30-01-07

De leugens van het Nieuwsblad

Mouloud Hemdane leidt eerste districtsraad

BORGERHOUT - Met Mouloud Hemdane (Spirit) hanteert in Borgerhout voor het eerst een allochtoon de voorzittershamer van de districtsraad. De Belg met Algerijnse roots beleefde gisteravond zijn vuurdoop. Zijn tegenstrevers nemen het taalgebruik van Hemdane op de korrel.
LEES HIER VERDER

Dit is een pertinente grove leugen. Er werd helemaal niets gezegd over Farid Hemdane zijn eerste voorzitterschap noch zijn taalgebruik, niet door de oppositie en niet door de meerderheid.

Ik zou zelfs meer zeggen, hij heeft met glans de eerste proef doorstaan.
Er werd nadien verteld door districtsraadsleden van de meerderheid, dat Farid Hemdane op uitdrukkelijke wens van de voorzitter van het districtscollege Marivoet (Sp.a), niet in het midden naast hem mocht zitten, maar aan het uiterste puntje van de collegetafel moest plaats nemen, om redenen die men gewoonlijk aan het Vlaams Belang toedicht.
Dat hij daar zat was zowel voor hem als voor de districtsraadsleden bijzonder moeilijk. De ene helft, toevallig de oppositie, kon hem bijna niet zien zitten en hij kon ons ook met veel moeite zien, laat staan de naambordjes lezen...

Bovendien was er niemand aanwezig van het Nieuwsblad! Hoe kunnen zij dan weten wat er gezegd werd tijdens de zitting? Het enige waar ze op afgaan, en dat valt wel meer voor bij het Nieuwsblad, is dat zij zich baseren op websites, blogs en fora.
En het is juist dat er voordien werd geschreven dat de allereerste toespraak van Farid Hemdane zeer moeilijk te begrijpen Nederlands was, maar daar heb ik het Nieuwsblad niet voor nodig om dit te vertellen aan Farid Hemdane.
Ik heb het hem zelf, persoonlijk gezegd (en al over geschreven) tijdens een vorige receptie, en (eat this, Nieuwsblad!!) nadien hebben we toen samen nog een lekker glas wijn gedronken.
LEES OOK: ‘Farid Hemdane’

Wie weet, misschien zijn wij wel de enige echte democraten?

Het Nieuwsblad heeft anders heel wat gemist door haar afwezigheid op de districtsraad. Toen het bestuursakkoord op de korrel werd genomen door het Vlaams Belang, met name Walter Wegge en mijzelf zag men de gezichten betrekken van het college. Toen Johan Bellens (VLOTT) zijn bezwaren tegen het bestuursakkoord kenbaar maakte, en het college klaar en duidelijk de hiaten en mankementen in het bestuursakkoord onder de neus wreef, zag men niet alleen de gezichten betrekken, maar men zag ze letterlijk achteruit deinzen.

Het beste moet echter nog komen, want het ziet er bijzonder leuk uit voor de komende zes jaren. Ook de meerderheid viel elkaar onderling aan.
Het lekken naar de pers door districtsschepen Wouter Van Besien (Groen!) over de geplande financiële en andere hulp aan allochtonen (en ev. anderen) bij het solliciteren voor een job aan de stad, zette kwaad bloed bij NV-A districtsraadslid Patrick Paredaens. Er werden voordien formele afspraken gemaakt dat niemand zou lekken naar de pers vooraleer het bestuursakkoord ter goedkeuring werd voorgelegd. Dit bewijst dat een gegeven woord voor Groen! blijkbaar niet zo belangrijk is.

.

16:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.