23-01-07

De partij-hoppers van Meerhout

De volledige NV-A –afdeling van Meerhout stapt over naar Dedecker.

“We staan voor honderd procent achter Jean-Marie Dedecker en vinden dat N-VA zich te veel laat dirigeren door CD&V", zegt Francis Dox van de N-VA-afdeling.Hij was vroeger nochtans de stichter van Vlaams Blok in Meerhout, maar vond dat ze door het cordon teweinig in de pap te brokken hadden en liep over naar de NV-A.

“Nu heb ik het gevoel dat de N- VA een aanhangsel is van de CD&V. Ze beloven veel maar van de Vlaamse eisen van N-VA komt weinig in huis" legt hij uit.

,,Bij het VB konden we niets realiseren omdat we ook niet konden deelnemen aan de macht", zegt Francis Dox. ,,Ik ben ervan overtuigd dat Lijst Dedecker de kiesdrempel zeker gaat halen en dat we met Jean-Marie Dedecker iets kunnen realiseren."

,,Op de arrondissementiele vergadering van N-VA over het binnenhalen van Jean-Marie Dedecker waren negen van de tien afdelingen voor deze zet", zegt Dox. ,,Enkele dagen later draait N-VA gewoon met de wind en volgt het standpunt van CD&V. We zijn bij een partij gegaan om ze groot te maken en dat willen we nu bij Lijst Dedecker doen."

,,De reden waarom we overstappen is omdat er geen cordon sanitaire tegen hem is. We hopen in elk geval niet dat Dedecker een kartel zal aangaan met het VB want dan kunnen we weer niet meeregeren."
,,Het is misschien moeilijk om te begrijpen voor de mensen maar we willen niet meedoen met die politiek rond posten pakken", reageert Dox.
Dat klinkt toch hoogst ongeloofwaardig. Maak ons maar iets anders wijs, meneer Dox.

13:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Met 2,4% van de stemmen voor de NV-A in Meerhout bij de recente verkiezingen, kan je je zulke uitspraken en overstappen veroorloven. Sommige mensen zijn geboren scheurmakers en overstappers. Breek me de de bek niet open, Janice.

Gepost door: Ray de Bouvre | 23-01-07

tss Vlak voor de verkiezingen stapte de helft van het Meerhoutse Vlaamse Belang over naar NV-A, en nu stappen ze weer over naar Lijst Dedecker, ongelofelijk :s

Gepost door: MediaFlandria | 23-01-07

Tsja. Dat er geen cordon rond hem is ? Ik ben er niet zeker van. We zullen eens zien wat hij gaat doen na de verkiezingen, als zijn avontuurtje niet gelukt is.

Meer als één, twee of hooguit drie verkozenen zie ik Lijst Dedecker niet halen sorry.

Gepost door: Philip Mertens | 24-01-07

De commentaren zijn gesloten.