02-02-07

Onnozelaar en haatzaaier Willockx

De lezersbrieven over het voorval in Sint-Niklaas zijn zeer verdeeld. Zelf vind ik het nogal belachelijk om iemand te weigeren om je te trouwen vanwege zijn huidskleur. Wouter Van Bellingen werd verkozen in Sint-Niklaas en dus heeft hij het democratische recht zijn ambt uit te voeren. Bovendien is Wouter Van Bellingen een Vlaming, ook al werd hij als kind geadopteerd en liggen zijn roots in Afrika.

Willockx ziet het echter weer als een ‘Vlaams Belang complot’. Wat een onnozelaar. Vergeet hij misschien dat de ‘even donkerhuidige’ Vlaams Belang’ster’ Aïsha Van Zele uit Lokeren ontslagen werd op haar werk door politiek correcte werkgevers?
Is dat dan geen racisme dat werd ingegeven door Sp.a en andere linkse haatzaaiers?

En toen Wim Verreycken trouwde in het stadhuis van Sint-Niklaas, ging Willockx lopen toen hij hem zag en heeft iemand anders de plechtigheden waargenomen.

"Het Vlaams Belang heeft een sfeer gecreëerd waarin mensen geen gêne meer hebben om dit soort dingen te zeggen", haalde burgemeester Freddy Willockx (sp.a) donderdag uit.

"Een brug te ver", reageert VB-fractieleider Frans Wymeersch. "Ik ben het echt beu dat Willockx ons naar aanleiding van dit soort feiten steeds in een negatief daglicht probeert te stellen. Het Vlaams Belang heeft over deze zaak geen standpunt. We weten niet om welke mensen het gaat en waren er ook niet bij toen ze hun uitspraken deden."

Vlaams Belang stapt nu naar de rechter om de aantijgingen van Freddy Willockx (sp.a) tegen de partij te laten stoppen.
Het moet inderdaad maar eens gedaan zijn om terechte kritiek op de uitwasem van de islam te verwarren met racisme.

Het ziet ernaar uit dat Willockx er nog een schepje bovenop gaat doen. Willockx verspreidt trouwens eerstdaags in Sint-Niklaas een bus aan bus een folder waarin het Vlaams Belang wordt gehekeld.
Dat is dan wel aanvaardbaar voor de rode zuurpruimen.

De enige reden dat ik iemand zou weigeren om mij als ambtenaar te trouwen is omdat het een socialist is. En dat vind ik dan nog een hele goeie reden ook.

17:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

oef Dat doet me plezier dat jij - een Vlaams Belang-politica (!) - deze discriminatie ook afkeurt! Haast overal lees ik berichten van mensen die dit kunnen 'begrijpen'. Ik vind dit zó onrechtvaardig!

Gepost door: MediaFlandria | 02-02-07

Antwoord op 'Oef'. Ik heb het al dikwijls gezegd en herhaal het dus nog maar eens dat de kleur van een mens voor mij geen verschil maakt, maar wel wat er onder zit.

Gepost door: Janice | 02-02-07

HAHA de willoks ging lopen! Uit haat? Uit racisme? Die willoks was toen de ambtenaar van de burgerlijke stand? of de burgemeester?
Ik begrijp niet dat de heer van bellingen de enige man is in Sint-Niklaas die huwelijken kan voltrekken!
En de willoks dan?
Is het echt nodig dat hij overdag en 's nachts toezicht moet houden op de Ster opdat er geen ongeregeldheden meer zouden zijn?
Is daar geen politie voor?
En meneer van bellingen is een fiere zoon van tutsi afkomst! Weten jullie hoe de tutsis daar in Rwanda in l972 duizende hutus in alle stilte vermoord hebben?
En dat daar in belgië niet mocht over gesproken worden? De foto's van de aaneengebonden slachtoffers verschenen niet in de kranten!
Kerk en Leven ('t parochieblad) heeft dat toen aangeklaagd met de foto's als bewijs!
Later toen er werd gestemd en de hutus de baas werden(omdat zij de meerderheid vormden, gewoon in aantal!) hebben tutsis de president vermoord en toen brak die genocide uit.
Begrijp wel: als tutsis hutus uitmoorden wordt dit doodgezwegen, omgekeerd wordt het dik in de verf gezet.
Kagame, de grote baas daar en allerbeste vriend van onze grote man van Gent, heeft bloed aan zijn handen!
Gelukkig is het geen racist!
Maar de schepen van Sint-Niklaas denkt dat hij de Vlaamse mensen moet schofferen...
Voortaan heeft Sint-Niklaas niet alleen de grootste markt van het land ...
Waar gaat dit allemaal naartoe?

