04-01-07

Installatie gemeenteraad Antwerpen

Na een geslaagde demonstratie ‘SOS-Democratie’ heeft Antwerpen sinds gisteren een nieuwe gemeenteraad.

Tijdens de eedaflegging heeft niemand van het Vlaams Belang de hand opgestoken. Recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat ‘democraten’ daar graag misbruik van maken. Blijkbaar denkt niemand nog zo nostalgisch terug op de ‘tijd van toen’ als de socialisten.

Tijdens de eerste tussenkomst van onze Vlaams Belang-fractieleider Filip Dewinter staken enkele van onze mensen bij de toeschouwers, affiches omhoog met daarop SOS-Democratie. Aanhangers van Janssens werden bijna gek van woede en trokken aan de affiches en mepten er op los.
Op de radio meldde men nadien dat de Vlaams Belang sympathisanten door de politie werden meegenomen voor verhoor, maar dat klopt niet. Zij moesten het stadhuis verlaten en de affiches werden in beslag genomen.
In de publieksruimte kon men echter meteen vaststellen aan welke zijde de ‘onverdraagzamen’ zitten. Toen marginale figuren, uiteraard in de obligate rode kledij met Arafatsjaaltjes, luidruchtig Janssens bejubelden, reageerden ze totaal anders wanneer Filip Dewinter het woord nam. Er werden scheldwoorden geroepen, er werd geduwd en gestompt en één oudere dame kreeg langs achter een tik tegen het hoofd toen ze applaudisseerde voor Filip Dewinter.

Filip Dewinter hekelde op dat moment samen met kartelpartner Hugo Coveliers van VLOTT het feit dat burgemeester Patrick Janssens eveneens tot voorzitter van de gemeenteraad werd benoemd inplaats van een van de andere gemeenteraadsleden van de meerderheid. Hugo Coveliers had zich eveneens kandidaat gesteld maar zoals verwacht, haalde hij niet voldoende handtekeningen. Het ‘cordon van het rode bastion’ geldt dus ook voor hem.

,,Zelfs ik kan niet geloven dat niemand van uw meerderheid in staat is om die functie waar te nemen", sneerde Dewinter richting Janssens. ,,Nu bent u helemaal de president van Antwerpen, waarvoor mijn felicitaties", voegde Coveliers daar aan toe. Het triomfantelijke grijnslachje van Janssens deed mij heel even aan de verwaande grijnslachjes denken die je meestal ziet rond de monden van dictators.

Een ongewassen individu in rode jas riep ook nog vanuit de toeschouwers dat iemand van de gemeenteraad terug naar West-Vlaanderen moest vertrekken. Wel... zelfs ik vind het nogal onbeleefd om zoiets naar Monica De Coninck te roepen. Denkt hij misschien dat ze ginder de verloren OCMW-miljoenen zal terug vinden? Als OCMW-voorzitster en nu ook schepen voor sociale zaken valt er toch wel gemakkelijker iets te verdoezelen zodat de Antwerpenaar niet meer verontrust wordt?

Ludo Van Campenhout stond op de receptie nadien amper twee meter van mij af en was blijkbaar niet zo gelukkig met het feit dat hij zijn bevoegdheid sport, moet delen...met, ja, wie anders? Patrick Janssens natuurlijk.

Het enige aangename gesprek, dat we hadden met iemand van een andere partij was de jonge Marokkaan Karim Bachar die gerekruteerd werd door Sp.a en vanaf de 19de plaats door het grote aantal stemmen uit de allochtone gemeenschap in de gemeenteraad geraakte. Het viel hem blijkbaar ook mee zo tussen al die ‘racisten’, want uiteindelijk zei hij, “Dat zou nogal nen doef geven als ik naar jullie moest overlopen, hé?”.

We zullen wel zien wat de toekomst brengt...

Ik ben ervan overtuigd dat onze fractie met haar twintig zetels moedig en strijdvaardig de democratische belangen van de Antwerpenaren verder zal blijven verdedigen.

Op 16 januari is het mijn beurt in de districtsraad Borgerhout.

14:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Een sterke oppositie is een Antwerps Belang ! Ik ga het kort houden, want ik ben niet goed ... Daarom ben ik gisteravond niet naar de Grote Markt gekomen : trouwens, mijn kracht (if any) is het woord en niet de betoging.

