22-11-06

Minstens 4000 ontslagen bij VW-Vorst

N_061119_VWVorst_v

De Duitse autofabriek Volkswagen (VW) dankt ondanks de belofte op de productie van meer Polo's in zijn Belgische fabriek in Vorst minstens 3500 tot 4000 werknemers af. Een sociale ramp. Verschrikkelijk nieuws voor elke werknemer.

Bovendien verwachten de werknemers dat op termijn VW-Vorst helemaal zal verdwijnen.Ondanks dat is het onterecht van Bart Somers om te spreken over een ‘nationalistische en egoïstische’ daad van het Duitse bedrijf. Ook al kan het bedrijf goede resultaten voorleggen, het blijft een feit dat wanneer autofabrikanten overal klappen krijgen, zij eerst en vooral kijken naar de uiteindelijke winstmarge, de sociale onrust in een bedrijf en de kosten op lonen.

De overheid doet weinig of niets om de werkgelegenheid te beschermen, laat staan aan te zwengelen. Niet alleen liggen de lonen hier 1,5% hoger dan in de ons omringende landen, maar tot nu toe zijn de kosten op arbeid hier bovendien nog altijd 10% duurder dan in om het even welk ander land. Het verlagen van de kosten op overuren is niet genoeg. De overheid moet eens eindelijk tevreden zijn met minder, haar grijpgrage klauwen uit het loonzakje van de werknemers houden en de kosten op arbeid voor de werkgever verminderen. De overheid moet de staakgrage vakbonden aan de leiband houden want zij zijn mee schuldig aan het kapot maken van onze economie door steeds weer sociale onlusten te creëren voor onbenullige dingen. Zij staken om te staken, om zichzelf te laten gelden. Het beste bewijs is dat de stakingspiketten meestal geen mensen van het bedrijf zelf zijn, maar door de vakbonden betaalde agitators.

Enkel op die manier zullen we buitenlandse investeerders hier kunnen houden. Op onze eigen grote bedrijven moeten we trouwens niet meer rekenen...die werden al allemaal verkocht aan het buitenland.

01:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

drama Het is echt verschrikkelijk voor de arbeiders van Vorst. Maar ik denk, samen met veel anderen, dat de werknemers die nu nog zullen overblijven 'gewoon uitstel van executie krijgen'. Op termijn zal Vorts sluiten, vrees ik

Gepost door: MediaFlandria | 22-11-06

The Record Keepers Bedankt voor je artikel. Ik maak mij veel zorgen over de toekomst van deze mensen.

Gepost door: Miguel Lomelino | 23-11-06

Neem Ontslag ik weet zeker dat jullie arbeiders weinig kans maken tegen een bedrijf als vorst''als ik in de voeten van een v/d arbeiders stond zou ik zelf ontslag nemen

Gepost door: rogier | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.