18-01-07

Di Rupo stelt taalgrens in vraag

kn44db

Di Rupo stelt taalgrens in vraag, je moet maar durven.

PS-voorzitter en Waals regeringsleider Elio Di Rupo sluit niet uit dat er na de verkiezingen een heuse crisis van het Belgische systeem losbarst. Voor hem heeft de in 1962 vastgelegde taalgrens geen enkele historische legitimatie.

Als de Vlamingen de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde willen, dan moet voor de Franstaligen Sint-Genesius-Rode bij het Brussels gewest gevoegd worden.

Dat verklaart Di Rupo in een interview dat in Dag Allemaal verschijnt.
Behalve dat hij een volgende ‘premier’ wil worden, wil hij naar aloude gewoonte nog wat Vlaams grondgebied inpalmen.

De taalgrens is volgens hem enkel en alleen het gevolg is van een politiek onderhandeld compromis. Dat de massale Franstalige trek vanuit Wallonië naar Vlaanderen schuld heeft aan de totale verfransing van sommige Vlaamse gemeenten daar schijnt hij niet aan te denken. Wanneer Vlamingen naar Wallonië gaan wonen moeten ze meteen integreren en de taal leren.Andersom, Waals grondgebied aan Vlaanderen toevoegen zou onmogelijk zijn.

De splitsing van B-H-V betekent volgens Di Rupo "dat er wordt gesleuteld aan de noordelijke kant van de taalgrens. Wel, dan moet voor ons de randgemeente Sint-Genesius-Rode, aan de zuidelijke kant van de grens, bij het Brusselse gewest worden gevoegd. Zo wordt het probleem meteen opgelost: BHV is gesplitst en eindelijk komt er een directe verbinding tussen het voor 90 procent Franstalige Brussel met Wallonië via Sint-Genesius-Rode".

Brussel bij Wallonië voegen is trouwens een oude droom van Di Rupo. Tijdens de wereldtentoonstelling in Japan werd al een film getoond waar Brussel reeds aangehecht was bij Wallonië. Bourgeois, die aanwezig was bij de opening van de Belgische stand schrok wel even bij het zien van de film, maar liet toch maar begaan.
Als onze Vlaamse politici angstig blijven toegeven aan het PS-imperialisme, dan blijft er binnenkort van Vlaanderen niets meer over.
Wij willen politici met ruggengraat ....
WEG MET HET ONDEMOCRATISCHE CORDON!!!

02:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

wat kan daar nu op tegen zijn?
Wat die charmante man betreft zal hij wel met een eerlijk tegenvoorstel komen: we zouden maar al te gelukkig zij als we Schaarbeek in de plaats krijgen, niet?
;-)

Gepost door: Lien | 18-01-07

IK VIND HET SCHANDALIG dat bladen als Knack en Dag Allemaal een sprekkbuis willen zijn voor meneer Di Rupo.
Di Rupo stelt niet alleen de taalgrens in vraag!Hij stelt alles in vraag!Zie maar eens naar wat er allemaal in Wallonie gebeurt.
Geen probleem: er is toch geld genoeg en de Vlamingen betalen wel.
Ze zeggen het niet altijd maar denken het zeker wel: les sales Flamands.Maar het geld dat ze van ons krijgen van u en van mij, oh ja, dat is ook maar slijk der aarde.Maar ze pakken het wel aan.
En zo'n sujet wil eerste minister woorden?
Hij spreekt wel al een aardig(in de beide betekenissen) mondje Nederlands.Zo'n dief& leugenaar als Verafstoot zal het misschien niet worden...oewel, eens dief, altijd dief.
Sorry, dat mogen we niet zeggen: die stapelzotte Vlamingen hebben het zelf gegeven.
Neen, die Vlamingen niet, wel hun politiekers, COLLABORATEURS in het KWADRAAT!
Ja, ja!
Wordt het geen tijd om klaagvrouwen in te huren (zoals dat in de Bijbel soms vermeld wordt) ipv carnaval te gaan vieren met lach& plezier?e minister worden

Gepost door: UDO | 19-01-07

De commentaren zijn gesloten.