16-10-06

Verschil tussen extremen.

Een trouwe lezer van deze blog verweet mij onlangs dat ik het verschil tussen extreem links en extreem rechts in Rusland niet ken.

Onderstaande foto werd twee jaar geleden genomen tijdens een "Lenin" herdenkingsplechtigheid. Geef toe dat het toch ietwat verwarrend is, nietwaar?
Of zou ik toch gelijk hebben in mijn bewering dat het extreem links van nu gelijk is aan het extreem rechts van toen?

525_d30e4cd740e1d61241edf1473618bacf

En is dit de man waarvan men beweert dat hij extreem rechts is?

145_c50f31b1c6a715456cc23635e624f0c4

22:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Zoveel moeite, speciaal voor mij, dat had je nu ook weer niet moeten doen. :-)

Ik geef toe dat de foto verwarrend is, maar jouw uitleg was dat al evenzeer. Ik kreeg de indruk dat je wou zeggen dat hedendaags Russisch extreem rechts op één of andere manier een logische voortzetting was van het communisme, en het verband tussen beide was me niet direct duidelijk.

De foto die je gepost hebt toont echter geen nationaal-socialist, want die lopen er ook rond in Rusland, maar een nationaal-bolsjewiek, wat volgens Wikipedia een synthese tussen extreem-links en extreem-rechts zou, die echter niet nieuw is, maar reeds bestond tijdens de Eerste Wereldoorlog.


http://en.wikipedia.org/wiki/National_bolshevism

National Bolshevism is a political movement that claims to combine elements of nationalism (historically thought of on the extreme 'Right') and Bolshevism (historically thought of on the extreme 'Left').

National Bolshevism is said to have roots in World War I Germany, where nationalist writers such as Ernst Niekisch, a later SPD minister in the short-lived Bavarian Soviet Republic, and Ernst Jünger were prepared to tolerate the spread of communism as long as it took on the clothes of nationalism and abandoned its world-wide mission (an idea which seemed abhorent to the communists themselves).


Het Wikipedia-artikel over de nationaal-bolsjevistische partij weet ook te vermelden dat de nationaal-bolsjewieken fervent anti-Putin zijn.

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Bolshevik_Party


Dit is dus de zone waar begrippen zoals links en rechts al wat minder duidelijk worden. Volgens mij probeer je krampachtig de 'smet' van 'extreem-rechts' op 'links' te schuiven, net zoals het Vlaams Blok al van het begin onterecht met deze smet wordt opgezadeld.

Pittig detail: Aleksandr Dugin, die in het artikel genoemd wordt als één van de theoretici van het nationaal-bolsjewisme, was vorig jaar te gast op het TeKoS-congres in Antwerpen. Zijn ze nu rechts of zijn ze nu links?

Gepost door: Tissuebox | 17-10-06

Vwalla Het was helemaal geen moeite. Die foto had ik nog
ergens, ik moest hem enkel nog even opzoeken.
In ieder geval vind ik jouw uitleg nutige informatie,
want ik heb inderdaad soms moeite met de standpunten van extreem links en rechts uit elkaar te houden.

Dat is ook de reden waarom ik mij steeds weer erger aan het feit dat men het Vlaams Belang extreem
rechts noemt.

Gepost door: Janice | 17-10-06

Links rechts Is zie geen overeenkomsten tussen extr. links en rechts.

Wel wat betreft het stalinisme en nazisme maar Stalin was dan ook geen marxist in mijn ogen .

De enige die in mijn ogen waardig Karl Marx zijn gedachtengoed na heeft gevolgd is Fidel Castro maar ook hierover zijn meningsverschillen.
Besef wel dat cuba een derdewereld land is en uit het niets toch zijn volk een dak boven hun hppfd en voeding kan bieden!! Kijk eens naar brazilië en mexico om de situatie te vergelijken .

Links zorgt voor de medemens en is nog altijd tegen het grootkapitaal . Rechts daarentegen is tegen vreemdelingen en antisociaal.

Gepost door: 888Neo | 04-07-09

Cuba Zijn er in Cuba ook al grote moslimnederzettingen inclusief de sharia Neo?

Gepost door: Wannes | 04-07-09

Leuk, een artikel van drie jaar geleden, maar in Cuba is er nog steeds geen verbetering merkbaar. Mensen van het platteland mogen nog steeds de steden niet in en honger hebben ze nog altijd overal. In Florida krioelt het van de vluchtelingen.
Leve het socialisme zeker??!!!

Neo is een beetje verkeerd geïnformeerd zo te zien. We zijn niet tegen vreemdelingen, maar we zijn wel tegen vreemdelingen die naar hier komen om te zien wat ons land voor hen kan doen i.p.v. wat zij voor ons land kunnen doen.
Dus vreemdelingen zijn welkom, op voorwaarde dat ze zich aanpassen en zich niet nestelen in de sociale zekerheid. Is dat soms teveel gevraagd? Voor moslims blijkbaar wel...

Hoe 'antisociaal' ik ben merk ik elk jaar aan mijn belastingen...en bovendien besteed ik elk jaar voor minstens 500 euro aan goede doelen...en jij Neo?

Gepost door: Janice | 07-07-09

De commentaren zijn gesloten.