17-01-07

Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.

“Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen”, met die zin werd de nieuwe districtsraad geïnstalleerd in Borgerhout waarvan ik nu deel uitmaak. De voorzitter voor deze gelegenheid was president Janssens, die daarna overging tot de geheime stemming om een nieuwe voorzitter voor het districtscollege te kiezen.
De meerderheid bestaat uit CD&V/N-VA en SP.a/Spirit/Groen! die – hoe kan het ook anders – met haar ruime meerderheid de stemming besliste.
Vlaams Belang zit met haar acht zetels in de oppositie samen met de VLD (2 zetels). De VLD stemde weer mossel noch vis en stemde op “geen enkele lijst”, dus hadden we uiteraard geen schijn van kans met onze acht zetels tegen de 15 samenraapsels.

Het zal alle oude Borgerhoutenaren zeker verblijden te horen dat de nieuwe voorzitter van de Borgerhoutse districtsraad de Algerijn Farid Mouloud Hemdane, geworden is.

Farid

Ook Fatima Bali kreeg een troostprijs als districtschepen...waar is de tijd dat ze nog voor de camera naar Jos Geysels riep dat ze zou stemmen op het Vlaams Belang...

Hemdane geven we natuurlijk het voordeel van de twijfel. Op zijn website staat te lezen dat hij gehuwd is met een Vlaamse, een zoon van 14 heeft en zich herschoolt tot leerkracht nadat hij werkonbekwaam werd door een rugletsel van toen hij nog werkte in de petrochemie.
Ik verbleef zelf, lang geleden, drie maanden in Algerije en weet dat er toch wel een verschil is in mentaliteit met een aanpalend land. U weet wel, het land dat een muur van hier tot in Moskou bouwde na onenigheden met Algerije.

Alhoewel Hemdane vriendelijk leek en een stevig glas wijn dronk tijdens de receptie, leek het toch tijdens zijn speech na zijn aanstelling dat hij onze taal nog moet leren, want niemand heeft ook maar één woord begrepen van wat hij heeft verteld.
Misschien kan het district Borgerhout, die van plan is om allochtonen beter voor te bereiden op examens bij de stad Antwerpen, eerst een cursus Nederlands geven voor voorzitters in een districtsraad?
Dat niet iedereen erg tevreden was kwam nadien aan het licht, tijdens de receptie werd ons meermaals gezegd dat ‘ze’ ons zouden steunen.
In de eerste praktijktest – de geheime stemming - bleek dit alvast niet zo te zijn.

14:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

ALLEE, ALLEE.WAT IS DAT ALLEMAAL? Waarom moet de voorzitter van de districtsraad in Borgerhout Nederlands kennen? De meeste voorzitters van raden in Marokko & Algerije moeten ook de landstaal niet kennen!(als het Vlamingen zijn toch!)
Patje Janssens zat er weer tussen! Dan is het zeker goed!Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat na te komen.OK!
Gelukkig dat er niet staat: ik zweer mij in te zetten voor het welzijn van alle Borgerhoutenaren, ook de autochtone mensen! Want dat zouden ze NOOIT ik bedoel NOOIT zweren!

Gepost door: UDO | 17-01-07

't Ja... Ik ben toch wel bijna één jaar in die landen geweest, waarvan drie maanden in Algerije, maar er waren veel plaatsen waar ik niet binnen mocht. Bovendien werd ik bijna aan elke hoek van de straat aangehouden door gewapende politie...stel voor...een vrouw aan het stuur...

Dus dat daar een Vlaming, die amper de taal kent (en zelfs al kent hij ze) daar rustig in de gemeenteraad of districtsraad zou kunnen zetelen is zeer twijfelachtig.

Je hebt gelijk, alleen de Europeanen zijn zo zot.

Gepost door: Janice | 17-01-07

Proficiat, Janice en heel de groep !

