25-01-07

In de voetstappen van Leopold II

250px-Leopold_ii_garter_knight

Prins Filip wordt méér en méér een waardige opvolger van Leopold II. Ook hij had een diepgewortelde afkeer van Vlaanderen. Leopold II zei ooit dat de Vlamingen een inferieur volk was dat moest uitgeroeid worden. Wat Leopold II bedoelde met ‘uitroeien’ weten ze in Congo maar al te goed.

Prins Filip, die de geschiedenisboekjes wil ingaan als ‘Filip den taaie’ doet er dus alles aan om de democratie, die al zwaar genoeg kreunt onder het huidige beleid, mee de nek om te wringen.

Hij is kennelijk niet voor een ceremonieel ambt, maar eerder voor het absolutisme.Voor diegenen die niet weten wat hen dan te wachten staat eens Flup op de troon zal zitten: absolutisme of de absolute monarchie is een regeringsvorm waarbij alle ambten binnen de staat ondergeschikt zijn aan het gezag van de vorst.
Lodewijk de XIV dus...

Op de receptie in het paleis gisteren, liet hij twee hoofdredacteuren bij hem om het matje roepen.
Een van de hoofdredacteuren is Pol Van Den Driessche van de commerciële zender VTM.Tegen hem heeft de telg uit de tot Belg genationaliseerde Saksen-Coburger gezegd: „Ik kan het niet verdragen dat u vriendelijk bent op het paleis, maar dat u tegelijk kritisch over mij spreekt. Als u dat nog doet, bent u niet meer welkom op het paleis.”
De andere hoofdredacteur is Yves Desmet van de ‘De Morgen’.

het recente hoogmoedige dreigement van prins Filip wordt uiteraard bekritiseerd . „Prins Filip heeft een nieuwe zware uitschuiver gemaakt”, schrijft Het Laatste Nieuws.
Het Nieuwsblad schrijft:” Premier fluit Filip alweer terug”.
Volgens De Standaard bleef prinses Mathilde, tijdens het gesprek met de hoofdredacteuren maar aan de mouw van haar man trekken om hem te doen stoppen.

Hoofdredacteur Van Den Driessche deed direct zijn beklag bij premier Verhofstadt.
Zijn woordvoerder zei: “De premier vindt de uitspraken van de kroonprins ongepast. Hij heeft de grieven aan het paleis overgemaakt en heeft opnieuw zijn bezorgdheid geuit over de omgang van de prins met de pers.”

Dat is wel het minste wat hij kan doen.
Misschien wordt het hoog tijd om een referendum, over het al dan niet voortbestaan van het koningshuis, te houden in Vlaanderen.

De Saksen-Coburgs, die hun troon te danken hebben aan ‘separatisme’ hebben hier met de hulp van Engeland de macht gegrepen. Het huis van Windsor heette namelijk vóór 1917 eveneens Saksen-Coburg-Gotha. De echtgenoot van Queen Victoria was ook een Saksen-Coburger en Leopold I was zijn jongste broer.

In 1920 besloot koning Albert I eveneens de titel hertog van Saksen en de familienaam Saksen-Coburg-Gotha niet meer te gebruiken vanwege de wandaden die Duitse troepen in de Eerste Wereldoorlog in België hadden gepleegd. Sindsdien heet die bende profiteurs officieel van België.

Die familie nestelde zich trouwens in meerdere landen.
Ferdinand van Saksen-Coburg-Gotha-Koháry, werd na het aftreden van vorst Alexander op 7 juli 1887 prins en later koning van Bulgarije, en op 1 januari 1836 trouwde de neef van Ernst - Ferdinand met koningin Maria II van Portugal en werd zo Ferdinand II van Portugal.
Zijn nakomelingen hebben tot 1910 onder de naam Saksen-Coburg-Gotha-Bragança, toen de monarchie werd opgeheven, op de troon gezeten.Hier en daar zijn er nog familieleden getrouwd, en dronk in Italië een nicht van de koninklijke familie thee met Mussolini, onze koning was gast bij Hitler (en kan waarschijnlijk als enige –behalve de Waalse nazi-leider Degrelle - zeggen dat hij de hand heeft geschud met Hitler). Boris III van Bulgarije was een bekende collaborateur.
Elisabeth was eveneens een grote fan van Hitler, maar verwisselde na de oorlog met evenveel enthousiasme van idool en werd een vurige aanhanger van Stalin.

We moeten ons toch dringend de vraag stellen... ‘willen wij dat zootje hier nog?’
Willen wij blijven betalen voor een koninklijk huis dat niet het onze is en die ons dagelijks vernederen en belachelijk maken?

