01-12-06

Arme prins Laurent

laurent_index

In wat voor een bananenmonarchie leven wij hier toch! Elke dag staan er wel een paar nieuwe schandalen in de krant. Nu is het weer die arme sloeber, onze prins Laurent, die geld kreeg via frauduleuze praktijken bij de belgische zeemacht.

Het zwart schaap van de koninklijke familie gaf al eerder te kennen dat hij nogal krap bij kas zit, maar dat was blijkbaar eind jaren ’90 ook al zo. Toen moest hij de maand doorkomen met amper 75.000 frank die hij van papa kreeg en dat lukte niet.
Dus werd daar iets op gevonden door zijn toenmalige adviseur, kolonel Noël Vaessen.

Enkele Limburgse bedrijven leverden goederen en diensten aan villa Clémentine in Tervuren en de stichting Laurent. Je weet wel...voor de beestjes. En de zeemacht hielp de villa inrichten, want Laurent had niet genoeg centjes om zelfs maar een bed te kopen...

Door een systeem van valse facturen (ten nadele van u en mij – dus de schatkist) worden de ‘prestaties’ geschat op minstens 175.000 euro – toen nog 7 miljoen belgische frankskes.

En moeten we daar nu moeilijk over doen? Nee toch! Zijn adviseur vindt in ieder geval dat Laurent van 75.000 frank in de maand geen ‘prinselijk leven’ kon leiden. Dus gunden ze de prins een waardig bestaan.

Dat sommige prinsen in het buitenland gewoon gaan werken, daar hebben ze natuurlijk niet aan gedacht...hoe kan het ook...dit is toch België!!!!

De aanklachten kunnen anders wel tellen – valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken (facturen) – verduistering – bendevorming – omkoping en oplichting.

In ieder geval zullen de bedrijven vervolgd worden door het parket, maar Laurent blijft buiten schot. En de adviseur? Die is zich van geen kwaad bewust. Hij heeft alleen maar gezocht naar een ‘creatieve’ manier om zijn oogappel financieel te helpen.

En dan vragen ze zich af waarom wij van die poppenkast vanaf willen....

22:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

madame er is geen klacht of dergelijke neergelegd ofzo!!!
je bent mijn favoriete prins in het belachelijke aan het trekken!!!

Gepost door: oeglaboegla | 05-12-06

De commentaren zijn gesloten.