19-11-06

Racisme onder een andere naam.

We moeten eens eindelijk onder ogen zien dat de benaming ‘diversiteit’ een andere code is voor racisme.

Als het u een beter gevoel heeft kunnen we het ‘vriendelijk racisme’ noemen of ‘goed gemeend racisme’ of ‘racisme dat goed is voor u’.

Het is in ieder geval onzin, want in feite gaat het maar om één ding. Het is racisme dat goed is voor “u”.

Voor “u” als diversiteitgoeroe, rijke witte liberaal of socialist, professor of minister die leeft in een ivoren toren en ver weg van het ‘plebs’ in de volksbuurten van onze steden. Ook de naïevelingen die leven achter hun “zonder haatstraatplakaatje” in de duurdere straten van de allochtone gemeenten en districten.
Het is echter een heel andere vraag of ‘diversiteit’ ook wel goed is voor ‘hen’, de anderen, waar ze liever niets mee te maken hebben.
En die andere vraag is veel moeilijker te beantwoorden.

Als zij daaronder ook nog Nederlanders, Britten (denk aan het artikel in De Morgen ‘Why we hate the British’), Amerikanen (denk aan het liedje van Raymond van ’t Groenewoud), Joden of andere niet-moslims verstaan, dan zal de algemene nationale linkse, obsessie voor ‘diversiteit’ natuurlijk een veel minder goed gevoel geven.

Wie het nieuws volgt en leest dat allochtone studenten een taalprobleem hebben eens ze naar de universiteit mogen, vraagt men zich toch wel af hoe ze zover zijn geraakt zonder onze taal te spreken.

De moeilijkheidsgraad in het middelbaar onderwijs zakt naarmate er méér allochtone leerlingen in de klas zitten.
Krijgen we binnenkort dokters, tandartsen en chirurgen die minder moeten kunnen dan autochtonen?

Een angstaanjagend toekomstbeeld? Inderdaad, en in de VS bestaat dit systeem al.
Moeilijkheidsgraad 1 voor joden en sommige Kaukasiërs en Aziaten, moeilijkheidsgraad 2 voor Kaukasiërs en moeilijkheidsgraad drie voor kleurlingen.
Willen we dat hier ook?

Nog een ander verhaal is dan weer de quota waar men tegenwoordig de mond over vol heeft. Mag een werkgever nog iemand in dienst nemen die voldoet aan de nodige kwaliteiten voor de job of moet hij iemand in dienst nemen die geen andere kwalificatie kan voorleggen dan zijn of haar allochtoon zijn? Vervangt een hoofddoek binnenkort een diploma?

Ik heb nooit geweten dat men ooit zoveel moeite heeft gedaan voor vrouwen op de werkvloer. Vrouwen die ondanks hun kunnen steeds gediscrimineerd werden en dit zowel financieel als bij eventuele bevorderingen. Vrouwen moesten zich altijd dubbel hard bewijzen en kregen er zelden of nooit iets voor terug.
Waar bleven al die actiegroepen toen? Waarom werd de wet op gelijk loon voor gelijk werk tot nu toe nog steeds niet verplicht?

‘De Lijn’ kondigde aan een quotaregeling in te voeren voor allochtonen. Dit kan niet!
Wanneer er openstaande functie’s aangeboden worden, moet ‘elke’ geïnteresseerde werknemer daarvoor kunnen solliciteren en moeten er nog steeds de meest bekwame kandidaten aangeworven worden. Welke kleur of welke nationaliteit ze ook mogen hebben.

Men spreekt over integratie en gelijke behandeling, maar Kathleen Van Brempt bewees in haar reactie op de klacht van Filip Dewinter dat ze er weer eens niets van begreep. Zij meende te moeten ommerken dat FDW aanklaagt dat allochtonen niet werken. "Maar wanneer er exclusief job’s worden aangeboden aan allochtonen, dan is het ook niet goed", zei ze.

Dat het nu net om die 'exclusiviteit' gaat, snapt ze niet. Wanneer iemand positief gediscrimineerd wordt, is er steeds iemand anders die negatief gediscrimineerd wordt en dat wil ze maar niet begrijpen.

Men moet eens eindelijk iedereen gelijk behandelen. Iedereen heeft hier kans op onderwijs en dezelfde sociale voorzieningen. Het hangt er maar van af wat men kiest – willen jongeren iets leren om later een goede job te kunnen krijgen - of willen ze liever hun broek verslijten op de schoolbanken en voor de rest van hun leven teren op een sociale uitkering. En dat moet eens eindelijk aan de ouders van deze jongeren duidelijk gemaakt worden, want alles begint bij de opvoeding, vanaf de ‘start’.

Mislukt de ‘start’, dan is men bij de ‘finish’ niet bij de winnaars.

21:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wat is dit nu weer voor onzin? Racisme is een kijk op diversiteit. Niets minder maar ook niets meer. Hoe het trouwens toegelaten is om hier van die fascistische propaganda te komen spuien is me ook een raadsel.

Gepost door: Eva | 20-11-06

Diversiteit @Eva
Volgens mij probeert Janice de propagandisten van de diversiteit enkel duidelijk te maken dat studeren op school en een diploma behalen de enige weg is naar een job.
Dat door gezinsherenigingen en uithuwelijkingen de integratie iedere maal weer van nul moet herbeginnen is een politiek prbleem,maar heeft in weze niets te maken met het feit dat je voor een job de job moet aankunnen en het ook willen.

Gepost door: Ruzgar | 20-11-06

Juist Zoals zo dikwijls het geval is met mensen die het niet snappen (of niet willen snappen) is alles wat niet met hun overtuiging of mening overeen komt fascistisch. Dat bewijst enkel hun enorme domheid. Ik zou verlegen zijn iemand voor fascist te verslijten als ik nog niet eens weet wat het wil zeggen.
Misschien moet Eva het nog maar eens goed lezen vooraleer ze dergelijke onzin vertelt.

Gepost door: Janice | 20-11-06

De commentaren zijn gesloten.