Gepost door: UDO | 03-02-07

wat de tutsi's hebben uitgespookt in Rwanda, daar kan van Bellingen toch nie aan doen. Willockx moest geen uitspraken doen over het VB, maar voor de rest is het wel schokkend dat er zo'n domme mensen zijn (als racisme het motief zou zijn). Ja, dat zijn mensen van een lager ontwikkeld niveau (ik mag ook een keer politiek-incorrect zijn).

En over rode zuurpruimen gesproken, als je de propaganda van het VB hier in Sint-Niklaas leest, dat is ook één anti-socialistische hetze, waar fictie, vermoedens en roddels allemaal voor waarheid worden verkondigd.

Aan Udo: Willockx mag in principe huwlijken voltrekken, maar het is gebruikelijk dat dit naar de schepen van burgelijke stand wordt gedelegeerd.

Over cordon en rechtszaken tegen VB: los van de complottheoriën denk ik dat die rechtszaken het VB geen windeieren hebben gelegd. Processen tegen politieke partijen zullen steeds controversieel zijn, evenals het afpakken van partijdotaties. Men zou hiermee moeten ophouden, omdat het bij een deel van de bevolking de legitimiteit van de democratie ondermijnt.

Het Cordon is gelegd in een periode waarin het VB inderdaad nen hoop racistische klap aan het rondspuien was. Hoewel het VB haar programma en stijl heeft opgekuist, denk ik dat het een psychologisch moeilijke stap geworden is voor de traditionele partijen om met het VB te praten. De kloof tussen VB en andere partijen is in houdelijk gezien ook zeer groot. De andere partijen staan dichter bijeen in het politieke spectrum. Ja, ik denk dat het VB veroordeelt is tot een eeuwige oppositie.

Maar wanhopen moet het VB hierdoor niet, door het feit dat andere partijen zonodig het VB willen bestrijden, zullen die partijen ook die VB-programmapunten overnemen die ze zelf aanvaardbaar vinden, en zo heeft het VB dus een rol als zweeppartij.

Persoonlijk voel ik ook niet zoveel voor het VB, maar ik sta wel open voor de argumenten en programmapunten die ze hanteren en denk erover na.

Gepost door: Reddy Frillockx | 06-02-07

Nadenken [...]het VB, maar ik sta wel open voor de argumenten en programmapunten die ze hanteren en denk erover na.[...]

Meer vragen we niet.

Gepost door: Janice | 07-02-07

JA, REDDY, SCHOKKEND DAT ER ZO'N DOMME MENSEN ZIJN en mensen van een lager ontwikkeld niveau!
U zegt het zo schitterend!
Begrijpelijk want ze zijn allemaal niet getrouwd door een zwarte schepen!
Ja, de redenering gaat misschien niet helemaal op, maar toch.
Multiculturaliteit, Diversiteit, Interculturaliteit...het kan niet op!
Zo wordt de domheid bestreden in onze achterlijke contreien, zo worden zelfs mensen van een lager ontwikkeld niveau opgetild naar een hoogte die ze nooit hadden vermoed!
En over die roddels: JE HEBT GELIJK!
Op de Ster zijn er nooit problemen geweest, dat is een uitvindsel van domme mensen die- zo weten we uit uw analyse- van een lager ontwikkeld niveau zijn!
Ze hadden ook op school maar één of twee jaren moeten overdoen, trissen ware nog beter geweest!

Gepost door: UDO | 07-02-07

Wel UDO, ik zie niet wat het één met het ander te maken heeft, ik vind puur racisme getuigen van een ongelooflijke domheid, hetgeen mijn goed recht is. En dat heeft helemaal niets te maken met kritiek op andere culturen of op de multiculturele samenleving, ik had het dus over echt onbeschaamd racisme dat mensen ALLEEN op basis van HUIDSKLEUR worden gediscrimineerd. Het is ieders recht om racist te zijn, het is ook mijn recht dit dom te noemen.Wie het racismeschoentje past, trekke het aan.

