10-11-06

Niet islamitische allochtonen worden hier niet gehoord.

image006

Ik vraag mij soms af of niet-islamitische allochtonen zich niet ergeren aan alle politieke en media aandacht die steeds weer uitgaat naar moslims.

Elk integratiedebat gaat uitsluitend over moslims. Niet over Chinezen, niet over Indiërs, niet over mensen uit Thailand. Nee, allochtoon zijn staat voor iedereen gelijk met moslim zijn.

In De Morgen van 5 december vorig jaar stond er een interview met Fouad Ahidar en Els Van Weert (Spirit). In dit interview werd onder ander dom gezwets gezegd: “De enige manier voor de overheid om het hart van de allochtone gemeenschap te bereiken, loopt via de islam.In Molenbeek is er een moskee gebouwd met miljoenen van de saoedi’s. Maar hoe komt dat? Omdat de overheid verzuimd heeft om de gemeenschap te helpen bij de bouw van de moskee (...)”

Ja zeg...

In ons land leven heel veel verschillende nationaliteiten, maar geen enkele andere gemeenschap of individu heeft bijvoorbeeld de overheid zover gekregen om gebedshuizen te bouwen en de religieuze leiders een staatswedde te geven. Moslims daarentegen krijgen binnenkort moskeeën op kosten van de staat en ook de imams zullen worden betaald door de overheid. Ze gaan ze zelfs hier opleiden.

Is de benaming ‘allochtoon’ dan enkel van toepassing op moslims?
Moeten we niet binnenkort alle religieuze leiders betalen met belastingsgeld?
Boeddhistische monniken, Japanse Sjintô-priesters, het hindoeïsme, het Indische Jainisme, de Sikh-religie, Alevieten en misschien nog een paar Afrikaanse sjamanen en toverdokters? Laat ons dan ook ineens alle toekomstvoorspellers en waarzeggers een staatsloon geven. Laat ons vooral ook de Getuigen van Jehova en die propere jongens met Amerikaans accent, de Mormonen, niet vergeten.

Moeten we dan voor elke gemeenschap tempels en andere bidplaatsen bouwen op onze kosten?

Ik ben in ieder geval tegen het betalen van lonen voor religieuze leiders. Het enige wat eventueel nog aanvaardbaar is, is dat de overheid zorgt voor het onderhoud van kerken. De reden hiervoor is simpel. Napoleon confisceerde destijds alle kerkelijke bezittingen en beloofde dat de staat zou opdraaien voor het onderhoud en de kosten. Bovendien hoort het tot onze cultuur, wordt er geen haat gepredikt en vrouwen en mannen zitten er door elkaar. Kerken zijn tenminste nog voor iedereen toegankelijk, (sommigen gebruiken het zelfs als hotel). Maar dat is niet het geval met moskeeën. Het is al erg genoeg dat ze hier mogen gebouwd worden, laat het dan tenminste niet gebeuren op onze kosten.

De minaretten zijn onze bajonetten, de koepels onze helmen, de moskeeën onze barakken en de gelovigen onze soldaten"Recep Tayyip Erdogan, Turkse premier.

Lees ook: KLIK HIER voor Ayaan Hirsi Ali

16:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mnr Die wêreld is vol boosheid. Dit is glo "politiek korrek" om dubbele standaarde te hê.
Ook in Zuid-Afrika ken ons die term "dubbele standaarde". Slegs die kwota-stelsel word aanvaar. As jou velkleur verkeerd is, het jy geen regte nie. Die regering se beleid van "transformation" en "affirmative action" sorg daarvoor dat sekere bevolkingsgroepe méér regte as ander bevolkingsgroepe het.
Ek noem 'n paar voorbeelde. Voetbal (sokker genoem) is die gewildste sportsoort onder die meeste swart stamme. Die land se nasionale sokkerspan - Bafana-Bafana - bestaan slegs uit swart spelers. Dit is glo geen diskriminasie teenoor mense van Europese herkoms nie.
Die gewildste sport onder Suid-Afrikaners van Europese herkoms, is die Engelse sportsoort RUGBY. Omdat Rugby slegs deur blankes bedryf en blankes gespeel is, het die regering dit as 'n "rassistiese sport" verklaar, en is alle Rugby-bonde nou verplig om te "integreer". Geen span (ploeg) mag meer op meriete gekies word nie, want "meriete-spanne is rassisties". Ook die besture van rugby-bonde moet 90% swart wees. Die Springbokspan, Suid-Afrika se nasionale span, het die afgelope 12 jaar van "democracy" slegs nog 'n paar wedstryde gewen. Die laaste 6 wedstryde teen oorsese spanne het hulle verloor - omdat die span 'n "politiek-korrekte" span is, en geen merietespan nie.
Maar, dit is nie slegs op sportgebied waar die swart ANC-regering teen blankes diskrimineer nie; diskriminasie vind overal plaas. Meriete speel geen rol nie - slegs getalle tel.
In die werkplek mag daar nie meer as 10% werknemers van Europese herkoms wees nie, want dit sou "diskriminasie" wees. Omgekeerde diskriminasie is wel "wettig".
Suid-Afrika word internasionaal beskou as die "misdaad-hoofstad" van die wereld. Die leier van die ANC se Jeugliga het amptelik, op 'n verhoog, en voor 'n gehoor van duisende swartes, verklaar dat "diefstal van blankes deur swartes geen oortreding is nie". Hy het gesê:"Comrades, don't rob and don't steal from your fellow black comrades. Steal from the whities. They stole our country. It is no offence to steal from them".
As 'n werklose blanke man in Suid-Afrika sou besluit om met 'n klein familiebesigheid te begin, word hy deur die Wet verplig om swartmense in diens te neem. Ten minste een direkteur moet swart wees, en 90% van alle werknemers moet ook swart wees.
Dit geld geensins vir swart eienaars nie. As 'n swartman met 'n besigheid begin, mag 100% van sy werknemers swart wees.
Groot maatskappye word nou gedwing om geen aandele aan blankes te verkoop nie. Nuwe aandele mag slegs aan swart kopers verkoop word.
Die voorbeelde van omgekeerde diskriminasie in Zuid-Afrika is legio. "Jy mag teen blankes diskrimineer, maar nie teen swartes nie."

Gepost door: Peter Murray | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.