01-12-06

FRANSTALIGEN BESLISSEN MEE

Bron: Vlaams Belang

Deze week vond de tweede rechtszitting plaats van de Raad van State inzake de procedure tot ontneming van de partijfinanciering van het Vlaams Belang.

Centraal stond de vraag van het Vlaams Belang tot wraking van de Franstalige rechters. Deze vraag was niet onredelijk. Het gaat immers in tegen de geest van het federalisme dat Franstalige rechters kunnen beslissen over het lot van een Vlaamse partij. Niet minder belangrijk is de afwezigheid van het vermoeden van onpartijdigheid bij Franstaligen wanneer het gaat over het politieke programma van een Vlaams-nationale partij. Daarbij komt nog het feit dat alle Franstalige staatsraden directe politieke benoemingen zijn van Franstalige partijen die dit proces hebben ingespannen. Tot slot is er dan nog het feit dat sommigen onder hen het Nederlands niet machtig zijn en dus niets begrijpen van de pleidooien of de teksten waarover ze moeten oordelen.

De vraag van het Vlaams Belang werd echter afgewezen. Erg verbazend was dat niet aangezien de vraag of deze zaak mag beoordeeld worden door Franstalige rechters werd beantwoord door… dezelfde Franstalige rechters.

Voor meer informatie kunt u gaan kijken op Vlaams Belang Nationaal.

16:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.