En van roddels, leugens en stemmingmakerij, ik had het niet over de Ster incidenten. Ik zie ook niet in wat men daar meer aan kan doen dan nu tegenwoordig? Er loopt hier opt Ster al meer politie dan dat er bezoekers zijn. Allochtonen weigeren zou u dat misschien een goede oplossing vinden?

Gepost door: Reddy Frillockx | 08-02-07

NEEN! REDDY! Maar toch is er een oplossing! Autochtonen weigeren, zodat ze niet meer in de weg lopen!
Ook geen autochtone politie!
Sint-Niklaas staan nog mooie dagen te wachten!
U hebt toch al gereserveerd voor de hertrouwerij op 21 maart?
Ik zou het ook wel willen doen, maar zal waarschijnlijk UITGESLOTEN worden omdat ik niet in Sint-Niklaas woon.
Uitsluiting is een verschrikkelijke discriminatie!
Toch blijft Sint-Niklaas een paradijs en wie er niet thuishoort, schieten ze gewoon van de straat!
Mooi is dat!

Gepost door: Udo | 09-02-07

@UDO Ja, ik ben een gelukkig mens, en ik woon nog graag in Sint-Niklaas ook.

En verder stel ik vast dat een discussie voeren met jou onmogelijk is aangezien jij steeds woorden in mijn mond legt die ik niet uitgesproken heb en mij stellingen toeschrijft waar ik niet achter kan staan.

Gepost door: Reddy Frillockx | 09-02-07

GOED ZO REDDY! JE ZAL HET NOG VER BRENGEN! Misschien mag jij ook binnenkort op één of andere internationale conferentie het woord gaan voeren i.p.v. een spa-minister!
Er is een precedent!
Je hebt bewezen dat je een getrouwe aanhanger bent van degenen die altijd correct zijn, politiek correct dan.
Kan er ook niet aan doen dat ik mijn studie binnen de voorziene tijd heb afgemaakt. Had ook beter eens een paar keren een jaartje gedubbeld zoals jouw grote voorbeeld (en).
En nog een vraag waarop ik toch een antwoord zou willen: mogen mensen die niet in Sint-Niklaas wonen ook meedoen aan de hertrouwerij op 21 maart? Zo neen, waarom niet?

Gepost door: UDO | 10-02-07

Kom maar af UDO! Wees welkom op 21 maart, er is geen enkele reden waarom jij er niet zou mogen bij zijn! Het is een symbolische trouw he.

Daarna kunnen we gezellig samen een pint gaan pakken op de markt. We zullen u hier hartelijk ontvangen. De Sint-Niklazenaars zullen u per acclamatie uitroepen tot hun nieuwe burgemeester-dictator-voor-het-leven! U bent het, die de goddelijke Alwetendheid en de menselijke vorm in één geheel incarneert. U weet met wie u te maken heeft in één oogopslag, inclusief politieke denkbeelden en idolen.

Vanuit het stadhuis zal u, oppermachtig als u bent, het volk heropvoeden. De gedachtenpolitie komt eraan! Ieder die het niet eens is met u zal het zwijgen worden opgelegd en moet een insigne op zijn jas dragen met het opschrift 'politiek-correct' erop geborduurd.

Hoe heerlijk moet het zijn vanachter het pc-scherm uw frustratie de vrije loop te kunnen laten. Als we maar niet ons verstand moeten gebruiken en onze dogmas in vraag moeten stellen. Schelden, verwijten, insinueren, stigmatiseren: de basis van elke goede discussie! Argumenteren? Da's voor politiek-correcten dommeriken die -uw ongetwijfeld geweldige- academische resultaten niet kunnen benaderen.

