16-01-07

De Vlaamse Volksbeweging schreef over de rechtse EU-fractie.

Artikel - de Vlaamse Volksbeweging
Auteur - Jan Van De Casteele - 15-01-2007


VB onder de paraplu van "Identiteit, traditie en soevereiniteit"

Een fractie in het Europees Parlement moet bestaan uit ten minste 20 leden uit 6 lidstaten.Op 9 januari 2007 is een groep parlementsleden er in geslaagd een nieuwe fractie op te richten. Zij bestaat uit precies 20 leden. Zeven (“Front National”) komen uit Frankrijk, vijf uit Roemenië (Romania Mare), drie uit België (Vlaams Belang), twee uit Italië (Lista Mussolini en Fiamma Tricolore), en twee elk uit Bulgarije ( Attack) , Oostenrijk en het VK. De twee laatste zetelen als onafhankelijken.

De naam van de nieuwe fractie luidt: “Identiteit, Traditie and Soevereiniteit “. Haar voorzitter is Bruno Gollnisch van het Franse “Front National”. De fractie heeft een handvest opgesteld dat voor alle betrokken partijen aanvaardbaar is. Het kant zich o.m. tegen immigratie, de zgn. Europese Grondwet en de toetreding van Turkije tot de EU. De tekst ervan zal nu worden gestuurd naar de voorzitter van het Europees Parlement, Josep Borell., die volgende week terugtreedt. Een van zijn laatste opdrachten zal er dus waarschijnlijk in bestaan het Parlement officieel van de oprichting van de nieuwe fractie in te lichten. Van dan af zal die dan kunnen aanspraak maken op financiering door het EP en op sommige posten zoals vice-voorzitter van een commissie.

Commentaar: Saïd El Khadraoui, Europees Parlementslid voor de sp.a, pleit voor een Europees cordon sanitaire’, titelt De Morgen (15 januari). El Khadraoui stelt dat sommige uitspraken en standpunten van andere extreem-rechtse partijen niet meer passen ‘bij het imago van deftige, rechtse partij die het Vlaams Belang zichzelf wil aanmeten’. ‘Ik heb een voorgevoel dat het Vlaams Belang zich deze samenwerking nog zal beklagen’, besluit hij.

Vlaams Belang kan zich terecht ergeren op nog maar eens dat cordongedoe, maar houdt best rekening met de bezorgdheid die ook elders leeft inzake de politieke denken en doen van sommige leden van andere fracties. Zeker als de partij in Vlaanderen meer ambitie heeft dan altijd maar opnieuw de zwarte piet te spelen.


Lees ook wat ik eerder schreef "Discriminatie in het Europees parlement."

Zelfs al zijn we er zelf ook niet zo gelukkig mee, we worden ertoe gedwongen.

00:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

@ "Zelfs al zijn we er zelf ook niet zo gelukkig mee, we worden ertoe gedwongen."

Oops Janice? Gewetensproblemen? Nu al?

Gepost door: Hugo | 16-01-07

Gewetensproblemen? Nee, Hugo, gewetensproblemen heb ik niet, maar ik moet toegeven dat ik het jammer vind dat we om pragmatische redenen met deze mensen in zee moeten gaan.
Er zijn 'gelukkig' duidelijke afspraken gemaakt.

We treden toe op basis van een 'platformtekst' die o.m. pleit tegen een Europese superstaat - we dulden evenmin antisemitisme.

Als blijkt dat er een probleem is met die 'partners' zal het Vlaams Belang haar conclusies trekken.
Een officiële fractie in het Europees parlement is echter zeer belangrijk, maar met duidelijke afspraken over wat kan en niet kan moet het lukken.

Gepost door: Janice | 16-01-07

De commentaren zijn gesloten.