22-01-07

Farid Hemdane

Eerst was ik niet van plan er iets over te schrijven, maar na het lezen van een interview dat de GvA had met Farid Hemdane heb ik mijn mening gewijzigd.

Zoals ik al eerder schreef werd Farid Hemdane verkozen tot districtsraadvoorzitter voor de Borgerhoutse districtsraad. Ik kende hem niet echt, en eerlijk gezegd was mijn eerste reactie, ‘Nu nemen ze Borgerhout helemaal over’.

Maar vorige zaterdag, tijdens de receptie, na de huldiging van de carnavalsvereniging, had ik met hem een weliswaar kort, maar eerlijk en open gesprek. In mijn hoedanigheid als nieuwsgierige vrouw, heb ik hem in een mum van tijd zowat ‘de pieren uit de neus gehaald’. En ik moet eerlijk toegeven dat hij zich veel beter uitdrukt in ‘het Antwaarps’ dan in beschaafd Nederlands. Een eigenschap dat trouwens ook bij veel Vlamingen voorkomt.

Meer nog, hij valt best mee.

Dat bevestigt de stelling van Filip Dewinter zowel als die van mij, dat wie integreert in onze maatschappij en Vlaming wordt onder de Vlamingen, zijn plaats vindt in ons land.

Hemdane is half Frans en half Algerijns. Hij is geen moslim, en hoe je het ook draait of keert, dat merkt men onmiddellijk.
Hij heeft een flink stuk van de wereld gezien en herschoolt zich momenteel als leraar Frans. Hij is getrouwd met een Vlaamse, zijn zoon van 15 studeert goed en spreekt drie talen, Nederlands, Frans en Engels.
Daarna hebben we nog wat gepraat over Algiers, waar ik, zoals ik al eerder schreef, dertig jaar geleden ook een tijd heb gewoond. Naar die tijd refereerde Hemdane als ‘de goede oude tijd’. En dat klopt, van moslimfundamentalisme viel daar toen absoluut niets te bespeuren.

Nadat ik de receptie al had verlaten, werd Farid Hemdane geïnterviewd door GvA.
Een interview waaruit ik hier een citaat weergeef:


"Ik heb voor spirit gekozen omdat het een partij is zonder dictaten. Mijn uitslag was een totale verrassing. Veel mensen, ook binnen ons kartel, hebben zich vragen gesteld bij mijn figuur. Ik heb geen politieke ervaring, mijn Nederlands kan beter. Dat klopt, maar ik heb veel levenservaring en Borgerhout kent me want ik leef tussen de mensen. Ik ben geen doorsnee allochtoon. Ik ben getrouwd met een Belgische, ik rook, ik drink, ik ben een vlotte jongen, ik spreek Nederlands, Frans, maar ook Berbers en Arabisch. Met andere woorden: ik pas absoluut niet in het plaatje van vooroordelen over allochtonen. Dat brengt mensen, vooral de rechtsgezinden, in verwarring.De eerste jaren in Antwerpen heb ik veel meegemaakt, maar door mijn openheid heb ik vooroordelen altijd weten om te buigen. Ik weet dat me dat nu ook zal lukken. Als voorzitter van de raad zal ik neutraal zijn. Ook die 30% kiezers van het Vlaams Belang zijn Borgerhoutenaars waarvoor ik mijn nek zal uitsteken. Ik zal ze nog verbazen."

Hij vind zichzelf geen doorsnee allochtoon, wel...ik ook niet.
Wanneer hij meent wat hij zegt kan hij zeker op mijn steun rekenen. Want hij valt een heel pak beter mee dan de meeste 'weldenkende en betuttelende' Vlamingen.

15:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

waar haalt hij het dat een goed geintegreerde allochtoon bij de rechtsgezinden voor verwarring zou zorgen? het bezorgt mij eerder een gevoel van opluchting! Dat hij ook voor die 30% kiezers van het Vlaams Belang ( Borgerhoutenaars ) zijn nek zal uitsteken is idd iets nieuws. Een allochtoon die het cordon doorbreekt? hij is idd geen doorsnee allochtoon! op mijn steun kan hij ook rekeken!

Gepost door: erik | 22-01-07

Ik ben blij dat iedereen blij is. Als er op menselijk vlak een toenadering kan ontstaan tussen een man van Algerijnse afkomst en het VB, is dat mooi door de neus geboord van de nijdige azijnpissers van links die altijd aan de zijnkant staan te tieren, dat wij racisten zijn. Goed gedaan, Janice.

Gepost door: Ray | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.