De wereld zit toch zo simpel in mekaar: enerzijds zijn er de slechte, duivelse socialisten, anderzijds heb je de Verlichten, de Politiek-Incorrect Gereformeerde Kerk. Wie niet tot het ene groep behoort, hoort thuis bij de andere, en anders zal Zijne Alwetende Politiek-Niet-Correcte Heiligheid UDO I wel zelf uitmaken tot welke categorie je behoort. Zelf als vandaag of morgen je eigen politieke medestanders je zouden verraden en plots van een ander gedacht zouden blijken te zijn of bepaalde van uw zienswijzen zouden afvallen, dan zullen zij spoedig worden geëxcommuniceerd, verachtelijke socialistische verraders die het ook zijn!

Ik vind het allemaal een beetje vreemd, want in mijn zienswijze was politieke correctheid dus het halstarrig vasthouden aan principes en dogma's zonder de negatieve kanten van de hele context te willen zien, zodat je je ideaalbeelden voor werkelijkheid neemt. Zoals bijvoorbeeld pleiten voor een verdraagzame samenleving en ondertussen ontkennen dat er van alles met de integratie van allochtonen misloopt.

Ik moet tot mijn grote verbazing vaststellen dat het nieuwe politieke-correcte gedachtegoed niet van links, maar van rechts komt (ik wil hier zeker niet mee bedoelen dat dit voor iedere rechtsdenkende opgaat). Steeds meer merk ik dat er in bepaalde rechtse antwoorden op deze site en daarbuiten, een veel grotere hang naar dogmatiek schuilt om toch maar het eigen, misnoegd-rechtse standpunt niet moeten blootstellen aan enige nuance. De wereld moet en zal simpel blijven!

In dat opzicht UDO, zijt gij de meest politiek-correcte mens die ik hier al ben tegengekomen. Maar als ge desondanks toch nog mij als dusdanig wilt stigmatiseren, dan zal ik deze stempel dragen als een geuzennaam. Want om genuanceerde, constructieve discussies te voeren, om vrijelijk te zeggen wat ik denk zonder mij aan politieke ideaalbeelden vast te moeten klampen, wel DAARvoor hoef ik mij niet te schamen!

Tot op 21 maart,
groeten Reddy

Gepost door: Reddy | 12-02-07

@Trouwen Ondanks men mij verwijt 'dogma's' te verspreiden via deze blog, ben ik waarschijnlijk veel toleranter in het laten staan van alle reacties die hier worden neergepoot (ook al ben ik het er niet altijd mee eens - zowel met links als rechts) dan op de meeste - zoniet allemaal - linkse websites en blogs.

Op 21 maart zal ik eveneens naar Sint Niklaas afzakken. Niet alleen omdat Van Bellingen in mijn ogen onheus werd behandeld, en niet alleen omdat hij van thuis uit een Vlaams Nationalist is, maar om eventueel eens te vernemen of men nu de waarheid zal vertellen over de nationaliteit van de koppels die weigerden door hem getrouwd te worden.

Ik vrees echter van niet, en ben er bovendien zeker van dat er geen klachten zullen neergelegd worden.

Gepost door: Janice | 13-02-07

@ janice Ten eerste, ik heb U niet verweten dogma's te verspreiden, het ging over "bepaalde rechtse antwoorden op deze site en daarbuiten", ik heb het dan over commentaren.

Ten tweede Van Bellingen heeft al gezegd geen klacht te zullen indienen. Omdat hij persoonlijk van mening is dat dit weinig zoden aan de dijk legt, en dat het belangrijker was dat er een debat over op gang kwam.


Ten derde, als je impliceert dat de waarheid over de nationaliteit van de trouwers uit zou moeten komen, moet ik daar dan uit afleiden dat jij die waarheid met 100% zekerheid kent? Maar wat insinueer je daarmee? Dat alle zes de koppels allochtonen waren? En wat bedoel je daar dan mee? Dat je minder verontwaardigd zou zijn als deze blijk van racisme uit allochtone hoek kwam?

