21-01-07

Voorstelling nieuw prinsenpaar in Borgerhout

Afbeelding 026


Gisteren stelde de carnavalsvereniging “De Feestmutskes” het nieuwe prinsenpaar, Prins Jan I en Prinses Monique I voor in het districtshuis Borgerhout.

Een grote groep mooi uitgedoste keizers, koningen, prinsen, prinsessen en hofnarren (en dan heb ik het niet over sommige districtsraadsleden) vulden de prachtige ontvangstzaal.

Een begeleidende fanfare zorgde voor de nodige luister bij dit evenement. Een aantal districtsraadsleden waren aanwezig, behalve de nieuwe districtsschepen voor feestelijkheden, Fatima Bali. Misschien dacht ze dat het niet multicultureel genoeg was, in ieder geval had zij er nu net wél moeten zijn.


toespr

Jammer natuurlijk, want de carnavalsvereniging kampt met grote problemen en dit zowel financieel als structureel. Zij vinden namelijk geen degelijke werk- en opslagplaats voor hun wagens en evenmin een vergaderzaaltje. In 2001 werd aan 5 carnavalsverenigingen de zaal Cattelberg toegezegd als opslagplaats en vergaderruimte. De stad (’t schoon verdiep) heeft dat nadien echter van tafel geveegd ondanks de belofte van de verenigingen om de Cattelberg op te kuisen, te renoveren en te onderhouden. Nadien liet het stadsbestuur de boel verkrotten zodat het nog enkel goed was voor afbraak.

toespr4

De vereniging vroeg aan de districtsraad om voor hen te pleiten voor een grotere subsidietoelage. De organisatie, de wagens, kostuums, reclame – kortom, de werkingskosten liggen hoger dan de subsidies die ze nu krijgen en het is ‘scharrelen’ en ‘bedelen’ om rond te komen.

De woordvoerder van de Borgerhoutse carnavalsvereniging maakte een (terecht) vergelijk met de zaal Roma, die door haar multiculturele activiteiten 100.000 euro jaarlijkse subsidie ontvangt.Bovendien maakte Bert Anciaux voor de renovatiekosten van de Roma al eerder 500.000 euro vrij en later, in 2005, kregen ze nog eens 334.000 euro subsidies voor culturele infrastructuur.

De huurprijzen van de zaal Roma zijn bovendien schandalig hoog voor gewone verenigingen. De foyer kost 1500 euro en de zaal 5000 euro per dag.

De carnavalsvereniging vraagt maar een subsidie van 10.000 euro per jaar. Daarvoor willen ze zelfs een groep allochtone carnavallisten inlijven. Wie een Marokkaanse carnavalsgroep kende of kon samenstellen mocht dit onmiddellijk melden aan de vereniging.

Misschien een nuttige job voor de nieuwe districtsschepen van feestelijkheden, Fatima Bali?

L

Moet onze eigen folklore verloren gaan door financiële problemen, terwijl andere culturen over grote sommen geld kunnen beschikken?


Protesteer daartegen!!!!

Subsidietoelagen goedgekeurd door Bert Anciaux:
KLIK HIER
EN HIER

Kus
Socialisten - zoals altijd veel te hevig!(Lichtgekleurde vest is ondergetekende)

13:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ondergetekende ? Ik zie geen lichtgekleurde vest ... Vraag eens aan Bart Debie wat er in Keulen gebeurt met carnavalverenigingen op vlak van materiële hulp. Subsidies zouden best kunnen, als men andere prioriteiten zou leggen. Hier is het "ander volk eerst".

Gepost door: Ray | 22-01-07

Ondergetekende Allé Ray, bij de districtsraadsleden staat er toch maar één met een lichtgekleurde vest? Vestje...want met al die recepties begint het vestje kleiner en kleiner te worden...

Gepost door: Janice | 22-01-07

foto Voorlaatste foto.
Goe zenne!

Gepost door: Ruzgar | 22-01-07

Subsidies in Keulen Dat kun je natuurlijk niet weten, maar als dochter van een militair heb ik negen jaar rond keulen gewoond en elke carnaval meegemaakt.
Ik vond 'Weiberfastnacht' het leukst. (Dat is de donderdag voor Rose Montag).

Gepost door: Janice | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.