is?
Dan komen we toch terecht in een wereld die we waarschijnlijk zelf niet willen, tenzij natuurlijk degenen die daar groot belang bij hebben.
Bovendien is de aanwezigheid van vele mensen zonder geldige documenten een extra probleem.
Hoe kan men daaraan verhelpen? Door iedereen geldige papieren te geven? Door iedereen een paar diploma's te geven?
Door iedereen een bewijs te geven dat men voldoende jaren gewerkt heeft om een pensioen te ontvangen?
Wie zal daar uiteindelijk voor opdraaien?

Ik laat het slot open!

Gepost door: Dick | 07-06-08

eigen schuld dikke bult laat ons ons kinderen op ons manier opvoeden en er zal serieuse verandering komen als we ze en draai verkopen dan vliegen we de bak in das daarmee dat den bak vol zit en wij berbers hebben het vuil werk da de belgen niet wouwen doen gedaan daarvoor waren we wel goed voor sorry dak het zo moet zeggen maar den tijd van gastarbeiders is gedaan wij betalen ook belastingen wij werken ook en nog is dat niet goed voor jullie vergeet nu niet da wij hier al aan de 4 generatie van marokanen zijn en die praat van jullie.jullie zijn naar hier gekomen no way ik heb hier mijn oogjes open gedaan en zal ze hier ook sluiten of jullie dat nu willen of niet da trek ik mij niet aan en ik begrijp da je je moet aanpassen aan de regels maar daar kan ik als brave marokaan niks aan veranderen als er en paar zijn die dat niet kunnen stop rasicme en laat ons in vrede leven peace out.

Gepost door: mo | 07-06-08

Mo, dat heb ik al vaker gehoord. "Laat ons onze kinderen op onze eigen manier opvoeden, maar als we ze slagen komt de kinderbescherming".

Sorry Mo, ik neem best aan dat je het goed bedoelt, maar dat is niet de manier van kinderen opvoeden. Dus laat die leren riem maar waar hij is...

Ik snap niet dat sommige Marokkaanse gezinnen hun zeer jonge kinderen (soms niet ouder dan 10) gewoon 's nachts op straat laten lopen. Dat is ze gewoon op de criminele toer sturen.

Het is hier nu eenmaal niet de gewoonte, hier heb je geen sociale buurtcontrole zoals je in Marokko bijvoorbeeld wel hebt. Kinderen horen 's nachts in bed te liggen, anders kunnen ze niet leren op school. De resultaten liegen er dan ook niet om. Je ziet toch zelf ook wel hoe en wat hier geschreven staat in de reacties.

Dus nee, ik laat jullie niet gerust, want als jullie hier willen blijven, dan zullen jullie hier later wat meer moeten doen (en kunnen) dan iedereen uitschelden voor racist die kritiek heeft. Het is natuurlijk veel gemakkelijker om gepamperd te worden door links, maar daar kan je geen toekomst mee opbouwen.

Jij kunt als 'brave Marokkaan' wel iets doen. Laat je stem horen, zeg luidop dat je het beu bent het slachtoffer te zijn van diegenen die het voor jullie verprutsen. Zeg dat kinderen hier een opvoeding moeten krijgen die anders is dan in Marokko. Waarom komt er bijna niemand van de ouders naar bijvoorbeeld een oudercontact? Of een wijkvergadering? Toen er een wijkvergadering in Borgerhout was die ging over de Gitschotellei was er welgeteld één Marokkaan aanwezig. (Pittig detail, tijdens de pauze geraakte hij enkel in gesprek met Vlaams Belang’ers. De rest - van linkse signatuur - negeerde hem volkomen).

Je zegt verder dat hier al 4 generaties Marokkanen zijn. Dat klopt niet. De meeste blijven eerste generatie en dat zal zo blijven zolang jullie de bruiden en bruidegommen uit het thuisland gaan halen. Want dan begint alles van vooraf aan. Aanpassen, taalproblemen, kinderen die niet kunnen volgen op school vanwege die taalproblemen...
De definitie van het begrip allochtoon is volgens het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) 'niets anders dan een persoon van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren’.
Het begon met gastarbeider, dan werd het migrant, daarna allochtoon en nu ‘nieuwe Vlaming’, en waarom wordt de benaming steeds weer aangepast? Je weet het zelf goed genoeg. Vanwege de negatieve connotatie die er telkens na verloop van tijd aan gegeven wordt.

Bovendien ken ik weinig Marokkaanse gezinnen die thuis Nederlands spreken. Ik ken er, maar je kunt ze op één hand tellen.

Gooi die schotelantennes weg en kijk naar onze zenders. Al zijn de programma's niet om over naar huis te schrijven, het is goed om de taal te leren, en op die manier beter te integreren.

