28-12-06

Baathpartij dreigt executie Saddam te vergelden

De Baathpartij van Saddam Hussein heeft in een boodschap op internet gedreigd met wraakacties, als de voormalige dictator wordt geëxecuteerd.

(De Ba’athpartij werd opgericht in Syrië naar het programma van de NSDAP -volgens Bernard Lewis geïmporteerd uit het nazi-Westen door Michel Aflaq – Het is een fascistische socialistische partij -

"Die Baath-Partei war der Klon der NSDAP. Ihr Führer, Raschid Ali, verbrachte das Ende des Krieges als persönlicher Gast Adolf Hitlers in Berlin." Islamwissenschaftler Bernard Lewis in Die Zeit.


Saddam Hussein was de leider van Ba'ath in Irak.)

Dinsdag bevestigde het hoogste gerechtshof van Irak het doodvonnis. Saddam Hussein moet binnen dertig dagen worden opgehangen. De internetsite waarop de Baathpartij haar dreigementen uitte, wordt bijgehouden in Jemen, waar hoge Iraakse partijfunctionarissen in ballingschap leven.

,,Onze partij waarschuwt nogmaals voor de consequenties als de president en zijn medestanders worden geëxecuteerd. De Baathpartij en het verzet zijn vastbesloten terug te slaan, met alle middelen en overal, om Amerika en zijn belangen te treffen als deze misdaad wordt begaan. De Amerikaanse regering wordt verantwoordelijk gehouden voor elk kwaad dat de president wordt aangedaan, omdat de Verenigde Staten de beslissingen neemt in Irak en niet de Iraakse marionettenregering.’’

Saddam heeft zijn executie in een brief aan het Iraakse volk ‘een offer’ genoemd. ,,Ik offer mezelf. Als Allah het wil, zal hij me plaatsen tussen echte mannen en martelaren.’’ Volgens advocaat Khalil Dulaimi heeft Saddam die boodschap in november opgesteld.

22:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.