13-10-06

De waakhond van Di Rupo.

De waakhond van Di Rupo, die net als zijn politieke chef een vlinderdasje draagt, heet Marc Delporte. Die vlinderdasjes vervangen waarschijnlijk de anjer uit de jaren ’20 van de vorige eeuw...een soort herkenningsteken. Delporte is administrateur-generaal van de belastingen en verantwoordelijk voor het klein verschilletje van 883 miljoen die de bres in de begroting nog wat groter maakt. Wie dacht dat hij hierover verantwoording zou moeten afleggen heeft verkeerd gedacht.

Niet omdat l’ oeil de Moscou op steun kon rekenen van zijn voorgdijminister Didier Reynders, nee integendeel, maar omdat de, destijds door de PS-koning Guy Spitaels omhoog geparachuteerde poulin, ook op de volledige steun van Di Rupo kan rekenen als één van zijn trouwe partijslaven.
Een PS’er kan men niets aanwrijven. Dus ook deze rode generaal niet.

Aan de top van Financiën botert het bovendien niet al te best tussen de nieuwe voorzitter van de federale overheidsdienst (FOD) Financiën, Jean-Claude Laes – (ex kabinetschef van Reynders en voormalig ondergeschikte van Delporte) – en Delporte, administrateur-generaal van de belastingen. Ze werken elkaar voortdurend tegen volgens Marc Nijs van de christelijke overheidsvakbond CCOD. “Hoe kan je dan een mastodont van 28000 ambtenaren moderniseren?” [...] “Door hun incompetentie zinkt het schip. Zo is de polyvalente invorderingsadministratie, opgericht in december 1998, nog altijd niet operationeel.”

De rode generaal voelt zich echter geenszins bedreigd. Als beschermeling van de rode maffiabaas Di Rupo, voelt hij zich ongenaakbaar. Wie aan hem raakt, raakt aan Di Rupo. En dat kan levensgevaarlijk zijn.

Ook Reynders (MR) zal de oppermachtige Delporte niet proberen te liquideren, als voorzitter van de kleinste coalitiepartner zal hij zijn deelname aan de regering hier niet voor op het spel zetten.
Delporte werkt ongetwijfeld hard en kent zelfs meer van fiscaliteit dan zijn voorganger Philippe Moureaux (PS), maar dat is geen verdienste op zich want menig belastingsadviseur buigt zijn hoofd van schaamte als delporte op internationale congressen het woord neemt. In vergelijking met zijn buitenlandse collega’s valt zijn know-how in het niet. Daarom spreekt de huidige topman van de fiscus op tal van seminaries liever op algemene politiek en zijn persoonlijk carriére dan over complexe belastingsvraagstukken. En daarom stuurde hij zijn kat naar de jongste jaarvergadering van de International Fiscal Association (IFAS) in Buenos Aires.

Maar Di Rupo beloont zijn trouwe vazal met een extraatje inplaats van hem op het matje te roepen. Zo kreeg Delporte het voorzitterschap in de raad van bestuur van de nationale Loterij. En zie, prompt benoemde hij zijn echtgenote Valérie Flohimont tot personeelsdirecteur van de overheidsdienst. Eind vorig jaar kreeg de voormalige lerares Nederlands van Di Rupo als Franstalige – woonachtig in Leuven – de lucratieve doch weinig zinvolle baan van adjunct-gouverneur van Vlaams-Brabant in de schoot geworpen.

PS-voorzitter Di Rupo verzorgt zijn netwerk goed.
Tegen alle logica van dit land in zwaaien twee Franstaligen de plak op Financiën onder de vleugels van een Waalse minister, waar ze lustig kunnen gooien met Vlaamse centen.

Geheugensteuntje: Elke Vlaming betaalt 3 euro per dag en per persoon aan Wallonië. Wordt het geen tijd dat Wallonië op eigen benen leert staan?

13:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Transfers Citaat:
Elke Vlaming betaalt 3 euro per dag en per persoon
aan Wallonië.
Einde citaat.
Dat is op enkele eurootjes na één maand van mijn
jaarlijksnetto pensioen Janice!

Gepost door: Metten | 13-10-06

Pensioen Schandalig, want ook gepensioneerden betalen dit. Ik vind het op zich al schandalig dat er op pensioenen belastingen geheven worden. Geld waarvoor je zelf hebt afgedragen en al belastingen hebt op betaald.

Gepost door: Janice | 14-10-06

De commentaren zijn gesloten.