09-12-06

Kerkhofterrorisme.

0191897d-2280-4199-b3ab-0641fee12caaDe ontzettende ravage die gisteren werd aangericht op het kerkhof in Gentbrugge gebeurde door een 29-jarige Belgische, zei men gisteren in het nieuws op de VRT.

Ja, ’t zal wel, dacht ik toen. Net zoals alle andere keren toen kerkhoven vernield werden...allemaal ‘Belgen’.

Ze heeft de Belgische nationaliteit maar is van Turkse afkomst, zegt het parket nu..

Waarom verzwijgt de VRT dat?

Ze had er geen familieleden begraven liggen, zei de woordvoerder van het parket.
Nee, natuurlijk niet, moslims worden begraven in de thuislanden.

Kan men geen nieuws brengen zonder de autochtone bevolking steeds weer te stigmatiseren? In het buitenland denkt men al dat wij hier allemaal vandalen en criminelen zijn.
Sommige mensen hebben wel de nationaliteit, maar zeker niet de mentaliteit van het land waarin ze wonen.
Noem een kat een kat. Ik noem mijn kat ook geen hond ook al wonen ze samen onder één dak.

01:17 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Belgen Heel het gedrukte zootje van Vlaamse kranten, de nieuwsredacties van de VuurRode Televisie en de Verhakkelde Televisie Maten, beseffen niet zo goed dat hun eenzijdige, gekleurde, gesluierde en vooringenomen berichtgeving niet meer gepikt wordt door een flink deel lezers en kijkers.

De oplages van de kranten dalen per kwartaal, zelfs rekening gehouden met interne verschuivingen en de commentaren van de doorsneekijker op het Nieuws of het Journaal zijn van onverschillig over grappig tot cynisch. Ook als dit een internationale trend is, die te maken heeft met het verdere oprukken van internet, is het opmerkelijk dat precies het meest conservatieve deel van het potentiële lezers-en kijkerspubliek zich afwendt van de subjectieve berichtgeving.

Sorry, voor mijn omstandige aanloop om te beamen, dat het verhullen van de nationaliteit van daders net het tegengestelde effect sorteert : de meesten van ons weten het wel als Birgit Mol of Martine Tang het met samengeknepen mondje (en vermoedelijk ook kontje) hebben over "jongeren", "kattenkwaad" en "Belgen".

Ik zou graag ook nog iets kwijt willen over Linda Win maar op mijn leeftijd moet ik het op zondagochtend op bevel van hogerhand welvoeglijk houden. U heeft alleszins iets te goed. Met dank en laat de zomer nog lang moge duren.

Gepost door: Ray | 10-12-06

Racisme binnen de Antwerpse politie Ik word onwel als ik het brallerig proza van PDR onder ogen krijg. Deze man is gespeend van elk relativeringsvermogen maar anderzijds wel behept met een niet te vatten eenzijdige haat tegen al wie op een beschaafde manier opkomt voor onze cultuur, waarden en normen.

Al goed dat PDR geen kapper geworden is, want hij sleurt graag aan haren.

Het trieste verhaal van de Indische diamantair is voldoende in de aandacht gekomen en je kan niet anders dan dergelijke zaak betreuren.

Of dit met racisme te maken heeft, is mij niet opgevallen. Wie wél, ?(buiten de man van de ziekelijke spionagefirma Blockwatch ) Er wordt bovendien, totaal naast de kwestie, de naam bijgesleurd van een net verkozen gemeenteraadslid.

Laten we aub ophouden met dergelijke heksenjachten, loze verdachtmakingen en lafhartige insinuaties.

Dit forum was mij aanbevolen als een prettig en ernstig discussieplatform ; met fanatici genre PDR hoeft het voor mij niet meer.

Dadakes.

Gepost door: Ray | 10-12-06

@Ray Een paar dagen verlof in Straatsburg en PDR speelt al in mijn tuin.

Peter De Ryck kan zelf niets schrijven. In copy/pasten en schelden daarentegen is hij zeer goed, ook als schrijft hij enorm veel fouten.

Wanneer hij laster schrijft over mijn goede vriend Bart De Bie kan ik niet anders dan zijn bijdrage wissen (wat ik dan ook meteen ga doen want ik ken dat individu al heel lang) en ik hoop dat mensen zoals u, beste Ray, hiervoor niet wegblijven.

Gepost door: Janice | 13-12-06

De commentaren zijn gesloten.