Aan de Borgerhoutenaren wil ik graag zeggen, dat uit de studie van de socioloog Hertogen alleszins is gebleken, dat de Oude Belgen in jullie district tijdens de laatste verkiezingen met 60% (zestig) gestemd hebben op het Vlaams Belang ! De toekomst wordt zeer moeilijk voor iedereen maar het moet een hart onder de riem betekenen te weten dat jullie op 10 Vlamingen er 6 vertegenwoordigen ...

Gepost door: Ray | 17-01-07

Belg of Algerijn? @Janice: "voorzitter van de Borgerhoutse districtsraad de Algerijn Farid Mouloud"

Tiens, ik dacht dat alleen Belgen in aanmerking kwamen voor dergelijke functies? Beschikt Mouloud dan niet de Belgische nationaliteit?

Gepost door: Hugo | 18-01-07

Belg Geef mij eens de definitie van 'Belg', Hugo?

Je weet toch dat je de Belgische nationaliteit bij een pak waspoeder cadeau krijgt?

Gepost door: Janice | 19-01-07

AMAAI! Ik ben eens gaan kijken bij die ww0verzet.org!
Amaai wat een van haat gloeiende site is dat!En dat is allemaal mogelijk in het verdraagzame Belgie.Ik zal ook meneer Verhofstadt(het gemeenteraadslid van Gent) om uitleg vragen.Al wat Vlaams is en dus ook alle Vlamingen(ook zij die na de oorlog zijn geboren) zijn landverraders en collaborateurs.Mooi is dat.
Ik zie dat er ook nieuwe Belgen actief zijn om dat initiatief uit te werken! Goed dat die er nog zijn.Hoe was het ook weer: La belgique sera magrebienne ou sera pas.
Ook dat nog!
Heb 2 reacties voor hun "gastenboek" ingegeven, maar die werden tegengehouden.
Ongewenst in eigen land wegens?
Ook dat is mijn land.

Gepost door: UDO | 19-01-07

EN TOCH Ook al spreekt meneer Farid niet zo goed Nederlands, ik heb toch meer respect voor hem dan voor al die collaborateurs en landverraders die daar in Borgerhout zorgen dat de grootste partij opzij wordt gedrukt.En dat is in heel Antwerpen zo.
De grootste partij aan de kant en al wat Vlaams is veroordeeld tot de uitstoting.
Daarom is het goed dat er af en toe eens iemand de discriminatie aanklaagt!

Gepost door: Udo | 19-01-07

Ik heb evenmin iets tegen hem. Maar iemand van Spirit? Een partij met amper één zetel gaat daar nu de voorzitter leveren. Dat is dan waarschijnlijk de democratie...

Gepost door: Janice | 19-01-07

Belg @J :"Je weet toch dat je de Belgische nationaliteit bij een pak waspoeder cadeau krijgt? "

Dat kan misschien bij jouw wel zo geweest zijn maar mijn echtgenote heeft er ongeveer 5 jaar op moeten wachten en werd herhaaldelijk doorgelicht vooraleer het zover was, ondanks dat ze met een Belg getrouwd was.

Ps: Belg is iemand die over de Belgische nationaliteit beschikt. De grondwet schrijft dat alle Belgen gelijk zijn voor de wet.

Voor het VB, dat België niet eens herkent, zijn niet eens alle Vlamingen gelijk.

Gepost door: Hugo | 19-01-07

UDO en de Vlamingen @UDO: "Al wat Vlaams is en dus ook alle Vlamingen(ook zij die na de oorlog zijn geboren) zijn landverraders en collaborateurs."

Dat staat er nergens. Brilleke kopen en beter lezen. Collaborateurs kunnen nooit nà de oorlog zijn geboren.

Ps: In mijn gastenboek staat een spamfilter die alle haatprop, negationisme, jodenhaat, homofobia en racisme tegenhoud. Ik zal eens nakijken wat er met jouw boodschappen is gebeurd. Maar het is zeker geen discussieforum, dat kan je beter hier of op de politieke forums doen.

