23-11-06

Verdraagzame Saoedi’s

JewishWorldReview meldt vandaag in een artikel over een Saoedische familie die een Indonesisch meisje van 24 als slavin gevangen hield. Het meisje werd vier jaar lang binnen gehouden en gedurende die periode ook nog verkracht door de heer des huizes. Zij werd niet alleen van haar vrijheid beroofd, maar werd geslagen, beledigd en uitgehongerd.
Het Saoedische koppel woont in Aurora, Colorado en de man, Homaidan al-Turki, is lid van een zeer vooraanstaande Saoedische familie. Zijn echtgenote ‘mocht’ schuldig pleiten en zal na haar veroordeling van 60 dagen gerepatrieerd worden. De man voelt zich echter helemaal niet schuldig en weigerde zich dan ook te verontschuldigen, “want”, zei hij, “ik houd mij aan het traditionele moslimgedrag” en dus beging hij volgens hemzelf geen enkel crimineel feit.

De rechter, al jarenlang geëngageerd in het traditioneel Amerikaans juridisch gedrag veroordeelde al-Turki tot 27 jaar gevangenis.
Natuurlijk waren de Arabische vrienden daar niet zo gelukkig mee. Dus net zoals bij ons sprong ‘the State Department’ bovenop deze zaak om de ‘bemoeizieke’ Saoedi’s te sussen. Liever dan gewoon te zeggen waar het in de VS op staat en dat dit gebeurt wanneer een slavenhoudende verkrachter gepakt wordt in Amerika, heeft het hoofd van het departement justitie van Colorado het vliegtuig naar Saoedi-Arabië genomen om zich daar te verantwoorden tegenover de agressieve vragen van koning Abdullah – en alle andere vragen van de al-Turki familie, die zeer verbaasd waren “omdat de jury geloof hechtte aan de verhalen van een Indonesische meid”.

Voor hen was de enige mogelijke verklaring –
(ha, dat kennen we) – racisme en “anti-moslim bias”.

20:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.