16-11-06

Familie Bilal Ould Hadj bedreigt kandidate Miss België

halima De gangster, Bilal Ould Hadj, was tot aan zijn gevangeneming het vriendje van de kandidate voor de verkiezing van Miss België, Halima Chechaima.
Bilal Ould Hadj is een hele zware jongen en kreeg al eerder acht jaar cel, wat in feite niets is voor wat hij op zijn kerfstok heeft.

Hij kon echter zonder probleem uit de gevangenis ontsnappen door van kleren te verwisselen met een celgenoot die vrijkwam. Hoe dat mogelijk is snapt niemand.


Hij werd opnieuw aangehouden nadat hij onlangs de nieuwe vriend van Halima Chechaima had aangevallen in Sint-Jans-Molenbeek.

Volgende maand verschijnt hij voor het Brusselse assisenhof omdat hij bij een overval in 2003 een bejaarde vrouw voor dood achterliet na haar te hebben bewerkt met brandende sigaretten en een hamer.

Zijn familie is nu een lastercampagne begonnen tegen Halima Chechaima en verdenken haar ervan hem te hebben verraden.
Het kind is om begrijpelijke redenen heel erg bang. Maar in tegenstelling tot autochtonen die regelmatig overvallen worden, zoals apothekers, huisartsen of juweliers, krijgt het meisje speciale bescherming.

Wanneer gaan ze nu eens eindelijk werk maken van de onderhandelingen met de landen van herkomst om zware criminelen van vreemde origine hun straf te laten uitzitten in het thuisland?
Of gaan we hem binnenkort ook ergens op een voetbaltribune zien zitten...
Volgens latere berichten zou de pas gearriveerde kandidate echter niet zo onschuldig zijn als ze wil laten blijken.
LEES OOK: http://www.mediabom.be/nl/node/1319#comment

00:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Beste Mevrouw Laureyssens,
De foto die U boven het artikel over de kandidate Miss België afdrukt, is van Mohamed Aïd Oud, de hoofdverdachte in de moord op Stacy en Nathalie, en niet van de Brusselse gangster in kwestie. Vergissingen zijn in deze materie best mogelijk omdat ze allemaal op elkaar lijken en men door het bos de bomen niet meer ziet.

Gepost door: Myriam Peetroons | 18-11-06

Verkeerde foto Bedankt, u hebt gelijk. Ik zal hem zo snel mogelijk vervangen.
Het is niet dat ze allemaal zozeer op elkaar lijken (godzijdank) maar omdat ik bij gebrek aan tijd niet heb opgelet.

Gepost door: Janice | 18-11-06

Gangsterlief Stel je voor: een ex-gangsterlief als Miss België. Mooi uithangbord voor het multiculturele België!

Gepost door: Metten | 19-11-06

En waarom zou een ex-gangsterlief geen Miss-onstaat kunnen worden? Er zijn wel ex-gangsterechtgenotes die hier ministerin van justitie worden!

Gepost door: Fokus | 21-11-06

Ministerin Onckelinckx is inderdaad de ex-echtgenote van een gangster die nu nog steeds op haar kabinet werkzaam is. ik heb hier ergens het hele verhaal staan.

Dit kreeg ik vandaag per mail toegestuurd. Waar dit artikel instond weet ik dus niet.

Foute Miss?

18.11.2006 16.00u - De voorbije dagen was er heel wat te doen over Miss Brussel Halima Chehaïma. Halima woont in Molenbeek en had – zo wordt gezegd – alles in huis om straks tot Miss België gekozen te worden: knap, perfect tweetalig én dochter van een Marokkaanse vader en een Belgische moeder. De gedroomde kandidate met andere woorden om het uithangbord te worden van het multiculturele paradijs dat België heet. En toen liep het fout.

Halima Chehaïma was bij de vorige verkiezingen kandidaat voor de Stalinisten van de PvdA en liet in interviews verstaan dat ze zich als Marokkaanse erg verbonden voelt met het lot van de Palestijnen. Daar is niks op tegen, maar Halima wil graag dat de staat Israël van de wereldkaart verdwijnt. En dat is niet alles.

Ze wordt ook gelinkt aan de beruchte Marokkaanse gangster Bilal Ould Haj en zou zelfs betrokken zijn bij een steekpartij. Bilal is een trouwe vriend van Mohammed Azzaani, de man die door het gerecht wordt vastgehouden wegens de moord op juwelier Eddy Sabbe in Lede. Ould Haj werd zelf al drie keer veroordeeld voor diefstallen en gewapende overvallen en er hangt hem nog een straf boven het hoofd voor de foltering van een 84-jarige vrouw.

In november 2003 drongen Bilal en zijn ‘partners in crime’ binnen in het huis van Maria Reyntjes. Ze bonden haar vast op een stoel en eisten geld, zo schrijft De Standaard. “Toen ze niet genoeg geld kregen, braken ze de knieën van de bejaarde met een hamer, staken haar haren in brand en duwden brandende sigaretten uit op haar arm. De vrouw is nu blijvend invalide”. Op het ogenblik van de feiten was Bilal het liefje van Halima.

Bilal zorgde voor politieke deining toen hij op 19 juli doodleuk de gevangenis uitstapte door zich uit te geven voor een andere gedetineerde. De man dook onder in Brussel en kreeg regelmatig het bezoek van Halima Chehaïma en zou er zelfs voor gezorgd hebben dat hij uit de handen van de politie kon blijven.. Terwijl de would-be-Miss België tot voor kort altijd heeft volgehouden dat ze geen enkel contact meer had met haar – intussen – ex-liefje.

Halima was intussen gevallen voor de charmes van een Albanees die zijn hand ook niet omdraait voor wat fysiek geweld. Vorige week liepen lief en ex-lief elkaar op straat tegen het lijf toen Miss Brussel voor een fotosessie van Miss België wou vertrekken. De Albanees trok een mes en stak Bilal twee maal in de hals. “Noch Chechaïma, noch haar vriend belde de politie of de hulpdiensten”, weet De Standaard. Na het incident reden ze gewoon naar Hasselt. Ould Haj reed naar een ziekenhuis in Schaarbeek.

Het verhaal dreigt de kansen van Halima om het Miss België-kroontje in de wacht te slepen te verknoeien en het organiserende comité zit in zak en as. Het gedroomde symbool van het multiculturele België dreigt door haar standpunten en haar vriendjes eerder het symbool van de mislukte integratie te worden. Het sprookje spat als een zeepbel uit elkaar.

Gepost door: Janice | 21-11-06

De commentaren zijn gesloten.