" />

28-10-06

عيد الأضحى

Het offerfeest is vooral een feest van geven en goede daden tegenover andere moslims. Delen met anderen is naar het schijnt een islamitisch gebruik, waarop tijdens het offerfeest extra de nadruk op gelegd. Het offerfeest is (na het suikerfeest) de tweede belangrijke feestdag van het islamitisch jaar. Het wordt volgens de islamitische kalender gevierd op de tiende dag van de twaalfde maand van het heilige jaar. En die dag is dan ook de meest bloederig gruwelijke dag voor schapen, geiten en koeien.
Het feest moet elke moslim eraan herinneren dat Abraham (Ibrahim) zijn zoon wilde offeren aan God. Maar het uiteindelijk niet hoefde te doen en uit dankbaarheid een ram offerde.
Dit jaar valt het offerfeest echter bijzonder slecht in het Westen. Het valt op onze oudejaarsavond. Dat betekent dat heel wat mensen zullen moeten doorwerken om de moslims te laten feesten.

Het kan echter ook anders. Wanneer er om dringende redenen niet kan geofferd worden kan hij de prijs van het offerdier als (sadaqah) gift geven aan een arme die recht heeft om (zakaat) armenbelasting.
Zou dat niet veel mooier zijn? Geen straten waardoor bloed vloeit tot aan de enkels, geen rad waar een koe op gespijkerd wordt en blijft ronddraaien tot het dier is leeggebloed. Geen schapen met doorgesneden kelen. En de autochtone bevolking kan ook haar eigen feest vieren.

03:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mohammed had dat gejat van de Joden zoals bijna alles van zijn religie...besnijdenis,varkensvleesverbod,gescheiden sexen...
Het offerfeest net als de ramadan is ook gejat uit het judaïsme...En dan zeggen dat ze het origineel willen vernietigen!

Gepost door: tiberius | 28-10-06

Hoog tijd dat u eens naar de toespraken van Onzen geliefden vorst, koning Bannie I der Bannylese Republiek komt luisteren.

Gepost door: Sicko | 03-11-06

De commentaren zijn gesloten.