07-12-06

Is 'Belgen' een nieuw woord voor...

De twee ‘zogenaamde’ Belgen, die opgepakt werden in Egypte als terreurverdachten, zijn intussen vrijgelaten en uitgewezen. Maar ze zijn vandaag aangekomen in ons land. Het Belgische gerecht is een onderzoek gestart, maar zal de twee bij hun aankomst niet arresteren. Waarom kijkt niemand daar nog van op? Stel je voor, dat België strenger zou zijn voor eventuele moslimterroristen dan Egypte...

De twee Marokkanen, die uiteraard zowel de Belgische als Marokkaanse nationaliteit hebben, werden samen met negen Fransmannen (de Fransen zullen al even content zijn als ze dat horen...) opgepakt in een koranschool in Egypte. Ze worden ervan verdacht dat ze vrijwilligers rekruteerden voor de heilige oorlog Jihad. Ze hebben ook banden met het niet onbesproken Centre Islamique in Brussel.

Het federale parket bevestigde dinsdag dat er ook in België een onderzoek loopt naar de twee “Belgen”. Maar er is volgens woordvoerster Lieve Pellens geen sprake van dat de twee in België gearresteerd worden. Ze arriveren dus vrij in ons land. Ik vraag mij af waarom ze niet naar hun oorspronkelijk vaderland Marokko, waar ze niet alleen de looks, de cultuur, de religie maar bovenal de nationaliteit van hebben werden gestuurd.

Maar slaap op beide oren, want onze ‘speurders’ zijn er toch heel gerust in. Want, zegt Pellens, ‘er zijn zelfs nog geen Belgische speurders naar Egypte vertrokken voor een rogatoire commissie, maar dat kan in de toekomst wel gebeuren’.

Waarschijnlijk onderschatten ze hier de ‘koranscholen’, maar laat ik jullie dit vertellen, bij het Turkse leger, dat er moet voor zorgen dat het land seculier blijft, mogen geen militairen worden aangenomen die de koranschool hebben gevolgd. Uiteraard probeert de fanatiek religieuze Erdogan om korangeschoolde militairen bij het leger binnen te krijgen. Gelukkig is het hem tot nu toe nog niet gelukt.
Daar zal Europa wel voor zorgen eens Turkije tot de EU wordt toegelaten.
Europa zal het ‘niet democratisch’ vinden dat het land gecontroleerd wordt door het leger volgens de normen van Mustafa Kemal Atatürk die ooit zei: “De islam, deze absurde theologie van een immorele bedoeïen, is een rottend kadaver dat onze levens vergiftigt."

Zij zullen eisen dat het leger daarmee ophoudt maar dan zal het te laat zijn, want wie tot de EU werd toegelaten, kan men er nog moeilijk terug uitgooien. En dan wordt Eurabia een feit.
Erdogan heeft het trouwens al gezegd: “Europa is ziek en enkel de islam kan hen genezen”.


Ataturk

Kemal Atatürk, stichter van de
republiek Turkije en eerste president.

00:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.