17-10-06

Turkije blijft Cyprus toegang weigeren

erdogan

De Europese Unie en Turkije dreigen opnieuw met elkaar te botsen. Turkije blijft weigeren zijn havens en vliegvelden open te stellen voor schepen en vliegtuigen uit Cyprus.
Als de Turken hun houding niet wijzigen schort de Unie de onderhandelingen met Turkije over het EU-lidmaatschap op.

22:03 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Turkije bezet al tientallen jaren militair een stuk van Europa. Terwijl het zélf niet eens in Europa ligt, de bevolking van Aziatische oorsprong (en dus mentaliteit) is en zowel taal als overheersende (letterlijk) godsdienst niets met Europa te maken hebben.
Als dàt allemaal geen probleem vormt voor onderhandelingen over de EU-toetreding volgens onze Europese mossels-annex-onderhandelaars, dan zie ik niet in waarom deze weigering dat wel zou zijn.

Gepost door: Bob | 17-10-06

Toetreding tot EU Ik denk dat het nog niet voor morgen zal zijn. Turkije
is en zal er nooit klaar voor zijn.

Voor mij houdt Europa op waar de islam begint.

Sarkozy zal waarschijnlijk de volgende president van Frankrijk worden en hij is heel erg tegen de
toetreding, dus hopen maar...

Gepost door: Janice | 17-10-06

Nu dat Turkije een toegeving heeft gedaan door te beloven om Grieks-Cypriotische schepen en vliegtuigen toe te laten op haar grondgebied, is de EU verbaasd. Dit hadden ze blijkbaar niet verwacht. De Grieks-Cyprioten van hun kant hebben het voorstel van Turkije al verworpen! Niets nieuws dus. Ik kan iedereen aanraden om eens in Wikipedia op te zoeken hoe het nu eigenlijk komt dat Turkije een deel van Cyprus "bezet". En waar ligt Cyprus eigenlijk?
Ok, 90% van de bevolking in Turkije is moslim. En 90% van de bevolking in België is christen. Waarom zijn de kerken hier dan zo leeg?
Wanneer heeft men beslist dat de E.U. een christelijk clubje is? Scheiding van kerk en staat is toch wel het minste wat men mag verwachten in een maatschappij.

Gepost door: ali limburger | 08-12-06

europa Turkije moet in de eu

Gepost door: "mustafa | 25-04-07

Turkije De EU heeft zopas aangegeven dat de gesprekken wel tien jaar kunnen duren en dat er dan nog geen garantie is dat de gesprekken leiden tot een Turkse toetreding.
Het heeft niets met het 'christelijke' clubje te maken, maar met de westerse waarden en normen die niet te verenigen zijn met de islam.

Nu de beste vriend van Erdogan werd verkozen als president, van wie men eveneens zegt dat hij vromer is dan Erdogan en het hoofddoekje van zijn vrouw, net als bij de vrouw van Erdogan, aan haar hoofd is geplakt, denk ik dat er binnen een aantal jaren van een seculier Turkije niet veel zal overblijven.

Bovendien is het leger de opzichter die moet toezien dat de staat seculier blijft, maar als Turkije bij Europa komt zullen mensenrechten en de EU niet toelaten dat het leger nog langer toezichter is.

Erdogan probeert trouwens al geruime tijd om islamgeschoolde militairen bij het leger te krijgen, maar dat is hem tot nu toe nog niet gelukt.

Tot aan de Bosporus hoort het stuk, dat nu ook Turkije heet, maar in feite het veroverde Byzantijnse Rijk dat door de inval van de Ottomanen volledig verdween, tot Europa. Constantinopel werd toen Istanbul...de rest ligt in Azië.Gepost door: Janice | 25-04-07

De commentaren zijn gesloten.