Over dat 'vuile werk dat de Belgen niet wilden doen' zou ik toch ook even iets willen zeggen, want dat verhaaltje dat ze jullie wijsmaken klopt niet helemaal.
Vlamingen deden vroeger het vuile werk wel, en ze deden dat vuile werk voor Franstalige bazen. Maar die vonden die 'sale flamand' te duur. Bovendien had de Franstalige bourgeois-regering Marokkaanse grondstoffen nodig en had Marokko ongeveer 50 jaar geleden te kampen met een grote werkloosheid bij de bevolking. Dus hebben ze deal gesloten. Mensen voor grondstoffen, waaronder ook kobalt. Een grondstof dat België zelfs al tijdens de oorlog uit Marokko haalde en verkocht aan de Duitsers... om bommen te maken. (Bron: De financieel Economische Tijd)

Dus niet wij, maar zij hebben jullie naar hier gehaald. Maar wij zitten met de gebakken peren, terwijl zij schreeuwen dat wij racisten zijn...

Malika zegt dat ze respect eist. Respect kun je niet eisen, dat moet je verdienen en als ik heel eerlijk moet zijn, zijn er een aantal mensen uit Noord-Afrika die ik zeker respecteer, maar die mensen respecteren ons ook. Voor wat, hoort wat…

In ieder geval heb ik respect voor diegenen die een ernstig gesprek durven aangaan, zoals jullie nu doen. Dat zou vaker moeten gebeuren.
Als Mo (de eerste reactie), dezelfde is al jij, zou ik toch even willen vertellen dat ik bijna een jaar in Noord-Afrika ben geweest en de opmerking: "Proficiat! U hebt dus werkelijk contact gemaakt met die rare wezens die men "allochtonen" noemt", volgens mij dus wat belachelijk overkomt. Ik denk dat in Borgerhout de autochtonen de 'rare wezens zijn want contact wordt er zelf niet gezocht door allochtonen en als ik zelf een gesprek begin, dan wordt ik aangekeken als 'raar wezen'.


Gepost door: Janice | 08-06-08

@Leila Mevrouw, denkt u nu echt dat u zich met zulke replieken interessant en sympathiek gaat maken?
Misschien tegenover een (klein gedeelte)extremistische criminele profiteurs. Ik ben ervan overtuigd dat IEDERE weldenkende mens, van welke origine ook, walgt van uw uitspraken. Om maar te zwijgen over uw taalgebruik.

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 13-06-08

FUCKING BELGEN Fucking belgen , jullie met jullie fucking commentaar over de ' allochtone '
Fucking hoerezone

Gepost door: Aziiz !! | 07-07-08

Aziiz Wel, nieuw woordje geleerd? Fucking? Hoeveel jaar hebt ge daarover gedaan om dat te kunnen schrijven?

Gepost door: Bob D, Frankrijk | 07-07-08

Belgen??? Wat een scheldwoord,zeg!
Zou dat tegen ons zijn?

Gepost door: Janice | 07-07-08

Fucking Bleekscheten Jullie noemen ons makak maar ne makak is een witte aap maar wij zijn niet wit haha jullie hebben gwn een naam voor jullie eigen verzonnen haha zo kan je weer is duidelijk zien hoe dom de AUTOCHTONEN zijn ahahahahahha bleekscheten jullie noemen ons bruin terwijl jullie elke dag Geld verspillen aan zonnebank rasicten jullie fucking moeders;) en geloof mij ik ben zelf van borgerhout en ik ben zelf een crimineel en ik stop niet tot ik een van jullie de graf in stuur;)

Gepost door: Abdel | 17-08-08

Veel beloven Abdel, maar doen is iets anders hé ;)

Gepost door: Ovi | 17-08-08

Eerst en vooral, Abdel, is dat een woord dat ik nog nooit heb gebruikt en ook nooit zal gebruiken. Ten tweede heb ik niets tegen een gebronzeerd tintje - maar wel iets tegen wat er vaak onder zit.
Jouw reactie bewijst weer eens dat we gelijk hebben.

