26-11-06

Cordon sanitaire...of niet.

boekHet nieuws dat hier werd gegeven na de Nederlandse verkiezingen werd wel een beetje aangepast door onze linkse media. Ze hebben niet zozeer gelogen, maar wel een deel weggelaten en een beetje aangepast. Wat in feite op hetzelfde neerkomt.

Een 'cordon sanitaire', riepen ze... want geen van de grote partijen wil, ondanks de negen zetels winst, regeren met de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders. En naar aloude linkse gewoonte vielen ze hem ook nog aan op zijn uiterlijk. Dat doen ze meestal wanneer er geen andere argumenten zijn.

De partij van Geert Wilders, ‘Partij voor de Vrijheid’, zou dus de ‘eenzame leider’ van méér dan een half miljoen Nederlanders worden, net zoals het Vlaams Belang voor één miljoen kiezers is.

Het is waar dat de meeste centrumpartijen bang zijn om met Geert Wilders samen te regeren en ook Peter Balkenende (net zoals Leterme) wees op onoverkomelijke verschillen in het programma.
Het ontbreekt trouwens de meeste Europese leiders aan moed wanneer de ‘islam’ ook maar enigszins ter sprake komt in de politiek. Ze zijn allemaal bang voor het machtigste woord in West-Europa ....’R.a.c.i.s.m.e. Een woord dat meteen elke kritiek en elk debat lamlegt.

De VVD’er (liberaal) Mark Rutte (VVD) twijfelde en ontweek vooreerst de vragende journalisten.
Wilders neemt echter geen blad voor de mond, en met zijn negen zetels hoeft dat ook niet. Hij zei, “Dit is precies wat er mis is met de Nederlandse politiek. Zo zijn CDA en VVD op den duur nog verantwoordelijk voor de komst van een links kabinet.”
’t Ja, in Antwerpen kunnen ze er ook over meepraten...
Waarop Rutte toen zei dat er in Nederland van ‘Vlaamse toestanden of een cordon sanitaire geen sprake is. ‘U wilt de rol spelen van buitenstaander, maar die ga ik u niet geven, ik zal niet uitsluiten dat ik met u ga regeren.’

32035941_120_120_6hVm

Ondertussen werd bekend dat Rita Verdonk (minister van vreemdelingenzaken en integratie) 3 % stemmen méér heeft dan Rutte. Misschien mag zij dan wel beslissen met wie ze wil regeren. Waarschijnlijk staat Rita Verdonk veel meer op één lijn met Wilders dan de gematigde centrumlinkse liberale collega Rutte.

Onmiddellijk daarna werd de partij van Geert Wilders niet meer vergeleken met het Vlaams Belang, maar met J.M. De Decker. Opvallend niet?

Het ‘cordon sanitaire’ in Vlaanderen heeft trouwens een heel andere bedoeling. Het cordon legt alle rechtmatige Vlaamse eisen lam. Het cordon zorgt ervoor dat er hier maar twee partijen kunnen regeren zonder ook maar enige inspanning te moeten leveren, zonder zich zorgen te moeten maken over onze economie en welvaart. Zij mogen liegen, bedriegen en sjoemelen... Zij moeten zich ‘bekeren’ tot links en alles wat rechts is eruit gooien om eventueel aan de macht te kunnen blijven. Zij moeten er enkel voor zorgen dat zij in de gunst blijven van de Waalse PS’er Di Rupo en het koningshuis. Men verleent die ‘gunst’ enkel aan Vlaamse partijen die ‘hen’ dienen. En wanneer ze voldoen...dan mogen ze bij de koning op audiëntie, zelfs in een ‘onderlijfje’. En wanneer ze echt kunnen ‘kruipen’, worden ze misschien ook nog wel ooit baron of barones.

01:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Cordon Zo is dat.
Het "cordon" heeft enkel tot doel België bijeen te houden door Wallonië blijvend te laten profiteren van de transfers.Zo kan de PS haar positie in het zuiden handhaven en wordt ze zelfs de lieveling van het koningshuis.
Door het cordon wordt de Vlaamse meerderheid geregeerd door een linkse minderheid.
Wanneer gaan Leterme en De Wever hieruit eens konskwenties trekken dat zij eigenlijk misbruikt worden door zowel het Hof,de franstalige elite als door de het linkse profitariaat.

Gepost door: Ruzgar | 26-11-06

't Ja... Van Leterme begrijp ik het, die heeft twee gezichten, van Bart De Wever begrijp ik het zeker niet.

Gepost door: Janice | 28-11-06

De commentaren zijn gesloten.