Antwerpen gaat een moeilijke periode tegemoet. De verwachtingen die Dictator Onderlijf rond zichzelf gecreëerd heeft met zijn campagne en de overweldigende mediasteun, zullen nauwelijks ingevuld worden, omdat de echte samenlevingsproblemen genegeerd worden en na de afwerking (wanneer ?) van de werken (de Noorderleien, het MAS, de Wapperbrug, de Red Star) de centen op zullen zijn. Ik zwijg even over het Park Dam, omdat ik daar nu al niet anders dan negatieve geruchten over opvang .

Men heeft geïnvesteerd in stenen en denkt daarmede de Sinjoren te paaien. Ja, dag Jan ! Wij hebben niet voor niets de reputatie lastige mensen te zijn, met dikke nekken en hoge aspiraties ! Vroeger leerden wij op school dat Antwerpen de derde wereldhaven was na New York en Londen. Niet te verwonderen dat al die kleine mannen opgroeiden tot zelfingenomen volwassenen : tot ze in Londen en New York kwamen en dààr vaststelden wat echte grote steden zijn.

Dit als een van de verklaringen voor ons lastig karakter en tevens een bewijs van onze realiteitszin en weinig gekende nederigheid. Amai.

Wat denkt Janssens te doen met de 30.000 illegalen (cijfers van Filip Dewinter door Grootjans bevestigd) ?

Wat gebeurt er met ons stedelijk onderwijs : worden onze Vlaamse kinderen verder als idioten opgevoed en behandeld als analfabeten omdat de moedertaal voor de allochtonen een handicap is ? M.a.w. blijven wij generaties onwetenden kweken, universitairen die zweren bij Google en Wikipedia ? Breezersletten die met fuck me laarsjes aan de voet denken dat Lima een nieuw merk van dildo is ?

Janice heeft het over de verdwenen OCMW miljoenen en de link die zij legt naar de promotie van de verantwoordelijke voor het financieel geknoei naar het schepencollege, is een vaststelling waar ikzelf niet was op gekomen. Blijven volgen, die handel ! Het is ONS geld dat verdwenen is. En ik kén maar een verantwoordelijke : de stuntelkut Monica. Gelukkig zonder fuck me laarzen maar voor wie een behendige dildo een welkome afleiding zou zijn.

De zelfgenoegzaamheid van Janssens zal ook zijn val betekenen. De man heeft "de gloriol" : zijn verkiezingsuitslag (al dan niet bekokstoofd door de vrienden van Digipolis) is hem naar het hoofd gestegen. Zijn dictatoriaal optreden zal op weerstand in eigen rangen stuiten.

Ik kén de krabbenmanden van de Antwerpse politiek, van de socialisten in het bijzonder. Het barst daar van de tegenstellingen, de afgunst, de vetes en vijandschappen. En nu zijn er nog wat snel overkokende allochtonen in de viswinkel verschenen. Opgepast met de scherpe messen.

Janssens zal nog enkele jaren teren op zijn succes en zal dan beginnen aan zijn aftocht. Hij zal nog kunnen pronken met toekomstprojecten zoals de nieuwe stad naar Hobokenpolder toe maar de échte stad ligt inmiddels op apegapen, de centen zijn op, de inspiratie van een reclameman is vlug uitgeput en de slaafse volgelingen die hem omringen beschikken over nauwelijks talenten en de allochtonen zijn ingewerkt en komen in opstand.

Het voornaamste heb ik nog niet gezegd : Sinjoren moeten niet hebben van dictators !

En ik ging het kort houden. Ja, dag Jan(ice) !

Gepost door: Ray de Bouvre | 04-01-07

Rustige dag op't Schoon Verdiep @Janice
Kort samengevat: niks gebeurd.

Borgerhout? Idem dito, tenzij ge striptease gaat doen, maar weet het op tijd te zeggen, dan kom ik ook af. )

@Ray
"Sinjoren moeten niet hebben van dictators !"
Klopt, daarom houden we ze weer voor zes jaar op doppositiebanken. Democratie op z'n best.

Doei!

Gepost door: Hugo | 08-01-07

Lezen Hugo, hier staat een artikel ' Multiculturalisme versus Amerikanisme', dat jij absoluut eens moet lezen.

Gepost door: Janice | 09-01-07

De commentaren zijn gesloten.