21-01-07

Hebt u ook naar de Zevende Dag gekeken?

1659186
Een debat tussen Jean-Marie Dedecker, Hugo Coveliers en Gerolf Annemans is altijd leuk.
Drie mannen, goed van de tongriem gesneden die heel adrem kunnen reageren op de linkse vrt-addertjes onder het gras. Heerlijk!

De moderatrice wist even niet meer waar ze het had en keek hulpzoekend rond. Tegen zoveel verbaal geweld scheen ze niet opgewassen. En dat is maar goed ook.
Want wat probeerde de media de laatste dagen te doen?
Ze probeerden na de uitzending van ‘Morgen Beter’ tussen Jean-Marie Dedecker en Jurgen Verstrepen ruzie te stoken bij het Vlaams Belang en daarvoor de schuld in de schoenen te schuiven van Dedecker.
Ze hadden hem toch al eerder als notoir ruziemaker geklasseerd, dus leek hij een gemakkelijk slachtoffer.

Gemakkelijk! Zolang hij niet mocht spreken natuurlijk.

Of je het nu al dan niet eens bent met Dedecker, het mag wel eens gezegd worden dat hij niet om een antwoord verlegen zit en hij bewondering verdient voor de moed om tegen de stroom van politiek correcte, naar één richting gekeerde haaien, in te zwemmen als kleine vis.

Wat was er dan juist gebeurd?
Jurgen Verstrepen had een voorstel gelanceerd in de vrt-uitzending ‘Morgen beter’waarin hij pleitte voor een open lijst waar alle rechtse krachten zich konden bundelen. Dat konden zowel mensen uit de VLD – CD&V of N-VA zijn.

Een Forza Flandria.

De vrt liep meteen naar onze voorzitter Frank Vanhecke, die de uitzending waarschijnlijk niet had gezien, en vertelden hem dat Jurgen Verstrepen een tweede lijst wou beginnen onder een andere naam. Dat het gewoon een idee was waarover kon gedebatteerd worden, vertelden ze er natuurlijk niet bij.

Frank Van Hecke ging hier uiteraard niet mee akkoord, want een tweede lijst zou een verzwakking kunnen betekenen voor de eerste lijst.
Het Vlaams Belang is momenteel dé grootste partij in Vlaanderen. En wanneer je de grootste bent, ga je om begrijpelijke redenen niet beginnen te experimenteren. Zeker niet met kleine partijtjes die amper het levenslicht zagen en nog niets bewezen hebben.

Bovendien is die open lijst er al. Want dat had Jurgen Verstrepen wel duidelijk gezegd in ‘Morgen Beter’. Iedereen kan als onafhankelijke, of als andere partij mee op de open lijst staan van het Vlaams Belang. Dat noemt men dan een ‘kartel’ vormen en daarvoor hoeft de ene partij niet voor 100% achter de ideeën van de andere partij te staan. VLOTT staat op die lijst en Jurgen Verstrepen stond er vroeger ook op als onafhankelijke.

Het linkse mediacomplot is mislukt...geen ruzie bij het Vlaams Belang, geen tweespalt bij onze partij en zeker geen overlopers naar om het even welke andere partij. Dat heeft Gerolf Annemans wel heel duidelijk gemaakt in de Zevende Dag.

Dit bewijst nog maar eens dat de media een storm in een glas water veroorzaakte omdat zij niet beseffen wat ‘vrije meningsuiting’ betekent. Vrije meningsuiting houdt ook in dat iemand nieuwe ideeën mag lanceren aan de rechterzijde van het politieke spectrum. En kartels of open lijsten vormen is niet enkel voorbehouden aan Sp.a/Spirit/Groen!/PVDA/VLD, maar dat is natuurlijk dé grote angst bij extreem links en daarom leggen ze dan ook maar meteen een cordon rond onze kartelpartners om zelf aan de macht te kunnen blijven. Daarom ben ik blij met de beslissing van Dedecker om zelf met een lijst op te komen.
Of er dan desondanks een cordon rond hem gelegd wordt?
Ik denk het wel.

15:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Goede samenvatting van de situatie, Janice. Met gesloten rangen op naar de verkiezingen nu.

Gepost door: Ray | 21-01-07

Ik denk dat men het niet graag ziet gebeuren: een partij (vlott) die al in kartel is met het VB en een andere (lijst Dedecker) die niet weigerachtig staat tegenover samenwerking! Dat moet voor linkse sp.a/groen!/spirit/pvda/JanMarijnissen/FidelCastro/HugoChavez militanten toch een fameuze kaakslag zijn.

En helaas: het VB is niet gesplit, Jurgen Verstrepen is niet uit de partij gezet. Jammer he!

Gepost door: Philip Mertens | 21-01-07

Hoezo cordon? @ "Daarom ben ik blij met de beslissing van Dedecker om zelf met een lijst op te komen. Of er dan desondanks een cordon rond hem gelegd wordt? Ik denk het wel."

DD legt de lat nogal laag: 1 senator en 1 kamerlid en wie die senator zal zijn weten we nu ook al: Jean-Marie Ambras.