Eerlijk gezegd Janice, ik denk dat jij eigenlijk niets afweet van de nationaliteit of afkomst van de trouwers. Ik denk trouwens ook niet dat dit zo geweldig belangrijk is, er zijn nog mensen die niet tot in den treure de maatschappij in nationaliteiten moeten opdelen. Volgens mij is deze insinuatie eerder ingegeven door rechts-politiek-correct wensdenken. U zou graag willen dat het allochtonen waren. Waarom dit zo zou zijn laat ik aan ieders interpretatie over. Ik weet alleen dat ik een paar bevriende ambtenaren ken op het stadhuis en dat ik al over deze zaak met Wouter heb gesproken (we kennen mekaar nog van vroeger), en het zou me ten zeerste verbazen moesten deze koppels allen allochtonen zijn, of toch in grote getale, en moest ik dat dan nog niet weten. Dit zou trouwens direct door VB-sympathiserende ambtenaren gelekt worden, wees daar maar zeker van.

De essentie van heel het Van Bellingeverhaal, is dat racisme nog diepgeworteld zit in de samenleving. Jazeker racisme kan uit allochtone hoek komen, en ik heb dit persoonlijk al van allochtonen ondervonden, zowel tegen mezelf als tegen andere etnische minderheidsgroepen.

Maar racisme kan misschien ook -politiek-correct rechts zal het niet graag horen- uit autochtone hoek komen. Jazeker, dat heb ik ook al vele malen met eigen ogen gezien en met eigen oren mogen horen, eigenlijk wekelijks. Als je op 21 maart komt, praat dan gerust eens met Wouter, hij zal je heel wat verhalen kunnen vertellen.

Maar ik wil toch nuanceren, het gaat gelukkig in beide gevallen om een hardnekkige, storende minderheid. Het zou verkeerd zijn moesten deze incidenten door extremisten (autochtoon of allochtoon) worden aangegrepen, juist om wederzijdse haat verder te stimuleren. En dat vind ik toch een beetje het ranzige kantje aan jouw reactie...

Maar ook jij Janice,
van harte welkom op 21 maart,

Groeten

Gepost door: Reddy | 13-02-07

De onmiddellijke hetze van Willockx tegen het VB na het voorval, dat noem ik pas 'ranzig'.

Omdat het inderdaad niet officieel bekend is, wil ik hier de nationaliteit van de weigerachtige trouwlustigen niet weergeven vooraleer ik er zelf 100% zeker van ben. Tot nu toe zijn het, weliswaar sterke, maar toch nog steeds geruchten vanuit diverse hoeken.

Ik ben het wél beu dat er altijd automatisch naar onze kant wordt gekeken wanneer het om een dergelijk voorval gaat. Links moet eens eindelijk die oogkleppen afzetten.

Ik ben er eveneens van overtuigd, dat Willockx en zijn bende het evenmin zouden nalaten om Vlaams Belang verder te beschuldigen mocht hij recht in zijn schoenen staan en niet weten wat er ondertussen gefluisterd wordt. Maar het is stil geworden, ook in de media. Mochten het Vlaams Belangkiezers zijn geweest, dan hadden de kranten en tijdschriften er wekenlang over geschreven.

En nee, het is niet zo dat het VB dan onmiddellijk de nationaliteiten zou bekend maken. Soms is het voor ons inderdaad beter om te zwijgen.
Ik weet dat Wouter Van Bellingen geen klacht heeft neergelegd, maar het CGKR was dat wel van plan.
Nu is er plots een algemene stilte...waarom?

Op 21 maart zal ik er zijn.

Gepost door: Janice | 14-02-07

tja, die 'geruchten uit diverse hoeken' hebben mij dan nog niet bereikt, en ik sta nogal dicht bij de bron...

hoe dan ook, je stelling dat moesten het VB-kiezers zijn, de media er vol van zouden staan, is toch enigzins vreemd, want ik denk dat je, zelf al ken je de betrokkenen met naam en toenaam, toch moeilijk kunt weten op welke partij ze stemmen, tenzij ze er zelf voor uitkomen. Ik vind trouwens dat de media er al wel behoorlijk vol van stonden. Het zou mij zeer verbazen moest dit nu na twee weken nog voorpaginanieuws zijn, er is geen moord gepleegd he.

Het zou mij ook verwonderen, moesten alle zes de koppels, los van elkaar, allen dezelfde nationaliteit hebben, dit is statistisch onwaarschijnlijk.

In ieder geval, van wie het ook uitgaat, het gaat om het fenomeen zelf, en dat is steeds even laakbaar.

