07-11-06

Sjoemelende regering.

Ondanks de verkoop van ons aller patrimonium, het overhevelen van pensioenfondsen naar de schatkist (de vrt weigerde tot nu toe), het innen van twee maal in één jaar vennootschapsbelastingen en het kwijtschelden van onroerende voorheffing op intresten voor sjoemelaars met zwart geld in het buitenland zit er nog steeds een groot zwart gat in de begroting.
En om haar begroting te doen kloppen is de regering van plan om voor 659 miljoen euro aan facturen pas volgend jaar te betalen. Volgens een berekening van Unizo komt het erop neer dat 10 miljoen euro belastingsgeld zal worden verspild aan verwijlinteresten, vier keer zoveel als vorig jaar. Deze regering zal er niet van wakker liggen. De opvolgers van Verhofstadt gaan echter zware tijden tegemoet. Want de putten zullen hoe dan ook moeten gevuld worden.
Je moet het als ondernemer zelf maar eens riskeren om facturen over te hevelen naar het volgende boekjaar...

Ondernemers gaan failliet omdat de regering de facturen veel te laat betaalt. En dan maar klagen dat het met de economie en de werkgelegenheid slecht gaat, terwijl ze bewust honderden ondernemers en werkgevers laten failliet gaan.

Terwijl de ondernemers op hun geld wachten zien ze zich ondertussen verplicht om dure kaskredieten aan te gaan bij de banken. Als ze die dan krijgen, (wat nog niet zo zeker is wanneer het om facturen aan de staat gaat) is werken met een kaskrediet de slechtste vorm van zaken doen.
Door het geld te gebruiken voor de lopende onkosten en de hoge intresten is al menig bedrijf hieraan kapot gegaan omdat ze dan uiteindelijk de geleende som niet meer kunnen terugbetalen.

De minister van begroting – Freya van den Bossche (Sp.a) – kijkt al helemaal niet op één eurootje méér of minder. Terwijl ze aan het winkelen was in Parijs en nadien haar auto niet meer kon terugvinden vond ze er niets beter op dan haar chauffeur in Gent op te bellen en hem haar apparaatje waarmee men een geparkeerde auto kan lokaliseren te laten ophalen bij haar thuis en even naar Parijs te brengen. Als goede socialist mag men toch wel rekenen op een beetje solidariteit van de belastingsbetaler nietwaar?

14:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.