15-11-06

Je geld of je leven

In Sint-Niklaas, werd een 85-jarige man doodgeschoten toen hij zich verzette tegen het in beslag nemen van zijn meubeltjes door een deurwaarder die vergezeld werd door de politie.
Onder socialistisch bewind is het dus zeer gevaarlijk een paar eurokes in het rood te staan.
"Je geld of je leven" nemen ze daar heel ernstig.

23:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Volgens mijn bronnen stond hij daar met een tweeloop? En het zijn niet de sossen die de trekker hebben overgehaald me dunkt, alsof het bestuur aan elke vinger een touwtje heeft zitten ... uw denkpatroon zit een klein beetje verkeerd.

Gepost door: IkVerander | 15-11-06

Denkpatroon? Volgens andere berichten had hij een wapen vast, geen tweeloop. Kom zeg...de man was 85 en ze gingen zijn inboedel opladen voor 1500 euro???
Héél sociaal denkend moet ik zeggen!!!

En wat het denkpatroon betreft pas ik mij aan. Ik treed volledig in de voetspoeren van links wanneer het toevallig om een neefje van een rechtse politica gaat die mijlenver uit elkaar wonen.

Gepost door: Janice | 16-11-06

Het Vlaams Blok is toch voor nultolerantie lieverd. Weze blij, de politie doet eindelijk uw droom van een Vlaanderen zonder dissidenten uitkomen.

Gepost door: Ken | 16-11-06

Gerechtsdeurwaarder In geen enkele krant staat te lezen hoe de gerechtsdeurwaarder voordien zou kunnen opgetreden zijn. Voordat de deurwaarder met de verhuiswagen komt is hij al eens langsgeweest en hoe heeft hij zich toen gedragen, als een cowboy of normaal?
Wij hebben ooit eens zo iemand over de vloer gekregen om bewarend beslag te leggen ( prov. taks op het hoofdverblijf vergeten te betalen) voor een belachelijke som. Toen die gerechtsdeurwaarder niet vlug genoeg zijn typemachine op tafel kon zetten sleurde hij het tafellaken en alles wat eropstond van tafel en smeet alles op de vloer. Hij had een getuige bij, een beer van een vent.
En dan verschiet men er van dat sommige mensen door het lint gaan wanneer zo iemand nog eens langskomt.

Gepost door: Metten | 16-11-06

dode bejaarde Wat zou jij doen als er ineens een doorgedraaide man van 85 voor je staat met een pistool op jou gericht? Wat zou jij doen moest die man zijn wapen niet neerleggen nadat jij daar talloze keren om gevraagd hebt? Neerschieten, natuurlijk! Maar ja, jij zou dat mss alleen doen als zijn huidskleur ook nog eens iets donkerder is dan de onze, zeker?

Gepost door: MediaFlandria | 17-11-06

Wanbetaler MediaFlandria verwijt mij hier verschil te maken onder mensen op basis van de huidskleur (inplaats van op basis van hun gedrag, criminele feiten of verdraagzaamheid en respect tegenover westerlingen). Ik moet eerlijk zeggen dat ondanks ik al veel gemene en laag bij de grondse opmerkingen te verwerken kreeg, ik dit enorm gemeen vind. Vooral de fanatieke aanval en het respectloos veronderstellen dat ik ermee akkoord zou gaan dat andersgekleurden zouden mogen neergeschoten worden zonder enige aanvaardbare reden trof mij enorm.

Dat een deurwaarder ‘plezier’ heeft aan zijn werk kan best mogelijk zijn, alhoewel ik niet begrijp hoe je plezier kunt hebben aan het afpakken van een paar meubeltjes bij arme mensen.
Dat een politieagent het verschil niet ziet tussen een alarmpistool en een echt wapen begrijp ik wel. Ik begrijp eveneens, (hoe moeilijk ik het er ook mee heb), waarom de politie heeft geschoten... Vooral na een paar gesprekken met politiemensen weet ik dat ze wanneer er iemand met een wapen dreigt, ze meestal geen andere keuze hebben. Maar ik ben er zeker van (en je mag zeggen wat je wil) dat de politieman zou zijn geschorst indien het in dit geval om een Marokkaanse wanbetaler zou zijn gegaan. Ik ben er eveneens zeker van dat het OCMW (dus de gemeenschap) de factuur zou hebben betaald en de deurwaarder niet eens de deur van de vreemde wanbetaler zou hebben laten openen, ook al zijn de onkosten aan het appartementsblok waarschijnlijk veroorzaakt door hun kinderen.

Gepost door: Janice | 19-11-06

Excuses Bij deze bied ik mijn verontschuldigingen aan. Ik denk dat mijn reactie iets te scherp is opgevat en ik had het inderdaad beter anders verwoord.

Ik wil alleen dat jullie inzien dat die agent(e?) nu heel zijn/haar leven moet rondlopen met de idee dat hij/zij een man van 85 heeft gedood. Het zal voor hem of haar waarschijnlijk nog moeilijker zijn als sommige mensen beweren dat hij of zij niet had mogen schieten. Daar bovenop komt dan nog eens dat de wanbetaler een alarmpistool in zijn handen had, zoals Janice beweert (ik persoonlijk wist het niet).

De agent is opgeleid om mensen en de maatschappij te beschermen, dus vind ik het normaal dat hij of zij 3 mensen; de deurwaarde, slotenmaker én zichzelf, berschermt . Helaas moest daar een dode bij vallen!

Het betekent niet dat omdat een man een hoge leeftijd bereikt heeft, hij niet meer kan schieten.

Nogmaals mijn excuses voor mijn voorgaande reactie.

MediaFlandria

Gepost door: MediaFlandria | 19-11-06

Excuses Ik ben blij dat je dit schrijft, omdat ik weet dat je normaal anders reageert.
Niemand hoeft het met mij eens te zijn. Het zou trouwens maar een saaie wereld zijn indien iedereen er dezelfde mening zou op nahouden. Het enige wat ik graag heb is dat mensen eerlijk zijn en mij geen dingen in de schoenen schuiven die niet waar zijn. Dus...spons erover.

Gepost door: Janice | 19-11-06

De commentaren zijn gesloten.