Gepost door: Janice | 18-08-08

waarom Denken jullie echt iets te bereiken met dit gedoe
Ik bedoel jullie mogen zo veel praatten of beter gezegd schrijven maar wat denken jullie hier mee te bereiken dat de Marokkanen of gewoon de allochtonen op zich weg te krijgen
ik zou zegen droom maar rustig verder want wij gaan nergens en jullie kunnen er gewoon niet tegen en dat is alles waarom doen jullie niet gewoon alles de anderen Belgen die zich er al bij hebben neergelegd of niets tegen allochtonen hebben

Gepost door: a............ | 28-11-08

lol abdel is een lafaard zoals alle andere van zijn broeders ,alleen lopen ze weg,met vijftig man sturen ze eerst de kinderen voorop, en dan slaan ze met een hele troep enkel oude mensen in mekaar, wat een helden , en dan maar respect eisen,mijn 5 maanden zwangere dochter is door een achttal"jongeren" aangerand in Merksem, de eerste die nog aan mijn familie komt mag Allah gaan bezoeken,of zijn 75 maagden

Gepost door: lowieke staal | 30-11-08

sorry maar wie zegt da u dochter door Marokkanen
is aangerand het had even goed een Belg kunnen zijn maar dan denk ik dat ze niet alleen zou aangerand zijn maar zelfs verkracht, en als het Marokkanen zouden zij zal er ZEKER een reden zijn ,
en alles er nu een groepje Marokkanen iemand in elkaar slaagt wil da dan zegen dat alle Marokkanen zo zijn. er zij even goed Belgen die zo zijn.
Ik vind dat je niet zo moet praatten
En ik verschiet dat en vrouw die kinderen heeft zo praat

Gepost door: a............ | 01-12-08

??? Ik begrijp niks van uw gebral, leer eerst schrijven ,voor ge met de grote mensen wilt meedoen, het waren ACHT=8 van uw crapuleuze broeders die niet met hun gore poten van mijn kind konden blijven,gelukkig hebben de strontflikken ze laten lopen of ik had er een paar verzopen,de rest had ik wel kapotgeschoten

Gepost door: lowieke staal | 01-12-08

wie hier groot is da vraag ik mij wel af.
nu heb de gij een grote mond maar als het er op aan komt dan is het iets anders
ik ken u soort wel en daar bedoel ik niet alle Belgen mee maar en gedeelte er van
die we racisten noemen , en ik weet waarom gij zo geageerd omdat het waar is en ik gelijk heb en gij kun er nu een maal niet tegen.
En gij moet mij broeders zeker geen crapulen noemen of moet ik eens begingen over u broeders (zou ik da er wel allemaal op kunnen krijgen???)
En gij alles volwassene moet wel beter reageren dan dat, je zou van mij nog een voorbeeld kunnen nemen .

Gepost door: a............ | 02-12-08

er zijn geen grotere racisten dan moslims punt uit !!

Gepost door: lowieke staal | 02-12-08

wie moest er nu ook al weer leren schrijven

Gepost door: a............ | 02-12-08

Actie zorgt voor Reactie Hallo,
Ik ben een achttienjarig jongeman. Ik ben "allochtoon". Ik zet het woord allochtoon tussen haakjes, omdat ik vind dat die woord niet meer gebruikt moet worden. Dat toont al aan dat wij anders zijn als jullie. Anders zou het woord niet gebruikt worden. Normaliter gebruikt men het woord om aan te tonen dat wij oorspronkelijk een andere origine hebben. Maar wist je dat de meeste "belgen" ook zelf allochtonen zijn! Hoeveel van de belgen hebben grootouders die van Duitsland, Nederland enz.. komen?? Jullie vragen jullie af waarom allochtonen het niet kunnen hebben van autochtonen? Nou, je moet eens weten hoeveel racisten er hier wel rondlopen. Zien ze een allochtoon op straat, denken ze meteen (nou ja, voor hem moeten we oppassen). Wat voor gedacht moeten wij autochtonen daarvan wel niet hebben. Ipv ons steeds af te maken. Doe toch eens moeite om met elkaar leren om te gaan. Die racistische opmerkingen komen heel HARD aan. Jullie weten niet hoe het voelt! Hoe meer haat er word gecreëerd hoe verder wij van elkaar worden gescheiden. Nou, voor mij zijn Belgen, Turken, Marokkanen,Chinezen allemaal gelijk. Heb respect voor elkaar, je zou wel eens verbaasd zijn hoe ver je daarmee kunt komen in het leven.

mvg

Gepost door: Era | 03-12-09

Era Waarschijnlijk ben jij één van die uitzonderingen, zo zijn er wel meer. Jammer dat de anderen de 'allochtonen' die het wel goed doen, mee in een slecht daglicht plaatsen. Dus misschien daar even reclameren?

Gepost door: Janice | 03-12-09

Toch verschil Wij zijn mss allemaal immigranten, maar het verschil is dat wij bereid zijn ons vaderland desnoods met geweld te verdedigen, ook tegen moslimlanden. Of dat van Era ook kan gezegd worden...?

Gepost door: Wannes | 03-12-09

Als wij het niet mogen zeggen dan geloven ze het misschien van iemand met een voor hen bekend klinkende naam:

Gepost door: Janice | 04-12-09

De commentaren zijn gesloten.