Kolonialiseren - het plegen van een genocide in Congo - fraudeurs - het hebben van buitenechtelijke affaires en daarna buitenechtelijke kinderen niet erkennen.
Pedofielen (Leopold II), bigamisten (Leopold I) en verder de ene kleine Saks na de andere op de wereld zetten waarvan geen van alle ook maar iets anders doet dan op onze kosten leven?

Voor mij is het antwoord simpel. Opdoeken die poppenkast.


Lees het boek: 184540033X

15:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Janice, volledig mee akkoord. Maar ja, men houdt zich liever bezig met een tot in den treure opgeklopt meningsverschil tussen VB mandatarissen. Zelfs Bracke moest het nog eens vermelden.

Er zijn nog altijd mensen die vergeten zijn hoe democratish n-va en vld zijn. Dedecker, Coveliers, Beysen, Anke Vandermeersch en Luc Eeckhaut (n-va). Vraag het hen eens.

Gepost door: Philip Mertens | 25-01-07

Ik dacht dat de Coburgers na de ophef rond Laurent wat zouden inbinden. Blijkbaar verkeerd gedacht, volharden in de boosheid doen zij!

Gepost door: Metten | 25-01-07

Kongingshuis ongrondwettelijk? http://soswatch.typepad.com/soswatch/
De Belgische monarchie is eigenlijk gewoon illegaal, zelfs als men de monarchistische principes van de erfopvolging aanvaardt. Er zijn twee argumenten die aantonen dat de huidige dynastie onwettelijk is.

1) De grondwet stelt dat Leopold I en zijn wettige afstammelingen Koning der Belgen zijn. Leopold I was in 1830 echter getrouwt met de Duitse actrice Karoline Bauer. Dit huwelijk werd nooit ontbonden.
Toen Leopold I in 1832 met Louise van Orleans trouwde was hij eigen gewoon een bigamist. Zijn huwelijk met Louise telde dus niet en bijgevolg zijn de kinderen uit dit huwelijk onwettig.....

Meer op http://soswatch.typepad.com/soswatch/

Gepost door: Godfried Haltaf | 25-01-07

Zielig, meer kan ik u onozele scheldtirade aan het hof niet noemen. Filip met Leopold II vergelijken, waar haalt u het vandaan. Uiteraard hoeft men niet veel meer te verwachten van iemand die een emotionele ontboezeming van de prins, interger man als hij is, afschilderd als een aanval op de democratie en tegelijk constant een partij die net anti-democratisch is steunt. U bent zoals die zelfverklaarde democratische en 'kritische' pers, laag bij de gronds.
Zielig pestgedrag van een misnoegde meute, meer is jullie gezaag niet te noemen.

Gepost door: Fred | 27-01-07

FREDJE TOCH.... Hoeveel betaalt het Hof U om dergelijke schitterende tekst binnen te sturen?
Bent U een lakei of een achterachterkleinzoon van de GROTE koning Leopold 2.
Ziet U niet wat er hier in dit landjeallemaal gebeurt?
Ik was ooit zelf ook iemand die sympathie had voor de koning en zijn lieve gade Fabiola, maar dat is lang geleden!
Nu is die koning en heel zijn aanhang en nakomelingschap een onderdanige dienaar geworden van de paarse dictatuur.
Als U me niet gelooft, kijk maar!
Als de koning zijn toespraak op tv houdt, zeggen zijn vrienden (niet de mijne!) politiekers: een paarse das dragen en HIJ DOET HET!
Misschien hebt U nog een witzwart tv, maar als U een kleurentv hebt is dat heel duidelijk!
Ik zal het niet meer zien, nooit meer want als de toespraak van de koning eraan komt, draai ik de knop om.Hoef ik me niet meer te ergeren aan wat hij allemaal raaskaalt in zijn mooiste Nederlands.
Neen ze kunnen mij niet meer bekoren.
Koning + politieke kaste: één front tegen de gewone mensen, en Vlamingen-les Flamands-Die Flämen zijn daarbij het eerste doelwit!

Gepost door: UDO | 27-01-07

Saksen-Coburg-Gotha Over de strapatsen van deze poppenkast ook interessant het nummer 14 van "Secessie" jaargang 2004 : Hoe Coburg de wereld veroverde.
BTW koningin Elisabeth was geen Coburg,maar een Habsburger,familie van Ludwig II (die van Wagner) en Sissi.

Gepost door: Ruzgar | 28-01-07

De commentaren zijn gesloten.