07-12-06

Onterechte beschuldiging

In 260 van de 262 Waalse gemeenten werden gisteren de nieuwe gemeenteraden geïnstalleerd. In Charleroi was er een incident met een verkozene van het Front National, die een fascistische groet bracht. Op TV en de kranten liet men beelden zien van een nar met één handschoen. Hitlergroet? Ik weet het niet, misschien wou hij alleen maar vragen waar zijn tweede handschoen was?

Vlaanderen kon natuurlijk niet achterblijven en wou eveneens iemand van het Vlaams Belang beschuldigen. En die vonden ze in Jette. Mevrouw Maria De Berlangeer zou zogezegd eveneens de hitlergroet hebben gebracht terwijl ze in feite alleen maar worstelde met haar afzakkende cape.

Eerlijk gezegd zou het mij zeer verbazen mochten er bij het Vlaams Belang nog veel verkozenen rondlopen met nazi-sympathieën. Die zijn ondertussen al allemaal ondergedoken bij de VLD, CD&V en vooral Spirit.

Bovendien zou men, vooraleer men iemand beschuldigd, wel eens een beetje zorgvuldiger mogen zijn. Want deze dame en haar man hebben zelfs gruwelijke herinneringen aan de nazi’s. Haar schoonmoeder werd toen opgepakt door de Duitsers en naar Auschwitz gebracht en het heeft jaren geduurd vooraleer ze zelfs de stap naar een vakantie in Duitsland konden zetten. Waar ik zeer goed kan inkomen, want ook ik heb familie verloren door de nazi’s. Ik haat ze uit de grond van mijn hart.

Bovendien begrijp ik het verband niet tussen Vlaamsgezind zijn vandaag en de nazi’s van 65 jaar geleden. Ik ben er echter zeker van dat ‘links’ mij dit perfect en zonder leugens zal kunnen uitleggen...

01:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

wat me opviel het was uit het vrt laat avondnieuws geknipt...! Ze vonden het zelf waarschijnlijk ook te belachelijk...
In ieder geval moet het VB zich volledig ontdoen van dat August Borms romantisme en Verdinaso verering...Het is lomp,het is debiel het acheteruitkijken naar een verfoeilijke tijd en alszodanig contraproduktief

Gepost door: tiberius | 07-12-06

Hitlergroet Ik heb anders een mooie foto van Bertje die de 'Hitlergroet' brengt.

Gepost door: Metten | 08-12-06

Hitlergroet Linkje van Bertje vergeten:
http://img141.imageshack.us/img141/7158/bertjl2.gif

Gepost door: Metten | 08-12-06

Ik weet het... Tiberius, je hebt gelijk, ik vind dat ook. Maar elk volk dat onafhankelijk wou zijn heeft gecollaboreerd. Aanvankelijk hadden zelfs de Basken sympathie voor het nationaal socialisme. De wijzer sloeg (uiteraard) volledig naar de andere kant toen de Duitsers hen (op aandringen van Franco) gebombardeerd hebben op het einde van de oorlog.
Het is toch wel iets ingewikkelder dan dat het 'fascisten' of 'nazi's' waren. Borms was trouwens diegene die voor de vernederlandsing van de Gentse universiteit heeft gezorgd. Verdinaso, dat begrijp ik ook niet goed. Joris Van Severen was Belgicistisch en koningsgezind.
Hij was in feite een staatsnationalist (een beetje zoals Di Rupo). Op Wikipedia vindt je meer uitleg.

Metten - die link doet het niet. Maar ik heb die foto ook gezien. Ik geloof dat het op de markt van Lier was dat hij een stand van de N-VA voorbij kwam en de Hitlergroet bracht. Ik kan die foto echter niet meer vinden. Als je ze hebt, wil je die dan doormailen? (Hier links opzij staat mij e-mailadres).

Gepost door: Janice | 08-12-06

Bertje Copieer de link en plak hem in de adresbalk van je browser dan werkt het zeker.

Gepost door: Metten | 08-12-06

@Metten Juist, dat is de foto die ik ook bedoelde.

Gepost door: Janice | 08-12-06

oei, ik heb daar juist naar een duif in de lucht gewezen en ik ben rechtshandig. Hopelijk heeft niemand een fot genomen en aan het PoCo-inquisitecentrum, Gedapo-butlers van en onder de bevoegdheid van de Premier ?

Gepost door: Dirk Van Dessel | 18-12-06

oei, ik heb daar juist naar een duif in de lucht gewezen en ik ben rechtshandig. Hopelijk heeft niemand een foto genomen en gezonden aan het PoCo-inquisitecentrum, Gedapo-butlers van en onder de bevoegdheid van de Premier ?

Gepost door: Dirk Van Dessel | 18-12-06

De commentaren zijn gesloten.