11-10-06

Stemadvies

De Morgen schreef dat het Vlaams Belang een slechte verliezer is.
Een slechte verliezer? Hoezo?
We zijn helemaal geen verliezers, behalve misschien in Borgerhout waar de meerderheid van de bevolking stilaan een mengelmoes van alle nationaliteiten en kleuren krijgt.

De overige wijken, waar het wel nog goed wonen is, zoals bijvoorbeeld langs het Boelaerepark, zijn de woningen onbetaalbaar geworden voor de doorsnee Borgerhoutenaar. De bewoners van deze prachtige woningen zijn dan ook dikwijls de ‘alternatieven’ meestal Groen en Rood. Ook artiesten en schrijvers, die het meestal dank zij de royale overheidssteun wel nog kunnen betalen leven achter hun ‘zonder haatstraat-plakaatje’. De rest, in hun ogen het plebs, diegenen die de socialisten ooit trots ‘hun volk’ noemden maar nu meestal ‘mestkevers’ en ‘racisten’, moeten zich tevreden stellen met minder veilige en meestal verloederde buurten.

Zijn de verkiezingen eerlijk verlopen? Wie zal het zeggen. De stemcomputers van Digipolis, waar Patrick Janssens voorzitter van is, zullen toch wel eerlijk geregistreerd hebben wat de wens van de kiezer was neem ik aan?

En toch heb ik mijn bedenkingen over bepaalde zaken. Als ‘getuige’ heb ik zelf ook het één en ander opgemerkt dat niet helemaal zuivere koffie is.

Om stipt halfacht was ik in het stembureau in het basisschooltje in 't Boelaerepark.

Toen ik binnenkwam waren nog niet alle bijzitters aanwezig. Enkel de voorzitster, een computerdeskundige en één bijzitter. Maar de computers waren al allemaal opgestart. Toen ik daarover een opmerking maakte werd mij verteld dat het niet anders kon want dat de computers 40 minuten nodig hadden om op gang te komen.
Raar, de mijne start binnen de twee minuten...

k_elektronischstemmen_b_180x120

De stembus was nog niet verzegeld, maar ik heb er geen magneetkaarten in opgemerkt. De verzegelde omslagen met de diskettes voor het opstarten van het stembureau waren eveneens al geopend, zodat ik een nieuwe test van de computers heb geëist nadat alle bijzitters aanwezig waren.

Wat echter het meest stoorde was de opvallend bereidwillige hulp bij oudere mensen. Geregeld verdween iemand mee in het kieshokje (vooral ook de Marokkaanse bijzitters) om de mensen met raad en daad bij te staan. En omdat ik al tijdens de test gezien had hoe gemakkelijk de pen naar Sp.a ging heb ik daar mijn bedenkingen bij. Toen ik hierover een opmerking maakte werden de reglementen terug gelezen en zou er van dan af een PV worden opgemaakt. Die PV beperkte zich tot een kladpapiertje waar onduidelijk enkele namen werden opgekrabbeld en van een echte PV heb ik niets meer gezien. Ik werd verder ook totaal genegeerd en kreeg zelfs geen stoel om te zitten.
Hoe anders was het toen ik in 2004, eveneens als getuige, in een stembureau terecht kwam waar een VLD’er voorzitter was. Daar ging het heel wat gemoedelijker en vooral ‘eerlijker’ aan toe.
Ik hoorde nadien ook dat in Antwerpen aan de vooravond van de verkiezingen op taalcursussen voor vreemdelingen – zo melden verschillende getuigen – een uitdrukkelijk stemadvies voor de SP.A werd gegeven. De cursussen worden ingericht door de overheid en betaald met belastinggeld… Nog in Antwerpen zouden de Socialistische Mutualiteiten op grote schaal volmachten van Joodse kiezers hebben verspreid.

Inplaats van in de USA te gaan toezien op een eerlijk verloop van de verkiezingen, kan de VN beter in het vervolg hier een oogje in het zeil houden. We kennen tenslotte allemaal de frauduleuze praktijken bij de socialisten. Het is nog nooit anders geweest en het zal ook nooit anders zijn.


Lees ook dit eens: http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/

17:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Stemcomputers "Toen ik daarover een opmerking maakte werd mij verteld dat het niet anders kon want dat de computers 40 minuten nodig hadden om op gang te komen.
Raar, de mijne start binnen de twee minuten..."
Heb je die pc's al een bekeken? Die gaan al mee vanaf de oprichting van België in 1800enzoveel, allez bij ons toch.
Maar serieus nu, waren er geen buitenlandse waarnemers naar België gekomen? Ik dacht dat ik daar eens iets over gehoord had.

Gepost door: MediaFlandria | 11-10-06

Buitenlandse waarnemers??? Nee, dat heb je verkeerd gehoord. Er heeft wel
iemand op TV gezegd dat ze beter VN waarnemers
konden sturen...

Daar ben ik het uiteraard helemaal mee eens.

Gepost door: Janice | 12-10-06

Stemadvies Wij leven toch in een raar land. Vreemdelingen die de taal nog moeten leren zijn al stemgerechtigd.
Waarom zou er anders op taalcursussen stemadvies worden gegeven?

Gepost door: Metten | 12-10-06

Al een jaar geleden heb ik hier een artikel van Knack overgenomen. Wie niet gelooft in complottheorieën kent de belgische politiek niet goed.

Gepost door: Janice | 18-02-08

vooral dit stukje:

Vlak na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, waar de Stemmenkampioen zware steken had laten vallen, werd via de krant De Morgen de aanval ingezet. Politieke journalisten stelden hardop vragen bij de academische merites van 'de zogenaamde professor Thevissen', commentaarschrijvers spraken van 'charlatanerie', en VLD-strateeg Noël Slangen - volgens sommigen het brein achter de gecoördineerde lynchpartij - vergeleek de Stemmenkampioen in de krant met het lezen van ingewanden van vissen. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD) schreef dan weer een lange opiniebijdrage over het verband tussen peilingen en populisme.

Gepost door: Janice | 18-02-08

De commentaren zijn gesloten.