28-10-06

Paus "pakt" Vlaamsgezinden.

Net nu ik een beetje sympathie begon te krijgen voor de paus, blijkt hij al evenmin iets af te weten van onze geschiedenis... Hij gelooft blindelings wat hem door het koningshuis en aanverwanten wordt wijsgemaakt.
't Ja...Duitsers onder elkaar, nietwaar...

benedictus_b

Oproep voor monarchie en tegen VB


Jan Van de Casteele 27-10-2006
Benedictus

"De paus waarschuwt voor racisme in ons land" is de titel van een artikel dat Peter Gorle vandaag schrijft in Het Laatste Nieuws. Maar er is meer aan de hand. Benedictus heeft het ook over het ‘oplaaiende nationalisme’. Hij had ook woorden van lof voor de monarchie, omdat ‘die garant staat voor de eenheid van het land’.

‘Paus Benedictus XVI heeft gisteren Franck De Coninck, de nieuwe Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel, in audiëntie ontvangen. Bij die gelegenheid stak de paus zijn waardering voor de Belgische monarchie niet onder stoelen of banken: ‘De koning staat garant voor de eenheid van het land en het wederzijds respect voor de verschillende taalgemeenschappen in het land’, aldus Gorle.

Het Laatste Nieuws vroeg ook naar de mening van kerkhistoricus Jürgen Mettepenningen van de KU Leuven. ‘De nieuwe Belgische ambassadeur bij de Heilige Stoel was tot begin dit jaar grootmaarschalk van het hof. Bovendien bestaat er traditioneel een nauwe band tussen het Vaticaan en Belgische koningshuis, dat vooral sinds koning Boudewijn in Rome bekend staat als zeer katholiek’, aldus Mettepenningen.

Paus Benedictus riep de Belgen ook op tot dialoog met elkaar én met de migrantengemeenschap: ‘De komst van steeds meer migranten en het samenleven van steeds meer verschillende gemeenschappen op dezelfde plaats maken dialoog meer dan noodzakelijk’, zei hij. Benedictus XVI riep België ook op om ‘migranten op te vangen met respect voor hun waardigheid» en veroordeelde het “drama van de mensen zonder papieren”. ‘Alleen zo kunnen we de gevaren van buitensporig nationalisme en zelfs xenofobie afwenden’, zei de paus.

‘Eén en ander lijkt op een impliciete veroordeling van het Vlaams Belang’, noteert Gorle nog.


Bron VVB

image689474x

Blijkbaar was iedereen op de leeftijd van Ratzinger toen verplicht om lid te worden van de Hitler Jugend. Ik weet het niet. Ik ben echter benieuwd hoelang het nu zal duren vooraleer hij nu door links zal worden opgehemeld.

Het is wel een feit dat de katholieke kerk een blanke Duitser met een oorlogsverleden verkozen boven een Zuid-Amerikaanse of eventueel een Afrikaanse (gekleurde) paus. Bovendien discrimineren zij vrouwen al eeuwen en hebben ze daar in Rome Duitse oorlogsmisdadigers uit WOII helpen vluchten naar Zuid-Amerika. Zij hoeven dus helemaal niet met de vinger te wijzen naar een Vlaams Nationalistische partij die enkel met democratische middelen vecht voor het behoud van de eigen taal, cultuur en zich verzet tegen de graaipolitiek vanuit Wallonië. Of ze in de islamitische wereld bereid gaan zijn tot dialoog zal hij waarschijnlijk wel snel merken wanneer hij naar Turkije reist.

pope_burn
Pausverbranding

02:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wie zieltje willen redden niet stem geef op Vlaams Belang of sataanmadam Janice...
Wie de paus niet volgen verliezen de kans op eeuwig leven ! denk en bekeer voor te laat zijn !

Gepost door: Mohamed | 28-10-06

Paus Wat Paus Benedictus allemaal proclameerde is duidelijk een tekst voorgeschreven door het Hof en/of de Diplomatie.Dat refreintje hoorden we zelfs al zingen door de man die er in eerste plaats schrik voor heeft : Alberreke.
Enkel spijtig dat een Paus niet de moeite doet de dingen na te trekken en als een volslagen marjonet in de diplomatieke valies wordt gezet.
Niet goed bezig!

Gepost door: Ruzgar | 29-10-06

Julie denken dat het vlaams belang racisten zijn ,noppes onozelaars ,wie zijn de racisten in Belgie dat is de VLD.
Polititie mag zijn mond niet open doen of ze worden uitgescholden voor racist.

Molenbeek de stad van terroristen en Gtnk zij gaan zeggen wat wij Belgen moeten en mogen.
Dikke sukkelaars go home .

