13-11-06

Een stap te ver...

Zelfverbranding dominee uit 'angst voor islam'
vrijdag 3 november 2006 07:57- Elsevier

In de Duitse stad Erfurt heeft een 73-jarige dominee zichzelf overgoten met benzine en aangestoken uit angst voor de islam.

Uit angst voor de islam stak een Duitse dominee zichzelf in brand In een afscheidsbrief aan zijn vrouw schrijft de gepensioneerde dominee dat hij zich al jaren zorgen maakt om de ontwikkeling van de islam. Het Augustijnenklooster waar het drama voorviel, heeft de identiteit van de man niet bekend gemaakt.

Voordat de Lutherse dominee zichzelf in brand stak, zou hij hebben geroepen: 'Voor Jezus en Oskar!' In 1976 stak de dominee Oskar Brüsewitz zich in brand uit protest tegen het DDR-regime.

De zelfverbranding gebeurde op 31 oktober, de Dag van de Reformatie. Op deze dag wordt gevierd dat Maarten Luther met de publicatie van zijn 95 stellingen tegen de Katholieke kerk de reformatie begon.

Mogelijk wilde de geestelijke zich verbranden tijdens de kerkdienst die op het moment van zijn verbranding net was begonnen. Maar omdat de deur vanwege de tocht was gesloten, lukte het de brandende man niet de kerk binnen te komen.

Hij viel vervolgens in een bouwput nabij de oude bibliotheek van het klooster. Daar werd hij door monniken gevonden. De Duitse dominee ligt nog met zware brandwonden in het ziekenhuis.

Bron Elsevier

20:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

amai Die man gaf zelfs bijna zijn leven voor het geloof :p:s

Gepost door: MediaFlandria | 15-11-06

De commentaren zijn gesloten.