30-12-06

Dodelijk ongeval Astridplein

Nu is het weeral niet goed. Het Koningin Astridplein is nu eindelijk af en het mag wel eens gezegd worden, héél mooi en weer zijn er klachten. Klachten van voetgangers en fietsers.

,,Dit moest er van komen", zegt café-uitbater Marcel Cools, verwijzend naar het dodelijke tramongeval van donderdagochtend. ,,De heraanleg heeft van het Koningin Astridplein een mooi maar gevaarlijk plein gemaakt."

Het dodelijke ongeval ligt niet aan de aanleg van het plein, maar aan de ronduit ‘achterlijke’ afstelling van de verkeerslichten. Ik erger mij er overal aan. Wanneer je in Nederland rijdt merk je meteen het verschil. Daar zijn de lichten zo afgesteld dat iedereen om beurt kan doorrijden. Je hoeft daar niet nog eerst naar links en naar rechts te kijken. Hier niet. De voetgangers én de tram konden gelijktijdig hun weg verder zetten. Hier moet je dus niet al teveel vertrouwen hebben in ‘groen licht’, want voor je het weet wordt van opzij gepakt.

Terwijl autobestuurders honderd en één zaken tegelijk in het oog moeten houden, lopen voetgangers ook vaak zonder te kijken over bij rood licht en flitsen fietsers en bromfietsers plots voor je auto.
Maar met een auto kan je mits aangepaste snelheid nogal snel stoppen, een tram kan dat echter niet.
Een beetje discipline zou er bij de 'zwakke weggebruiker' ook wel mogen zijn.

02:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Astridplein, heel mooi ? Hoe kan je dat nu zeggen : op de helft van het plein staat de foor. Maar ik neem aan dat je graag op de paardenmolen rondtolt met een lacqueman in de hand ?

Ik wil niet per se negatief zijn, want dan krijg je de reputatie van ouwe verzuurde VB-er over je heen, maar ook dit plein is zoals de Groenplaats, het Sint Jansplein, het de Coninckplein en de Koningin der Pleinen van 't stad, het Burgemeester Ryckaertplein, een misbaksel.

Antwerpen, misschien ooit stad der stoeten en der scholen, zeker nooit der pleinen.

Deze stad heeft duidelijk geen structuur,géén eenheid, géén cachet. We zijn nu verlost van die geestelijke masturbateur van een Bob van Reeth maar de ellende blijft.

Na WO II is het bergaf gegaan met de architectuur en nog steeds kunnen ze het niet. Zeker de mannen in onderlijf niet.

Ik ben nog een semi-plein vergeten : de esplanade voor het Museum van Schone Kunsten. Al eens gaan kijken ? Moest per se door een Spaanse architect(e) aangelegd worden, duurde tien jaar (na de beslissing tot aanleg) en staat nu als een misplaatste appelblauwzeegroene overbodigheid naar de grijze luchten te staren. Het was de bedoeling een vijver met wassend, borrelend water te maken. Mijn toilet ziet er beter uit.

De vijver staat droog en ligt vol zwerfvuil, bladeren en condooms (Durex, forever). Als het mechanisme opgestart wordt, valt de buurt zonder electriciteit, want de ondergrond lekt. Effe nagaan, waar we mee bezig zijn ? Why should we ?

Gezwind terug naar het Janiceplein aan de Middenstatie. Benieuwd of ze nog aan het zwieren is, misschien is de Marcel Cools wel bij haar gaan zitten ?

Ik betreur oprecht dat er weer niet voldoende nagedacht is over de verkeerssituatie, dat er zelfs al een dode moest vallen, dat er een officiële inhuldiging plaatsgrijpt, terwijl er nog overal putten en onafgewerkte elementen zijn, afgespannen met het traditionele oranje plastiek haakwerk. De zogenaamd afgewerkte Zuiderleiën lijden aan ditzelfde euvel : om het met Jacques Vermeire te zeggen, "het is àf en niet àf..."

Een zaak is absoluut juist, de discipline van de zwakke weggebruikers laat veel te wensen over. Ik rijd op een fiets, dus ik gedraag mij als een egoïstische wegterrorist. Ik loop te voet dus elke auto moet voor mij stoppen.

Is het ver gedaan met dat ronddraaien ? Het is een paardenmolen en geen paartjesmolen, niet !