Mijn matje zal nooit gebruikt worden om op allah te roepen maar op den duivel om koran suckers te verdrijven.

Belgie is van ons en niet van terroristen.

Vlaams belang heeft julie nooit aangevallen,maar juliee vallen vlaams belang aan met sten van SPa en VLDGepost door: the holly man | 29-10-06

Julie denken dat het vlaams belang racisten zijn ,noppes onozelaars ,wie zijn de racisten in Belgie dat is de VLD.
Polititie mag zijn mond niet open doen of ze worden uitgescholden voor racist.

Molenbeek de stad van terroristen en Gtnk zij gaan zeggen wat wij Belgen moeten en mogen.
Dikke sukkelaars go home .

Mijn matje zal nooit gebruikt worden om op allah te roepen maar op den duivel om koran suckers te verdrijven.

Belgie is van ons en niet van terroristen.

Vlaams belang heeft julie nooit aangevallen,maar juliee vallen vlaams belang aan met sten van SPa en VLDGepost door: jesus christ super star | 29-10-06

Incognito ? Uit de begeleidende foto blijkt dat het kerstmanneke
zijnen baard heeft afgeschoren om incognito te lijken want anders doet hij immers concurrentie aan zijn eigen "klokken van Rome" die met Pasen sjokolatte eieren laten vallen !

Gepost door: Dirk Van Dessel | 31-10-06

Dit is toch onbegrijpelijk dat de paus van wie men zegt dat hij verstandig is zo'n foute dingen zegt.
Gaat hij de hele wereld ook de belgische morele norm opleggen (=abortus en euthanasie), de seksuele ethiek van de coburgiens (van leopold 1 over leopold 2, albert, leopold 3 naar albert 2)...?
Boudewijn was misschien wel van een andere orde maar op het einde van zijn leven gaf hij toch ook onze migranten carte blanche.
Is de paus echt opgezet over de moslims die overal ter wereld christenen vermoorden, diezelfde moslims worden in b. vereerd en zelfs aanbeden, alleszins gefinancierd.
Neen paus, geloof die figuren niet die u komen voorliegen.Als u dat toch doet, geraakt u echt op een dwaalspoor.
Als ze u komen zeggen dat heilige delphine een volksheilige is, is dat een dikke leugen. Laat dat maar eens vragen aan albert 2.

Gepost door: Udo | 02-11-06

Bart De Wever Bart De Wever heeft een brief verstuurd naar Rome met wat inlichtingen en gevraagd om de juiste informatie door te geven aan de paus en niet die informatie die ze van het koningshuis moesten overbrengen.

Gepost door: Janice | 07-11-06

sint of kerstman of pau(ze)s Sper de sint, Sper de kerstman, Sper de paus, Sper jezelf want waarheid leidt een eigen leven.

Gepost door: Enca Caen | 06-02-08

Baby's als bompakket Iedere dag
Sta ik op met angst
Angst om het nieuws te zien
Het nieuws te lezen
Want bijna iedere dag lees je het weer
Een Kind vermist
Een kind ontouderd
Een kind mishandeld
Een kind Misbruikt
Een kind ontvoerd
Of weer een kind vermoord
Dat doet mij zeer
Zo klein vaak
Zo teer
Af en toe kan ik gewoon niet meer
En schrijf er dan maar over
Om zo te kunnen blijven strijden
Tegen deze onmensen
Die dit kinderen aandoen
Laten wij met ons alle alert blijven
J.Aalders Kinderombudsman

Baby's worden gebruikt als bompakket, Epidemie van verkrachtingen in Afrika, Elke drie seconden sterft een kind op de wereld, Elke zeven seconden wordt een vrouw mishandeld, Door verkrachting en huiselijk geweld verliest een vrouw in demografische ontwikkelingslanden wel 5% van haar gezonde reproductieve levensjaren, Onder meisjes en vrouwen tussen 15 en 44 jaar veroorzaakt gender-geweld meer sterfgevallen en vermingkingen dan kanker, malaria, verkeersongelukken en oorlogshandelingen bij elkaar opgeteld, 1 op 4 vrouwen wordt fysiek mishandeld tijdens haar zwangerschap, meer dan 130 miljoen meisjes ondergaan één of andere vorm van genitale mutilatie, om de drie dagen wordt een vrouw door haar echtgenoot vermoord,, 60 miljoen meisjes van voornamelijk Aziatische afkomst zijn spoorloos als gevolg van kindermoord, selectieve abortus, moedwillige verhongering of omdat gezondheidszorg hun onthouden werd, jaarlijks worden er 500.000 meisjes uit arme landen, met name uit Oost-Europa naar west-Europa ontvoerd voor de sex-industrie, en dan gaan we maar zwijgen over België en Nederland. WAKKER WORDEN VLAANDEREN HET IS TIJD OM OP TE STAAN, trek je bek open en reageer hier op dit forum of zijn wij allen lafaards die de moed niet durven op te nemen om de rechten van kinderen en vrouwen te verdedigen in onze samenleving????????? WAAR ZITTEN DIE VLAAMSE LEEUWEN MET HUN GROTE BEK EN VALSE KLAUWEN????????