Voorts heb ik in mijn omgang met andere mensen al gemerkt dat niet alle VB-kiezers racisten zijn, maar dat wie racist is met een grote waarschijnlijk op het VB zal stemmen. Het VB distancieerde zich maar 'aarzelend', toen de feiten bekend werden. Hier in Sint-Niklaas moest Frans Wymeersch eerst overleggen met de partijtop vooraleer het racisme te veroordelen.

Misschien zou het VB er goed aan doen, in de beeldvorming wat meer naar buiten te brengen dat dat deel van hun kiezers, wat het VB betreft, de hoogste boom in kan. Maar electoraal komen die -ik prijs me gelukkig- kleine groep racisten, goed van pas.

Over racisme van allochtone kant, heb ik nog een anekdote. Toen ik nog in Gent studeerde, kwam ik eens een 'nieuwe Belg van Turkse origine' tegen, het was ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen 2000. Belgen vond hij best ok, maar albanezen, dat was voor meneer erger dan ongedierte. Hij vond trouwens dat er veel te veel van dat gespuis in zijn buurt kwam wonen, dus was hij vastbesloten op het VB te stemmen.

En dan is er nog de eeuwige boosdoener voor vele moslims: de joden. Daar heb ik ook al straffe uitspraken over mogen optekenen, die ik hier best niet weergeef.

Desondanks, als ik een gemiddeld Vlaams café binnenkom, krijg je van toogpraat ook wat te horen. Het ergste vind ik dan nog dat er geen reactie op dergelijke praat komt, dat het haast gemeengoed is geworden om zich op die manier over vreemdelingen uit te laten. Ik hoop dan altijd dat het hier dan om een zwijgende meerderheid gaat, die weet dat je met zulke mensen niet kunt discussiëren, maar het beangstigt me wel.

Nog een voorbeeld: mijn Spaanse, goed ingeburgerde moeder was vorig jaar op zoek naar een appartement. Toen de eigenaren haar stem -met goed hoorbaar vreemd accent- hoorden aan de telefoon, bleken plots alle appartementen al verhuurd. Een van mijn beste vrienden, een hoogopgeleide indiër die al een aardig mondje Nederlands spreekt, ondervind dagelijks hoe mensen in het voorbijgaan hun handtas stevig omklemmen, en hem eerder met wantrouwen bejegenen.

Ach, bovenstaande voorbeelden, zeggen veel over de tijdsgeest. De laatste voorbeelden gaan misschien uit van mensen die zichzelf nooit racist zouden noemen. Dit toont aan dat men zich niet enkel moet blindstaren op onversneden 'racisme' in pure vorm, maar op het wantrouwen in de samenleving in het algemeen.

Groeten

Gepost door: Reddy | 15-02-07

Nog één ding moet me van het hart, dat ik in de reactie hiervoor vergeten ben. Het voorval deed zich voor een tweetal jaar geleden. Ik ging op een warme lentedag met mijn vriendin naar Antwerpen. We doen een paar terrasjes en tegen de avond wordt het wat frisser en gaan in een café binnen aan het Conscienceplein: 'De Leeuw van Vlaanderen' of zoiets. Eens binnen viel het ons door de inrichting op dat dit een echt rechts Vlaams-Nationalistisch café was.

Geen probleem, we bestellen iets en drinken het rustig leeg. Terwijl we daar zitten horen we de man achter den toog het beste van zichzelf geven. Niet veel later zou ik diezelfde man in café den Brisee in Kieldrecht tegenkomen in het bijzijn van zijn dochter...Soetkin Collier. Maar goed, terwijl wij daar zaten, zat deze man volop zijn mening te verkondigen aan iedereen die het maar wou horen. Dat het schandalig was dat een negationist als Verbeke werd gearresteerd en veroordeeld in Duitsland. Dat het niet kon dat ze een strip aan kinderen uitdeelden op de lagere school, waarin de holocaust werd verhaald, enz... Hierbij telkens bijgetreden door de andere cafégangers.

