24-12-06

SOS-DEMOCRATIE

SOS democratie

Ik verbaas mij keer op keer over de intellectuele armoede bij sommige krantenlezers dat heel vaak tot uiting komt in lezersbrieven. Maar blijkbaar zijn dat nog de enige brieven die mogen gepubliceerd worden. Ben je geen meeloper in het gareel van de heersende marxistische mantra, dan kom je d’r niet in.
Het was vroeger in de GvA wel anders, maar toen stond die nog niet onder ‘rood’ staatstoezicht. Dat was nog vooraleer Stevaert er zich mee ging bemoeien en Mevrouw Tony Baert-Martens, meerderheidsaandeelhoudster van Concentra, door ‘roi Albert II’ in de adelstand werd verheven voor bewezen diensten. Zij mocht zich vanaf toen barones noemen.

En wie zich herinnert hoe de VRT-journalist, Marc Van Looverenbosch, na de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, Patrick Janssens tegemoet huppelde moet toch wel even gedacht hebben aan een momentopname uit ‘the Sound of Music’. Zeker nadat hij Janssens nog bijna om de hals vloog ook.
Even later durfde diezelfde Van Looverenbosch beweren dat journalisten ‘neutraal’ moesten blijven.
Persvrijheid is hier vergelijkbaar met de persvrijheid in het Wit-Rusland van Loekajenko of het Rusland van Poetin, Cuba of China.

Waarom blijven wij dan steeds zo rebels? Waarom zeggen en schrijven wij niet wat ‘zij’ willen horen? Het kan toch zo simpel zijn. Je moet gewoon met alles tevreden zijn. Slikken wat ze je voorschotelen, naar Vlaamse tv-series kijken, belspelletjes doen, hard werken, veel belastingen betalen en vooral zwijgen. Geen kritiek, want anders ben je een verzuurde. Over de heerlijkheden en de verrijking van de opgedrongen multicultuur wil ik het nog niet eens hebben...

Links is goed – rechts is fout! Zo simpel is het.
Probeer zelf niet na te denken want dan ga je gegarandeerd in de fout.
Dus waarom doen wij dat niet?
Ik zal u zeggen waarom, omdat wij geen meelopers zijn, wij geloven nog in een ideaal, wij geloven in vrijheid en democratie en daarvoor gaan we op 3 december betogen voor het stadhuis in Antwerpen.

SOS-DEMOCRATIE!!! Wilt u ook rebelleren tegen de betutteling, de beknotting, het uitsluiten van 1 miljoen Vlaamse kiezers, het verstikkende cordon-sanitaire en het aan banden leggen van de persvrijheid?
Kom dan massaal naar De Grote Markt om 19,30 uur op 3 januari 2007.

15:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

3 december 2007 ? Hallo ? We horen het wel of dit juist is, zeker ?

"Wij zijn neutraal" was een uitspraak van Linda Dewin en nu twijfel ik of ze het tegen Bob Cools had, die enigszins jaloers maar toch terecht opmerkte dat Pètrick Onderlijf zijn overwinning te danken had aan de media, of rechtstreeks en met lichtjes gezwollen tepels tegen de reclameman himself. Het was alleszins een gênante vertoning, de manier waarop de bij uitstek objectieve VRT-reporters zich in het stof der onderdanigheid wentelden ten overstaan van de man die voor de verkiezingen elk debat over het beleid met Filip Dewinter angstvallig uit de weg ging. Deoverwinning

(ik blijf twijfels koesteren over wat er in Digipolis is gebeurd) legt een zware hypotheek op de komende zes jaren in de stad van Allah : een quasi lege stadskas (hoe is het met de verdwenen OCMW miljoenen ?), een schrijnend status quo inzake ruim twintigduizend illegalen binnen onze stadsmuren, een snel groeiende niet tot integratie bereide moslimgemeenschap, scholen die niet gericht zijn op kennis en wetenschap maar op stoemelings samenleven, een cultuuraanbod dat ons moet overtuigen dat de bakermat van de kunsten zich in de woestijn bevindt, kortom : halleluja op alle gebied.

Sorry, voor de ingewikkelde zin, ik heb lang onder de kerstballen gehangen.

Ik wijk even af van het onderwerp om te illustreren dat de tweedeling in de maatschappij wel degelijk gebaseerd is op feiten en niet zozeer op sentimenten.

De beschavingsschokken die wij dagelijks voelen en meemaken, de aanvallen door een bekrompen hier niet thuishorende groep vreemdelingen wordt ons met harde hand voorgeschoteld en ingelepeld als een verrijking, terwijl ik godverdomme niet anders ontwaar dan verpaupering, onzekerheid, vervreemding en angst.

Wij kenden "diversiteit", wij leefden er mee, we waren experten in diversiteit. Diversiteit in de maatschappelijke stromingen, de politieke snelwegen, de ethische begrippen : dat was onze diversiteit. Die wordt ons ontnomen. Iedereen staat vandaag met de neus in dezelfde richting, wij lallen de Brabançonne voorgegaan door een bibberende koning en zijn familie Franswauwelende sjoemelaars.

En wij worden geacht op te trekken tegen dé grote vijand, die ons elk uur van de dag door kranten, radio en televisieafgeschilderd wordt als het monster van intolerantie : de groep die de euvele moed heeft te durven weerstand bieden tegen deze alles overrompelende invasie. De troepen van het gezond verstand, de mannen en vrouwen van Rechtvaardig Rechts.

Er wordt politiek correct gezeurd over het kappen van het Amazonewoud en er wordt gezwegen over het verdwijnen en opdoeken van de meest vooruitstrevende regio op deze planeet, dixit de onverdachte Tuur van Wallendael : West-Europa.

Een goed Kerst, een gelukkig nieuwjaar.

Gepost door: Ray de Bouvre | 25-12-06

SOS Natuurlijk moet het januari 2007 zijn. Blijkbaar heb ik al evenveel problemen met data als met mijn oriëntatievermogen...

Je hoeft je niet te verontschuldigen voor die ingewikkelde zin, integendeel, een mooie tekst als deze, die onze gevoelens zo duidelijk weergeeft, mag hier alle dagen geschreven worden.

Gepost door: Janice | 26-12-06

De commentaren zijn gesloten.