Op dit ogenblik is geen kat geïnteresseerd om ook maar iets nog met senator Jean-Marie Ambras te beginnen. Zelfs de VB-top ziet dat niet zit. Persoonlijk verwacht ik wel dat J-M nà de verkiezingen weer in zee zal gaan met het VB. Ik geloof hem als hij zegt dat hij nooit geen VB'r zal worden, maar hij wil er best wel mee samenwerken, en dat gaat hij doen ook. Heeft hij een andere keuze? Nee. Zit hij daar goed? Ja, hij hoort daar thuis, het verschil tussen donkerblauw en zwart is nauwelijks op te merken.

Gepost door: Hugo | 22-01-07

@Hugo Ik heb er geen probleem mee dat Dedecker als rechtse politicus op onze open lijst gaat staan. Hij is niet mijn type politicus, maar hij is wel eerlijk. Mischien té eerlijk voor de huidige machtshebbers.

Waar ik wel problemen mee heb is dat iemand die een notoire antisemiet is, die vooral altijd zelf in de kijker wil staan en iemand die zijn eigen ideeën altijd beter vindt dan die van de anderen, VB'er zou worden.
Net als zovele anderen kent hij ons programma niet, maar oordeelt hij op datgene wat hij hoort in de pers. (Of van mensen zoals jij).

De uitspraak over 'zwart'...je weet wat ik daarover denk, hé!
Zwarter (volgens jouw definitie dan...) dan de Belgische Nationaal Socialisten kan niemand zijn.

Jammer dat je nog steeds niet door hebt dat rechts niet per definitie 'slecht' betekent, terwijl je alle dagen criminele en frauduleuze zaken leest over 'links'.
Ik zou mij eerlijk gezegd, doodschamen mocht iemand denken dat ik socialist ben.

Gepost door: Janice | 22-01-07

Pers vs democratie Iedereen weet dat België geen democratie is, wij leven in een linksedictatuur waar een paar dicteert wat iedereen moet zeggen, denken en schrijven. Iedereen die buiten die dos valt wordt automatisch uitgesloten van de samenleving.
Wie zegt dat het Vlaams Belang een racistisch partij is weet niet wat hij zegt.

Vlaanderen onafhankelijk NU!

Gepost door: Miguel | 31-01-07

veileigheid Jurgen Verstrepen heeft gelijk, maar er is niet alleen onveiligheid op de lijn er is ook onveiligheid op straat, ..overal,.. graag maar enkele administratieve politiagenten en,... wel degelijk, ..en dit niet voor verkeersveiligheid...degelijk opgeleide agenten vor de veiligheid van de mens, overal...

Gepost door: jeannine baeye | 06-04-08

Politiek debat zevende dag 13/04/2008 Mijn mening: beschamende vertoning met een moderator die niet in staat is een debat te leiden. Enkel geroep en getier zonder dat een luisteraar nog iets kan verstaan. Kan dit werkelijk niet beter. Een (tot nu toe) trouwe zevende dag kijker.

Gepost door: Henri Van Geninden | 13-04-08

links mediacomplot? Misschien reageer ik rijkelijk laat op uw berichtje... En okee, ik geef grif toe dat ik het niet helemaal gelezen heb. Al moet ik zeggen dat ik de woordencombinatie 'links mediacomplot' heb gelezen. Daar stel ik me enkele vraagtekens bij. Hoe leg je me uit dat de media links zijn als de pvda constant van de buis gebannen wordt?

Gepost door: Ronny Vermeersch | 09-09-08

financiële kennis, debat, de zevende dag Geachte,
Een beschouwing over de financiële kennis van de Vlaming met o.a. dhr Haerens
(De Tijd) en o.a. dhr P. D’Hoore. Ik dacht dat het in de zevende dag was.
Volgens mij is de uitslag (ergens een gemiddelde van 4 op 10) TOTAAL fout.

Ik had geen enkel probleem om de vragen te beantwoorden, had alle vragen goed
en mijn uitslag was, 6 op 10. Ik belde naar de Tijd op de fout te melden, waar ze me toegaven dat de antwoordtijd te kort was. Men had zelfs niet de tijd om sommige vragen te lezen!
De antwoordtijd werd vanaf een bepaald ogenblik in de dag verlengd maar
de uitslag bleef!
Op basis van een foutieve uitslag werd dan een debat georganiseerd.
Bedenkelijk van de Tijd als je het me vraagt.

Gepost door: Schoonjans Frans | 28-10-08

De Tijd was vroeger goed. Onafhankelijk en eerlijk toen men die krant nog kenden onde 'De Financieel Economische Tijd'.

In 2005 werd het Uitgeversbedrijf Tijd overgenomen door een consortium van de uitgeversgroepen De Persgroep (met o.m. Het Laatste Nieuws en De Morgen) en Rossel (met o.m. Le Soir). Samen met de Franstalige tegenhanger L'Echo werd De Tijd ondergebracht in een nieuw bedrijf, Mediafin, waarin De Persgroep en Rossel elk voor 50% participeren. Beide redacties zijn nu gehuisvest op de historische site van Thurn & Taxis in Brussel.

Er bestaat geen enkele onafhakelijk 'denkende' krant meer.

Gepost door: Janice | 28-10-08

De commentaren zijn gesloten.