Daarna begon het nog maar pas. De makakken hier, de makakken ginder, kortom 'de makakken' waren verantwoordelijk voor alles wat er fout ging op de wereld. Bij het debiteren van deze uitspraken kon dit heerschap het niet nalaten daarbij smalend in de richting van mijn vriendin te kijken. Nu moet u weten dat mijn vriendin er zuiders uitziet, soms voor allochtoon wordt gehouden, maar desalnietemin van 100% Vlaamse makelij is.

U begrijpt dat we het na één consumptie voor bekeken hielden. Ok, het was geen officieel Vlaams Belangcafé, maar wel officieus. Misschien vergis ik mij maar ik meende er affiches van het Vlaams Blok aan de muur te zien hangen.

Het is dit soort malloten dat de boel voor jullie verziekt

Gepost door: reddy | 15-02-07

@Reddy Wel, dan hebben we blijkbaar beide een allochtone moeder. Mijn moeder is een Britse. Haar vader, dus mijn grootvader, is hier tussen de WO I en WOII blijven hangen en hertrouwde met een Vlaamse vrouw. Mijn moeder kwam naar hier toen ze vier jaar was. Onnodig te zeggen dat ze ook ingeburgerd was. Zo erg zelfs dat ze haar eigen moedertaal nog met moeite kon spreken.
Mijn grootvader heeft trouwens joden helpen vluchten en mijn moeder vertelde dat er Canadezen en Britten bij hen in huis verstopt werden.

Mijn moeder vertelde echter ook dat diegenen die na de oorlog op een gruwelijke manier tekeer gingen tijdens de repressie tegen de zogenaamde collaborateurs, meestal afgunstige buren waren die profiteerden van de situatie.

Wat die malloten betreft. In De Vlaamse Leeuw daar zitten inderdaad dikwijls malloten waarmee ik het ook aan de stok krijg. En negationisten zijn gewoon verwerpelijk. De broer van mijn moeder (uiteraard ook een Brit) heeft mee de kampen ontdekt en pleegde daarna zelfmoord. Hij kon al die gruwel niet vergeten. Na vier pogingen, waarbij hij elke keer nog op tijd gevonden werd, is het hem uiteindelijk toch eens gelukt.

Ik kan je trouwens verzekeren dat geen enkele politicus van het VB die mening deelt met wat sommigen (ik noem ze) nalopers, rondbazuinen.
Ze gaven vroeger de Volksunie een slechte naam, en nu geven ze ons een slechte naam. Ik kan mij trouwens nog goed herinneren dat de pers ooit een vraag stelde aan Hugo Schiltz over die gasten en dat hij zei dat "ze er ook niet konden aan doen dat ze zijn partij achterna liepen". Wel...wij ook niet.

Bovendien heeft Filip Dewinter op televisie zich duidelijk gedistantieerd van dat soort.

Het racisme zit inderdaad diep geworteld in onze samenleving. Niet alleen tegenover een ander kleurtje, maar ook tegenover mij. Ik ben nog steeds niet vergeten dat De Morgen een artikel schreef "Waarom wij de Britten zo haten".
Maar een klacht bij het CGKR haalde natuurlijk niets uit...want dat werd gezien als journalistieke vrijheden.
De ene mag al wat meer dan de andere, nietwaar.

Het zal je misschien ook niet verbazen dat de meeste kiezers vroeger 'rode makkers' waren die nu plots 'mestkevers' zijn geworden?

Wat die zes koppels betreft , heb ik enkel gehoord dat het er drie waren. Maar in feite speelt dat weinig rol, het is hoe er op gereageerd wordt dat een rol speelt. Want weer...het is maar van uit welke hoek het komt of het al dan niet strafbaar is, terwijl ik vind dat iedereen gelijk moet behandeld worden, welke kleur, welke nationaliteit of welke religie ze ook mogen aanhangen.

Wat het diepgewortelde racisme betreft kan ik je vertellen dat ik op 1 mei, na een manifestaie van het VB in een café in Antwerpen een koffie ging drinken waar allemaal 'rode vesten zaten'. Ik heb daar ruzie gehad om de gore racistische praat die ik daar gehoord heb over de joden. Want blijkbaar laten ze zich gaan wanneer ze horen dat je een VB'er bent, dan gooien ze alle remmen los.
Bij mij zijn ze dan wel aan het verkeerde adres en daar staan ze dan van te kijken, want ja, wanneer je VB'er bent, ben je toch racist, nietwaar?