Gepost door: Ray de Bouvre | 30-12-06

Jaja... Ik zie het al...weeral een verzuurde...

Nee, serieus, je hebt gelijk wat betreft de architectuur in Antwerpen. De onderhemdjes en co. maken de stad kapot. En die vijver voor het Museum van Schone Kunsten is gewoon een schande.

Dat plein heb ik (per auto) gezien vooraleer de foor er stond en het zag er mooi uit.
Misschien omdat het er zolang lelijk heeft bijgelegen? Dat kan ook wel...of misschien ben ik gewoon rap content?
't Zal dat wel zijn!
Nu stap ik maar af van die paardenmolen... maar dat Janiceplein...daar moeten ze toch eens over nadenken...

Gepost door: Janice | 30-12-06

Dat klopt in Holland denken ze blijkbaar WEL na. Bij ons is het zoals in Frankrijk ,dat voetgangers en verkeer GELIJKTIJDIG mogen oversteken, waardoor afdraaiend autoverkeer het zebrapad moet snijden
terwijl zowel afdraaiend autoverkeer als rechtoverstekende voetgangers TEGELIJKERTIJD groen licht krijgen, welke krankzinnige beambte heeft dit systeem ooit bedacht ; hoe dom kan men wel wezen ! Dat men de verkeerslichten niet zodanig afstelt dat overstekende voetgangers en afdraaiend autoverkeer BEURTELINGS i.p.v. gelijktijdig (dom!!) groen krijgen !

Gepost door: Dirk Van Dessel | 02-01-07

Waar is het oude "pissijn-van-'t-Astridplein" ? Een halve eeuw geleden, toen ik de eerste-communie-leeftijd had, waren er overal tal van openbare pissijnen (welvoeglijkheidshalve "waterbakken" genoemd"). Blijkbaar is de biologische behoefte tot wateren (in PoCo bargoens geldt nu het hollandisme :"plassen") gestuit op een politiek-correct "njet" en wordt wateren buitenshuis binnenkort per oekaze als "fout"
gecatalogeerd door Paarse Big Brother.

Gepost door: Dirk Van Dessel | 04-01-07

Pissijn-van-'t Astridplein 't Ja...nu weet je eens hoe het voor een vrouw is die heel hoogdringend moet...

Gelukkig is het station vlakbij.

Gepost door: Janice | 04-01-07

Pissijn-van-'t Astridplein De Hetze tegen de pissijnen is niet meer of minder de hatze tegen homo's. Nu men homo's niet meer kan opsluiten of verbranden* is men bezig het "habitat" uit te roeien" , de pissijnen, de parken, de groene ontmoetingsplaatsen, de parkings. Pissijnen worden afgebroken streng bewaakt, parken worden " doorzichtig" gemaakt, groene ontmoetingsplaatsen worden omgevormd tot niet-toegankelijk natuurreservaat. Het groen op de parkings wordt bijna volledig verwijderd. En dan maar wijzen naar het VB dat het homo-onvriendelijk is en zichzelf bewieroken wat betreft homo-vriendelijkheid. De feiten spreken dat 100% tegen.(Zie Canterbury Tales Pasolini http://www.imdb.com/title/tt0067647/)

Gepost door: Uwe Hayek | 25-04-07

Homo-onvriendelijk Wel ik ben nu niet bepaald homo-onvriendelijk, en heb zelfs een paar homovrienden waar je als vrouw rustig kunt mee praten zonder dat er bijbedoelingen zijn.
Vorig jaar leerde ik op een terrasje op de Groenplaats zelfs nog een schattig ouder homokoppel kennen en ben er gaan bijzitten waarna we nog een hele tijd zaten te kletsen. 't Was zelfs heel gezellig.

Maar toch vraag ik mij af...zijn er dan geen andere ontmoetingsplaatsen dan een vies pissijn of een park waar je door 'nieuwe' homohaters in elkaar kunt geslagen worden?

Gepost door: Janice | 25-04-07

Lelijkste plein dat ik ooit gezien heb Was er van het weekend. Heb vanuit het Park Plaza met verbijstering zitten kijken naar de blubberzooi (we hadden natte voeten toen we uit de parkeergarage kwamen) en die belachelijke grasmatjes..

Zeker genomineerd voor het lelijkste plein wat ik ooit gezien heb. Doodzonde...

Gepost door: Peerke | 05-12-07

De commentaren zijn gesloten.