02-10-06

Hirsi Ali: Geen 'appeasement' moslims

Ayaan Hirsi Ali heeft gewaarschuwd dat een 'appeasementpolitiek'* ten opzichte van radicale moslims niet werkt. Dat zei het oud-kamerlid in het Duitse Kassel, waar zij een prijs in ontvangst nam.

Hirsi Ali verwees met haar opmerking naar het beleid van de Britse premier Neville Chamberlain eind jaren dertig, die de expansiedrift van Adolf Hitler accepteerde in de hoop een oorlog te voorkomen.

Naïef
Zo’n beleid voeren ten opzichte van moslims zou ‘gevaarlijk en naïef’ zijn, zei Hirsi Ali. 'Hoe meer we weg kijken, hoe makkelijker het wordt voor de islam-fascisten om de hoofden van de jeugd te vergiftigen'.

De voormalig VVD-politica kreeg in Duitsland de burgerschapsprijs 'Das Glas der Vernunft' uitgereikt. De prijs is bedoeld voor politici, wetenschappers en kunstenaars, die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor onder meer rede en tolerantie.

Integratie
Het voormalige Tweede Kamerlid wordt met de prijs beloond voor haar inzet voor de integratie van migranten en tegen de discriminatie van vrouwen, aldus de organisatie op zijn website. Een eerdere winnaar was Lea Rabin, de vrouw van de vermoorde Israëlische premier Yitzhak Rabin.

Door Ingrid van der Chijs (Elsevier)


Appeasement
Politiek gericht op het voorkomen van oorlog door steeds wat toe te geven aan agressieve dictators of fundamentalistische organen.

Zie ook http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/33858...

12:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

vieze tifusneger ayaan is een focking kkhoer en neukt haar focking aidsmoeder in haar kont haar vader was een vieze moslimneger

Gepost door: vuile kanker | 21-01-08

De commentaren zijn gesloten.