03-02-07

Achttienjarige overlijdt na steekpartij in Oostende

In Oostende gingen twee jongens uit Bredene naar een verjaardagsfuif. Toen ze na de fuif naar buiten kwamen en op de tram stonden te wachten kwam iemand op hen af en er ontstond een discussie. De dader zou naar het schijnt een sigaret gevraagd hebben en er geen gekregen hebben, waarna hij een mes tevoorschijn haalde en begon te steken.

Resultaat - één zwaar gewond en de oudste van de twee kreeg messteken in de borst en overleed na deze woeste steekpartij.

De radio spreekt over de dader als zijnde een ‘jongen’ en de kranten over een ‘Oostendenaar’.

De politie van Oostende heeft de 18-jarige dader opgepakt op verdenking van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De andere roofmoordenaar – Adam G – die Joe Van Holsbeeck eveneens met messteken om het leven bracht werd uit handen gegeven door de jeugdrechter en moet nu berecht worden als volwassene.
Vorige vrijdag werd hij door de onderzoeksrechter in beschuldiging gesteld en aangehouden. Tot dan verbleef hij in de gesloten jeugdinstelling van Kasteelbrakel maar na het vonnis van de jeugdrechter werd Adam G. op de zitting opgepakt en terstond overgebracht naar het bijgebouw van het Brusselse justitiepaleis.
Momenteel verblijft hij in de gevangenis van Vorst.
Het ziet er naar uit dat hij, alvast voorlopig, geen uitstapjes meer zal maken.

18:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.