31-01-07

Afschuwelijk en onnodig leed en pijn.

re1f8e1_kn02Wie gisteren naar Terzake heeft gekeken en de beelden heeft gezien, moet nu toch wel overtuigd zijn dat Halal slachten in een beschaafde wereld niet kan en dringend moet verboden worden. Wie mij kent zal weten dat ik niet naar die beelden kon blijven kijken, het was té erg.

Toch blijven politici die het voor het zeggen hebben schermen met de EU om te beslissen hier definitief een eind aan te maken. De EU zou volgens hen een dergelijk verbod ‘verbieden’. Europa stelt de godsdienstvrijheid boven het lijden van de dieren, zei men. Onzin natuurlijk, want in Duitsland is het al lang verboden.

Elk jaar al, heb ik dit via internet op alle mogelijke manieren aangeklaagd. Niet alleen vloeit het bloed over de Vlaamse kasseien, maar de dieren lijden onwaarschijnlijk hard.Schapen en koeien worden trouwens niet alleen tijdens het islamitische offerfeest geslacht, maar het hele jaar door wordt er halal geslacht.

stop_ritueel_slachten

Toen ik nog lid was van Gaia heb al eerder foto’s gezien van koeien die met doorgesneden keel op een rad werden gebonden om langzaam dood te bloeden. Die dieren leefden nog, want eens het hart stopt met kloppen, stopt eveneens het bloeden.

De dieren lijden verschrikkelijk wanneer ze zonder verdoving de keel worden overgesneden. Enorm pijnlijke wondranden, het inademen van opgehoopt bloed en aspiratie van de maaginhoud leiden tot verstikking, hartkloppingen en een plotse daling van de bloeddruk, tot zij in shocktoestand geraken. Het lijden duurt ontzettend lang vooraleer de dieren het bewustzijn verliezen. Doordat de keel werd overgesneden kunnen ze geen geluiden meer maken. Maar hun angst en ongeëvenaarde pijn en stress kan men aflezen van de schokkende bewegingen die ze maken.

ritueleslacht1

Wat bezielt sommige mensen om andere levende wezens op deze planeet verschrikkelijk te laten lijden in naam van een opperwezen, terwijl ze de keuze hebben om geld te offeren en uit te delen aan de armen?

ritueleslacht2

Ik schreef hier al eerder over, dit moet nu eens eindelijk stoppen. Want zoals iedereen weet gebeuren deze slachtingen niet altijd professioneel.De bewijzen van illegale en sadistische slachtingen waren overal te vinden. In Borgerhout gebeurden o.a. minstens 200 illegale slachtingen en in parken en straten werden bewijzen gevonden. (Zie foto hieronder- Stuivenbergplein/Antwerpen)
Enkel om de ‘rust’ te bewaren werden overtreders niet vervolgd.


pb100107

GETUIGENISSEN VAN MOSLIMS
“Ik zou graag even willen meedelen dat ik als moslim én lid van GAIA niet mee doen aan de rituele slachtingen die ieder jaar weer plaatsvinden tijdens het suikerfeest. Vaak worden schapen, geiten, koeien... geslacht door mensen die geen idee hebben van waar ze mee bezig zijn en zo het dier in kwestie veel pijn berokkenen. Als het dan écht moet, vind ook ik dat dit moet gebeuren in de beste omstandigheden en in een speciaal daarvoor voorziene ruimte. Het feit dat ik gelovig ben, betekent nog niet dat ik mijn principes moet laten varen als het op godsdienst aankomt.”
Ummü

“Ik doe niet mee aan rituele slachtingen. Het geld dat ik anders zou uitgeven aan de aankoop van een schaap, deel ik uit. Ik vraag me af of het nog wel nodig is dieren ritueel te slachten. Ik vind dat dit aspect van de islam moet gemoderniseerd worden.”
Musta Largo, moslim en zang

Info:Gaia


Religious liberty and tolerance are basic norms in any constitutional state. Yet, the right to protection of religious practices and rituals is not absolute. According to the European convention on Human Rights, the law may restrain religious liberty, if this is necessary to protect public order or public morality. The ritual slaughtering of animals, without previous anaesthesia, as a religious requirement and part of the dietary rules in the Muslim community conflicts with generally held convictions on animal welfare in Belgium. In this contributions, the scope of this requirement is analysed and a proposal is developed which respects multiculturalism yet takes into account the welfare of animals as well. Non-discrimination requires that Muslims, as other citizens, respect the norm of minimal harm to animals. Previous anaesthesia is not fundamentally opposed to the religious meaning of religious slaughtering in Islam. A dialogue should therefore be started with the Muslim community in order to stop painful killings of animals.

ashurachildlebanon1Soms vraag ik mij af of men iets anders kan verwachten van mensen die een religie aanhangen waarbij 'een leven' geen enkele waarde heeft. Zal België dit binnenkort ook toelaten onder het mom van 'godsdienstvrijheid???

15:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik vraag me af wat heel het zootje pleitbezorgers van de multicul vindt bij het aanschouwen van deze barbaarse handelingen ? Ik heb enkel het slot van de uitzending gezien, toen die moslim niet uit zijn wooden geraakte, omdat zijn hersens blokkeerden bij de veronderstelling, dat hem iets zou ontvallen, dat indruiste tegen de stellingen van zijn achterlijke godsdienst !

Ik word misselijk van die kerels, van hun hypocrisie, van hun middeleeuwse mentaliteit, hun leugens, hun wreedheden... Stuur dat tuig toch terug naar de woestijn. Best mogelijk, dat er heel wat "brave" lieden tussen zitten maar als puntje bij paaltje komt, doen ze allen lekker samen. Tegennatuurlijke idioten.

Wanneer sluiten de schijtlaarzen van dit regime de grenzen voor elke moslim ? We hebben er genoeg en de cellen zitten vol. Razend word ik van dergelijke beschamende idioten !

Bind bommen om je lijf, ontplof lekker en ga wat rotzooien in de hemel.

Gepost door: Ray | 31-01-07

meestal lees ik uwen blog om mij eens goe te amuseren, maar voor ene keer kan ik u eens 100% gelijk geven.

Gepost door: lucky luke | 31-01-07

Amuseer u maar. Je zou ook mijn blog kunnen lezen om iets bij te leren.
Maar ik weet dat er mensen zijn waarbij het geschreven woord niet meteen doordringt, visuele beelden des te meer.

Daarvoor werden waarschijnlijk strips uitgevonden, zoals o.a. ook Lucky Luke. De man die sneller schiet dan denkt.

Gepost door: Janice | 31-01-07

Er is hier iemand duidelijk gefrustreerd. Snap je niet dat het Systeem en de bestuurders willen dat jij zo boos bent? Daarom worden die mensen ook niet het land uit gestuurd. De elite wil dat het volk verdeelt is en angstig [voor de islam in dit geval]. Zo kan er makkelijker over geheersd worden. Over ons!

Alle vooroordelen over de islam worden met precies hetzelfde doel gegenereerd door de media, die in handen zijn van de elite. Lees hierover op de website van Achterhet Nieuws en op Johnpilger.com en medialens.org en in de studie uit 1988 Manufacturing Consent van Herman en Chomsky.

De machthebbers wilen dat het volk verdeelt is en jij dus boos, en door hun macht over de media[wetenschappelijk bewijs vind je in Manufacturing Consent] hebben ze jou blijkbaar ook boos gekregen!

Gepost door: Jeroen | 03-02-07

Daar heeft het niets mee te maken Ja, ik word boos als ik zie dat dieren onnodig moeten lijden. En wanneer ik kan doe ik daar iets aan. Zo ben ik tenslotte aan zes honden en 8 katten geraakt. Waarvan er inmiddels twee op hoge leeftijd (zestien en veertien) zijn overleden, nadat ze nog een goed leven hebben gehad.

Over deze mensonterende slachtingen kan ik alleen maar schrijven. En ik zal dat ook blijven doen tot ze ermee ophouden.

Het raakt mij evenzeer wanneer ik mensen en dan vooral kindjes zie in oorlogsgebieden, uitgehongerd vol vliegen en dikke buikjes wanneer ze samen met hun familie moeten vluchten (als ze nog niet uitgemoord zijn) voor de islamitische janjaweed.
En ook daar probeer ik iets aan te doen, al is het maar schriftelijk...tot bij de president in de VS.

En wanneer men een vrouw wil stenigen in Nigeria schrijf ik ook aan de president van Nigeria en de ambassadeur van dat land in België.

Dus kom mij niet vertellen dat het niets met de islam te maken heeft. Alle gruwelijkheden hebben er bijna altijd iets mee te maken.

Gepost door: Janice | 03-02-07

BESTE JEROEN, U BENT ZEER WIJS maar ik zou u toch aanraden om eens een paar lessen Nederlands te gaan volgen.Spelling is toch niet zo moeilijk en d en t zijn twee lieve letters die liefst niet verkeerd gebruikt worden!
Als u kijkt naar onze anderstalige landgenoten, dan merkt u toch wel hoe ver zij het brengen!
Keurige taal, goede spelling en en hup met een duwtje van de besten onzer politiekers zijn ze zo schepen van burgelijke stand! Meteen een vrijkaartje om de achterlijke bevolking van onze contreien te schofferen!
Doen, man!

Gepost door: UDO | 05-02-07

De commentaren zijn gesloten.