02-10-06

Felle ruzie in EU over toestroom Afrikanen

a20061832186629

De Europese ministers van Justitie kunnen het moeilijk eens worden over een Europese oplossing voor de massale stroom vooral Afrikaanse migranten die via landen als Spanje en Italië de Europese Unie (EU) proberen binnen te komen.
Dit schrijft het weekblad Elsevier.

Spanje wordt overspoeld en roept al maanden om hulp. Dit jaar zijn al meer dan 23.000 illegalen aangekomen op de Canarische Eilanden. Ook Malta kan de stroom niet aan. Sinds 2002 zijn al 6.000 migranten naar het kleine eiland gekomen.

Op zoek naar een beter leven stromen straatarme Afrikanen Spanje binnen

Tijdens een bijeenkomst donderdag van Europese ministers van Justitie in Finland herhaalde de Spaanse minister van Justitie Juan Fernando López Aguilar dat Spanje hulp nodig heeft.
Eurocommissaris Franco Frattini heeft die hulp herhaaldelijk beloofd, maar steun blijft uit. Tot nu toe hebben een handvol experts (onder wie twee Nederlanders) zich in Spanje gemeld, en hebben de lidstaten samen twee patrouilleboten en een vliegtuig geleverd.

Generaal pardonSpanje vroeg donderdag, gesteund door Italië, Malta en Griekenland, ook om geld. Oostenrijk reageerde fel: de oorzaak van de problemen ligt deels bij Spanje zelf. Madrid besloot honderdduizenden illegalen een paspoort te geven.

Minister van Justitie Rita Verdonk (VVD - Nederland) sluit zich aan bij die visie. 'Het land heeft 700.000 illegalen een verblijfsvergunning gegeven. Je weet dat zoiets een signaal is aan andere illegalen,' stelt Verdonk die vindt dat lidstaten zelf de kosten moeten dragen voor de bewaking van hun grenzen.

Verdonk haalde donderdag ook uit naar de Franse minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy, die deze week zonder overleg 7.000 illegale vreemdelingen legaliseerde.
Toen wist ze nog niet dat ook Dewael er maar op los regulariseert. Hij vindt het zelfs zo plezant dat hij illegalen die geen aanvraag tot regularisatie hadden ingediend, ineens mee regulariseerde.
Blijkbaar beseft men nog steeds niet dat het massaal regulariseren van Afrikanen een aanzuigeffect heeft op andere Afrikanen en dat binnenkort heel Afrika naar Europa wil.
Ik beschuldig die arme mensen niet. Integendeel, indien ik ginder geboren werd en door een corrupt regime arm zou gehouden worden ondanks de grote financiële steun uit het westen, zou ik hetzelfde proberen.
Nee, het ligt niet aan de asielzoekers, maar aan onze regeringen die deze corrupte regeringen in stand houden, geen hulp bieden aan de noodlijdende bevolking maar wel de deuren naar Europa wijd open zetten tot het zover komt dat ook Europa het niet meer aankan.

Daarbij komt nog dat onze regering liefst geïntegreerde asielzoekers met vaste job en schoolgaande kinderen terug stuurt. Zolang ze maar niet uit de Arabische wereld of Afrika komen.

00:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hoe bereik je El Dorado Europa? Zie Senegalese website hieronder:

http://www.senegalaisement.com/senegal/venir_en_france.php

Gepost door: Krista Gheysen | 02-10-06

Ongelooflijk. In het Europees parlement maken ze ambras, maar
ze nemen geen maatregelen.

En blijkbaar zijn die Afrikanen bijzonder goed op de
hoogte.

Bedankt voor de informatie.

Gepost door: Janice | 03-10-06

De commentaren zijn gesloten.