19-01-07

Imams verlaten Nederland massaal'

Imams voelen zich hier niet thuis en vertrekken massaal naar landen als België en Spanje, waar ze denken meer vrijheden te hebben, schrijft het Nederlandse weekblad Elsevier.

imams

Mohamed Ousalah, vice-voorzitter van de Vereniging Imams in Nederland (VIN) zei eerder in De Telegraaf dat “imams zich niet meer thuis voelen in Nederland”. Deze kritiek is echter onterecht, de imams weigeren zich in te burgeren, weigeren de taal te leren en prediken opruiende taal.
“De situatie is kritiek. In Den Haag, Utrecht en Amsterdam zijn al tientallen imams vertrokken,' aldus Ousalah. Door het vertrek van de imams zouden 180 van de 450 moskeeën zonder geestelijk leider zitten.

Vice-voorziter Driss el-Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslim Organisaties in Nederland zegt in een reactie tegen nieuwsdienst ANP dat de regels van de Nederlandse overheid te streng zijn.

El-Boujoufi zegt dat een vacature voor een imam eerst moet worden gemeld bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Als na een half jaar nog geen geschikte en gekwalificeerde imam is gevonden, dan mag het moskeebestuur in het buitenland zoeken. .

Eigenaardig genoeg wijt Ousalah de massale uittocht van imams, aan het negatieve imago van de imams in Nederland: ze worden volgens hem sinds de aanslagen van 11 september 2001, en de moord op Theo van Gogh door politici en media in verband gebracht met extremisme en terrorisme. Dat ze niet inburgeren en dikwijls haat prediken tegen ongelovigen zal volgens hem wel niet de reden zijn.

In Nederland zou, meer dan in andere Europese landen, een 'anti-islamstemming' heersen en dat zonder het Vlaams Belang. En politici dragen daar aan bij door 'om de haverklap op te roepen tot uitzetting'.
Misschien moet Tom Barman eens een concert in Nederland geven?Maar Oussalah geeft in het interview uiteindelijk ook toe dat veel imams vertrekken omdat ze geen geldige verblijfsvergunning hebben. Enkele geestelijke leiders zouden inmiddels weer in Marokko wonen, omdat ze alle hoop op een Nederlandse verblijfsvergunning hebben verloren, zegt hij.

Het toppunt is wel dat het begin november minister van Integratie Rita Verdonk niet lukte imam Eisha Bersham van de Eindhovense Al Fourkaan-moskee, die volgens de AIVD de radicale islam predikt, uit te zetten. Volgens de Amsterdamse rechtbank mag Nederland niet zomaar vreemdelingen uitzetten, ook al worden ze door de veiligheidsdienst als 'staatsgevaarlijk' beschouwd.

15:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

LAAT ZE MAAR allemaal naar hier komen.
Hier is plaats genoeg en als ze niet weten wat te doen (je kan toch geen hele dag haat prediken, hoewel sommigen hier genieten er wel van, niewaar Hugo) dan kunnen ze nog altijd een klacht indienen in verband met discriminatie!
Er zijn nog miljoenen mensen hier tegen wie nog nooit een klacht is ingediend.
Begin bvb met de boeren die nog altijd varkens kweken, dan al degenen die commentaar hebben omdat er af en toe eens iemand betrapt wordt op heterdaad...enz..enz...
Hier is werk voor jaaaaaaaaren!
Kom op jongens, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
Sla er op los!

Gepost door: UDO | 20-01-07

De commentaren zijn gesloten.