07-11-06

20ste op het TI rapport van de meest corrupte landen.

IT

Op de lijst van Transparency International neemt ons land een bedenkelijke 20ste plaats in. De rapporten gaan over corruptie in de bouw – handel - de medische wereld en justitie. Het is duidelijk dat de PS hier niet onder de loep werd genomen en men keek uiteraard ook naar de meest welvarende economieën, dat dan weer wordt goedgemaakt door Vlaanderen.

Zo worden onder meer Haïti, Birma en Irak geklasseerd onder de landen waar corruptie gewoon is en Finland het land waar bijna geen corruptie voorkomt.
Finland, IJsland en Nieuw Zeeland scoren bijna perfect, met 9,6 op 10.
Haïti daarentegen kreeg amper 1,8 – Birma en Irak 1,9.

Tchad stond helemaal onderaan en sloot de lijst samen met Bangladesh en Turkmenistan.

Blijkbaar gaan corruptie en armoede dikwijls hand in hand. De voorzitster, Huguette Labelle bevestigt dat corruptie miljoenen mensen in de armoede stort.

Denemarken kreeg 9,5 – Singapore 9,4 – Zweden 9,2 – Zwitserland 9,1 – Duitsland 8,0 - Ierland en Frankrijk 7,4.

België stond gelijk met de VS en Chili en kreeg 7,3 – maar ik ben ervan overtuigd dat we zonder de PS een hogere score zouden gehaald hebben. En ik vraag mij bovendien af of ze wel alles weten wat hier in dit landje allemaal gaande is. Indien ze het zouden weten, kan het niet anders dan dat we samen met Haïti ergens achteraan bengelen.
We leven echter in een land van ‘schone schijn’ en waar het buitenland wordt ingelicht door politiek correcte leugenaars.

16:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.