Bovendien kan ik je vertellen dat ik de meeste doodsbedreigingen ontving uit linkse hoek toen ik schreef voor een israëlische website. Zelfs van een woordvoerster van Indymedia.

Dus zoals ik al zei, als het van republikeinen en separatisten komt, dan is het allemaal slecht, komt het uit linkse hoek, dan is het allemaal goed. Dat weten we ondertussen ook al.

Misschien moeten ze bij links maar eens de balk uit het oog halen, vooraleer ze spreken over de splinter in onze ogen.

Gepost door: Janice | 16-02-07

NU PAS (op 17 februari!) lees ik uw tekst: kom maar af udo wel ik heb hem (met veel moeite) helemaal gelezen.
Nooit meer onzin bij mekaar van zijne heiligheid hier en excommunicatie daar...
Je vraagt me om af te komen, maar ik lees uit die tekst dat ik helemaal niet welkom ben. Alleen vuurrode broeders(van welke kleur dan ook) mogen op die grote markt komen, en die pint mag je zelf uitdrinken.Ik drink geen alcohol(jij wel, dat merk ik!)Dit zijn de laatste woorden die ik aan het sujet reddy
wil besteden!
Dit is toch wat jij (en al je vriendjes) wil:
anderen monddood maken. Loop naar Cuba, Noord-Korea, Zimbabwe, Soedan, Rwanda, Iran en zie maar goed hoe zij zich ontdoen van hun tegenstanders en degenen die het met hen niet eens zijn!
Als jullie ongestraft konden moorden( waar is die heerlijke tijd van 1944-1948) dan zouden er heel wat slachtoffers vallen.

Gepost door: UDO | 17-02-07

pfffffffffff, nog een keer, laatste keer Mag ik vragen waar jij vandaan haalt dat ik voor de socialisten zou stemmen? En mij linken aan de meest verschrikkelijke dictatoriale regime's -waar ik behoorlijk de pest aan heb-, en mij tussendoor nog eens beschuldigen van het potentieel in mij te dragen de gruwelijkste misdaden te zullen begaan. Sorry, dat is een paar grenzen te ver. Je hebt mij in al jouw reacties nog niet één keer gepakt op een inhoudelijk punt. Uw inhoudelijke bijdrage aan dit forum is nul. Wees gerust, democratie is voor mij zo heilig, dat zelfs degoutante mannekes zoals gij, van mij altijd hun gedacht (gif) mogen rondspuien.

Gepost door: Reddy | 22-02-07

Mannekes...mag ik vragen het beschaafd te houden??

Gepost door: Janice | 22-02-07

Racisme Hier in België weet men niet wat dit is Daar moet men naar een Arabische staat voor gaan./Ik spreek uit ervaring BVb Egyptische ingenieurs spreken niet met ingenieurs van een lagers stand. Spreken niet met andere arabieren voor godweet welke reden .Ginder viert het racisme werkelijk hoogtij. Het zelfde met andere inwoners van Arabische landen Negers,Aziaten enz.

Gepost door: temmerman | 28-02-07

trouwerij Ik heb de grootste reden om te vermoeden dat de trouw partijen die niet doorgingen wegens racisme;gewoon uit de duim gezogen is van enkele Spa, ers die er zelfs de gewone sympathieke zwarte ambtenaar er in meesleuren zonder dat hij het zelf beseft Tot hiertoe is er geen enkele naam vermeld . of ook maar het minste bewijs geleverd .Zo kan men alles beweren. Maar er wordt wel flink propaganda mee gemaakt

Gepost door: temmerman G | 16-03-07

Uit de duim gezogen Wel...toevallig heb ik vandaag gehoord dat dit heel waarschijnlijk ook zo is. Gewoon uit de duim gezogen om een hetze tegen het Vlaams Belang te kunnen starten. Niet dat ze daarvoor een reden nodig hebben natuurlijk, maar nu komt een kandidaat van Sp.a - Spirit toch op tv en in het nieuws. Da's dan mooi meegenomen!

Gepost door: Janice | 16-03-07

De commentaren zijn gesloten.