Enca Caen op 15 februari 2008


Gepost door: Enca Caen | 15-02-08

Mag ik even een idee voorstellen?,

Dit sensibiliseringsproject van de Burgemeesters zou iets moeten opbrengen voor onze burgers tegen het geweld in onze samenleving.

Zou het evt een idee zijn om een debat-dag, (namiddag) te organiseren in het Vlaams-parlement waarbij een politie-criminoloog op rust maar nog steeds gevraagd als gastdocent op onze Vlaamse universiteiten het project en het thema geweld zou toelichten en een debat op gang te trekken wat er zou kunnen verbetert worden in onze samenleving teneinde het geweld beter aan te pakken en of zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij doen we een oproep naar alle Vlaamse Burgemeesters om aanwezig te zijn, een introductie van het thema wordt voorgesteld door de Ambassadrice van het project gevolgd door een speech van de Ambassadeur Martin over de sensibiliseringscampagne van de Burgemeesters, een woordje van de peter en de meter en daarna een toespraak door de politie-criminoloog. De Burgemeesters kunnen evt de problemen van hun steden en gemeenten voordragen en aankaarten teneinde het problematisch debat over geweld in onze samenleving en wat wij ertegen kunnen doen te evalueren. Dit thema moet dringend aangekaart worden in het Vlaams-parlement met daarbij een uitgestoken hand met uitnodiging tot een debat naar de federale volksvertegenwoordigers. Op het einde van het debat kan de Ambassadrice het hand van het peterschap overhandigen aan de heer Bart Somers.

Alvast denk ik persoonlijk dat op deze manier ons belastingsgeld goed besteed wordt ter verbetering van onze samenleving.

Denkt u over dit idee eens na Liesbet.

Met vriendelijke groeten Enca Caen

Alvast kan ik de Burgemeesters actief als Vlaams-volksvertegenwoordigers dit initiatief voorstellen.1 september de deadline, het project is gesloten voor deelname van de Burgemeesters, een beetje met spijt want wij vernemen dat er nog een 17 tal Burgemeesters willen deelnemen jammer.
Graag wou ik het voorstel doen van naamswijziging om de totaliteit van de deelnemende Burgemeesters aan het project te vervolledigen.

Groetjes Enca Caen


Lijst van de deelnemende steden en gemeenten, (84+)

Ieper, Sint-Truiden, Izegem, Kasterlee, Merelbeke, Melle, Gent, Eeklo, Zottegem, Heers, Kapelle-Op-Den-Bos, Gistel, Rotselaar, Kuurne, Arendonk, Geel, Lierde, Borgloon, Geraardsbergen, Opwijk, Kruibeke, Niel, Blankenberge, Tielt, Gavere, Dendermonde, Dilbeek, Lo-Reninge, Gingelom, Spiere-Helkijn, Grimbergen, Tongeren, Waasmunster, Zemst, Staden, Wortegem-Petegem, Geetbets, Poperinge, Langemark-Poelkapelle, Deinze, Zwalm, Linter, Waarschoot, Oudenburg, Meise, Oosterzele, Stekene, Peer, Kaprijke, Galmaarden, Nazareth, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Wetteren, Bredene, Oostkamp, Assenede, Putte, Laarne, Kinrooi, Hamme, Torhout, Tielt-Winge, Sint-Niklaas, Zelzate, Ternat, Sint-Amands, Herselt, , Heusden-Zolder, Brasschaat, Lichtervelde, Mechelen, Bornem, Harelbeke, Lede, Zonnebeke Jabbeke, Kapellen,Wervik, Oostende, Temse, Mortsel, Zwijndrecht,Moorslede.


Meterschap partij-voorzitster mevr Caroline Gennez, peterschap partij-voorzitter de heer Bart Somers, Ambassadeur de heer Martin Uvijn, Ambassadrice partij-voorzitster mevr Mieke Vogels.
Dit project is een burgerinitiatief in samenwerking met de dienst vrede en ontwikkeling en centrum cultuur van de vredesstad Ieper, Alvast onze grootste dank aan de vredesstad Ieper.Gepost door: Enca Caen | 07-09-08

BULL mijn eerste reactie op deze hele berichtenlijn is : BULL SHIT ongefudeerde stellingen met een door oogkappen opgegeven levenswijze.

