15-11-06

Verkiezingsfraude door Leo Peeters?

In Kapelle-Op-Den-Bos was er een anonieme (VLD) klacht tegen de burgemeester Leo Peeters (Sp.a). Volgens de anonieme klacht van de slechte VLD-verliezer zou Leo Peeters geprobeerd hebben de telling te manipuleren.

Het kan natuurlijk zijn. Van sjoemelende socialisten verschiet niemand meer. Maar was Leo Peeters ook niet verantwoordelijk voor de 'Omzendbrief-Peeters' over het taalgebruik in gemeentebesturen in Vlaanderen?
(Peeters werd in 1995 Vlaams minister voor Binnenlandse Aangelegenheden, Stedelijk Beleid en Huisvesting. In die hoedanigheid stuurde hij de omzendbrief die men van toen af de 'omzetbrief-Peeters' noemde.)
Maar na de verkiezingen van 1999 kon hij zijn ministerschap vergeten. De Franstaligen hadden hun veto gesteld en gewonnen.

In 2004 kwam hij opnieuw in de nationale belangstelling als woordvoerder voor de burgemeesters uit de Vlaamse Rand die de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde eisen.

Ik weet het niet, maar ik heb daar een raar gevoel bij.
Vlaamse socialisten (met de nadruk op Vlaams) heeft men bij Paars blijkbaar niet zo graag. Zelfs De Standaard vond het hoogst eigenaardig dat het gerecht huiszoekingen verricht naar aanleiding van een klacht over verkiezingsfraude.

Volgens mij gaat het om een nieuw veto... Peeters moet verdwijnen.

23:49 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

wie is achter mij

Gepost door: soufian | 16-04-07

De Leo Heeft in zijn hoedanigheid als minister van huisvesting zeer goed werk geleverd TEGEN de bevoordeling van socialistenvriendjes en partijleden in de toewijzing van sociale woningen en de fraude die er om heerste,hij was consekwent en was niet bang om onderzoeken te laten uitvoeren tegen partijbazen zoals madame BOB Cools(Jackie) in de zaak van de badhuisfraude,ook enkele verantwoordelijken voor huisvesting gingen voor de bijl en konden oprotten,hij was toen al een vechter voor wat hij rechtvaardig vond, natuurlijk hebben de huidige maffiosi geen boodschap aan hem

Gepost door: lowieke staal | 17-04-07

De commentaren zijn gesloten.