Gepost door: Hugo | 19-01-07

speciaal voor Hugo Blij dat je iets van je laat horen!
Hier mag je tenminste je gedacht zeggen!
Bij jullie mag dat ook MAAR HET MOET WEL ANTI-VLAAMS, ZEKER ANTI VB ZIJN.
Ik heb jullie alleen gezegd dat de HAAT van jullie site afdruipt, en jullie mogen daar FIER op zijn.
Hou ook maar alle mensen zoals ik tegen!
Ik had jullie site bij mijn favorieten gezet, maar GOOI HEM ER VANAVOND AF!
Dan ga ik liever ten rade bij echte moslim-sites: die verdedigen tenminste hun mensen! Jullie mogen toch nog hopen dat er ooit een tijd komt dat je weer iedereen die je niet zint ,mag aangeven (onder valse voorwendsels) om ze voor een rechtbank te brengen of zo.
Zie maar (jullie die toch zo tegen de homofobia zijn!) hoeveel homo's er in Iran al vermoord zijn (sorry dat mag je misschien niet zeggen: gestraft conform de wetten) en dat gaat zo maar door!
Het zijn wel echt moorden, of zijn het gewoon incidenten?
Hier in Antwerpen liep er vorig jaar één rond met een geweer, elke dag zien we hem weer op tv.In jullie landen van belofte lopen er duizenden rond: prachtig!
En jullie maar hopen dat het zo vlug mogelijk ook hier zo wordt!
ps uit de spelfouten in je bijdrage hiervoor, lees ik je misprijzen voor de achterlijke taal die wij hier spreken: het Nederlands!

Gepost door: UDO | 19-01-07

Het Vlaams Belang is Vlaanderen niet @UDO: "Bij jullie mag dat ook MAAR HET MOET WEL ANTI-VLAAMS, ZEKER ANTI VB ZIJN."

Beste UDO. Het Vlaams Belang is Vlaanderen niet. 75% van de Vlamingen en 90% van de Belgen schaamt zich om het VB.

Trouwens, noch Blokwatch, noch Verzet.org, zijn tegen de Vlamingen of Vlaanderen. Wij houden namelijk van àlle Vlamingen, ongeacht religie, sexe, sexuele voorkeur, land van origine, politieke ideologie (uitgez. de fascisten van het VB) of wat dan ook.

Gepost door: Hugo | 19-01-07

@Hugo "Dat kan misschien bij jouw wel zo geweest zijn maar mijn echtgenote heeft er ongeveer 5 jaar op moeten wachten en werd herhaaldelijk doorgelicht vooraleer het zover was, ondanks dat ze met een Belg getrouwd was."
----------------------------------------------------------
Ik heb vorige week iemand ontmoet die in Afrika geboren is. Jammer genoeg is ze blank en ze krijgt evenmin de Belgische nationaliteit, alhoewel haar man en haar ouders Belgen zijn.

Toen ze woedend zei: "Ik moet zeker een hoofddoek dragen om Belgische te kunnen worden?" Zei de beambte; "Ja, dat zou helpen".

Jouw vrouw is dokter, blank en draagt geen hoofddoek...drie dingen die het bijzonder moeilijk maken om in dit land de nationaliteit te krijgen.

Gepost door: Janice | 19-01-07

@Hugo " (uitgez. de fascisten van het VB)"
________________________________________
Als je zo over ons denkt? Wat kom je hier dan doen?
Ik kom toch ook niet op jouw site, noch op Blokwatch (t.t.z. als jij mijn foto er niet zelf opzet, natuurlijk...)


En terwijl je het dan toch aan het uitleggen bent, geef mij eens de definitie van fascist? Zelfs Bart De Wever zei onlangs dat het 'onnozelaars zijn die niet weten waarover ze het hebben" wanneer ze het over 'fascisten bij het Vlaams Belang' hebben.

Maar ik ben er zeker van dat jij het weet en het ons eens haarfijn gaat uitleggen. Dat je daarbij ondertussen met een belgisch vlaggetje staat te wapperen zal mij worst wezen, alleen opletten dat je Tsikko (of hoe heet dat beestje ook alweer?) geen oog uitsteekt, want dan word ik wel woest.