Laat mensen doen wat ze willen in de eerste plaats. Wij willen dit in de eerste plaats allemaal! Wie beweert het tegendeel?

Neem nu België, een landje, een voorschoot groot. 10 milj inwoners verdeelt over drie taalgemeenschappen. Politiek een komplete chaos. Laat ons eerst beginnen met hier orde op zaken te stellen voor we ons willen bemoeien met de wereldpolitiek.

BHV moest al in de jaren '80 door mr Martens zijn opgelost; maar wie moet nu de regeringsproblematiek gaan oplossen? Diezelfde MR. MARTENS.

Ik zeg: splits eerst België en pas daarna kunnen we over de wereldse problemen beginnen!

Gepost door: H2OCO2 | 27-12-08

popi jopi Zou "de heilige" vader zijn liedjes nog kennen?
zoals het Horst Wessel lied, of hohe tannen, of am Adolf Hitler platz ?was nochthans verpflicht in die alte heimat, wat een lompe kloot en hypocriete zak abknallen das arschlog, gelukkig zijn de katholieken bijna op, daarom praat hij de moslims naar de mond,- opus dei weg ermei-

Gepost door: lowieke staal | 28-12-08

versmelting 4 gewesten, Bonjour,

cela vous dit quelque chose: un défi contre la violence? Ci-dessous un peu plus d'explication sur cette idée.

Concernant: une collaboration unique, projet: la fusion des 4 régions.

Cette main flamande en chocolat cherche un artiste de Bruxelles, de la Wallonie et des cantons orientales pour créer une composition indentique de cette main mais avec les symboles de leur région.

Ces 4 mains en chocolat vont se réunir sous une source de chaleur enfin qu'ils fondent pour obtenir une nouvelle création. La nouvelle création existerait de l'optique des 4 artistes des différents régions sur un symbole nouveau contre la violence pour la Belgique en chocolat. On créera un moule de la nouvelle création et on la mettra sous les 4 différents mains pourqu'on peut y obtenir une fusion.

Comment se présentera la création des 4 artistes sur la fusion des 4 régions? Ca reste pour nous tous jusqu'à la fin un moment très captivant.

En attendant mon objectif, ce n'est pas de créer une nouvelle Belgique mais une ambition pour plus de l'unité dans l'indépendance pour un avenir sans violence.

Si l'art peut être un véhicule dans une perspective de l'avenir et une poussée dans la direction des politiciens, faire un choix dans une décision pour un pays uni ou séparé, puis l'art soupire après le courage pour entrer en action.

Avec mes sentiments,

Enca Caen , Ambassadeur Vredesgemeente Merelbeke.

Gepost door: Enca Caen | 06-08-09

Ik vrees dat die handjes alleen maar 'schone schijn' zijn Enca. En dat die burgemeesters het enkel maar doen om zichzelf in de spotlights te plaatsen. (Om niet te spreken over dat dom wicht Gennez en Bart Somers..bah!)

Dat is allemaal zo'n beetje als die witte marsen na elke moord...het haalt niets uit zolang de politieke mmerderheid in dit land de criminelen de hand boven het hoofd houden!!
Alle onmenselijke moslimgebruiken met de mantel der liefde bedekken en de Afrikaanse corrupte regimes in het zadel houden.

Gepost door: Janice | 06-08-09

Merelbeke franstalig? De Ambassadeur van Merelbeke post op een vb-blog in het frans! Gaat ge nu logisch blijven, Caen, en op franstalige blogs in het nederlands posten?


Gepost door: Wannes | 07-08-09

Ja, daar dacht ik ook eerst aan... Maar ik veronderstel dat het een kopie van een brief is die ze aan Franstalige burgemeesters heeft gestuurd?

Inderdaad wel raar..

Gepost door: Janice | 08-08-09

Enca Zou die vlaamse (en die vd oostkantons) hand niet in de vorm van een gevende, en die anderen in de vorm van een ontvangende hand kunnen gevormd worden?

PS: Die 'ze' ziet er anders toch nogal mannelijk uit Janice:

Gepost door: Wannes | 08-08-09

Link:

Antwoord op link:

Bad Request
Your client has issued a malformed or illegal request.

Maar ik heb het gevonden, inderdaad mannelijk, aan de stijl dacht ik dat het een vrouw was.

Gepost door: Janice | 09-08-09

De commentaren zijn gesloten.