Gepost door: Janice | 19-01-07

Janice,

Gewoon negeren en verwijderen. Blinde haatzaaiers als Minnebruggen zoeken geen dialoog, enkel maar provocatie en leugens.

Gepost door: Erik | 20-01-07

Ik hou niet van fascisten @Janice: "Als je zo over ons denkt? Wat kom je hier dan doen? "

Ik heb enkel gezegd dat ik niet van de VB-fascisten HOU. Maar dat wil niet zeggen dat ik ze moet negeren. Integendeel, zij zijn een voortdurende bron van vermaak en leute. Kort gezegd: ik kom hier voor mijn amusement. ;)

Gepost door: Hugo | 21-01-07

Aha Ik dacht dat je toch wat slimmer was dan die anderen. Maar blijkbaar heb ik mij vergist.

Gepost door: Janice | 21-01-07

EINDELIJK! EINDELIJK! Nu geeft hugo het toch toe!
Hij komt enkel en alleen voor zijn amusement op deze site!
Zo dat weten we nu ook weer (we wisten het eigenlijk al lang!)
Zo werd er ook in de kampen van Breendonk & Lokeren & andere na de oorlog gespeeld door geestesgenoten van hugo met zgn. zwarten: VOOR HUN AMUSEMENT!
Voor hun amusement ook exploiteren ze het lijden van de velen die tijdens de oorlog; het kan niet genoeg gezegd en herhaald worden wat er allemaal gebeurde in de kampen.
Echt, ik twijfel aan het ECHTE medeleven van die sympathisanten!
Je hebt het zelf gezegd, hugo: VOOR MIJN AMUSEMENT!
En iedereen moet het goed weten:
als Turkije vandaag de massamoord op de Armeniers ontkent en daar een staatszaak van maakt (getuige de moord op de journalist, eergisteren)
dan is er één land, slechts één land, één!
dat Turkije daarin steunt!
Eén land!
Israël want zij hebben het MONOPOLIE als slachtoffer van zo'n massamoord.
Israël steunt Turkije in het ontkennen van de genocide op de Armeniers!

Gepost door: UDO | 21-01-07

Is dat zo? Steunt Israël werkelijk Turkije in het ontkennen van de genocide op de Armeniërs?

Ongelooflijk! Ik ken een Armeniër, de vader van een vriendin, die het als kind heeft meegemaakt.

Ik kan bijna niet geloven dat Israël overtuigd is, maar eerder aan zichzelf denkt. Zij zijn logestieke medewerkers bij het Turkse leger en leveren wapens en ander legermateriaal, Turkije levert daarvoor drinkwater.

Misschien is het eerder een pragmatische steun.

Gepost door: Janice | 21-01-07

Ik denk het niet "Zo werd er ook in de kampen van Breendonk & Lokeren & andere na de oorlog gespeeld door geestesgenoten van hugo met zgn. zwarten: VOOR HUN AMUSEMENT! "

__________________________________________

Ik denk eerder, dat de ouders van Hugo, net als hijzelf vroeger, geen geestesgenoten waren van diegenen die jij bedoelt.

Let er maar eens op. Onze ergste tegenstanders die ons allerlei verwijten en scheldwoorden naar het hoofd slingeren, komen van kinderen uit gezinnen die te lijden hadden onder de repressie. Bijvoorbeeld de vader van burgemeester Pyra (Groen!) heeft eveneens een tijd in Lokeren doorgebracht.

Ik kom daarentegen uit een gezin die tegen de Duitse bezetter heeft gevochten maar de gruwelijke repressie na de oorlog scherp veroordeelde.
Dat doet niets af aan mijn nationalistisch gevoel voor Vlaanderen en heeft er volgens mijn mening ook niets mee te maken. Bovendien vertelden mijn ouders dat de meeste gruwelijke feiten gepleegd zijn door marginalen die tijdens de oorlog niets hebben gedaan dan zich verstopt onder de keukentafel.

Gepost door: Janice | 21-01-07

De commentaren zijn gesloten.